Кои магазини са отворени на 1 януари 2022 г. - работен график по празниците

Всички обичаме да пазаруваме предварително за Нова година, като на практика оставяме хранителните магазини без нищо. Но също така се случва, че на 1 януари може да липсва нещо: мляко, хляб, напитки или зеленчуци с плодове, а вие не знаете работното време на най-близкия супермаркет.

В тази статия ще ви разкажем подробно и ще покажем как ще работят магазините след Нова година.

Как се променя графика на магазините за празниците?


Като правило графикът на всички магазини преминава към актуализиран режим още от 29 декември, броят на работното време се увеличава, така че всички хора да имат време да си купят това, от което се нуждаят. Напротив, от 1 януари работният ден на магазините е намален и започва да работи от 11-12 часа, като по този начин се грижи както за своите клиенти, така и за продавачи с касиери след бурна новогодишна нощ.

Промените в работното време на всеки магазин са индивидуални - всичко зависи от администрацията на търговския обект. Но въпреки това персоналът на магазина ще трябва да уведоми всички за промените в работата, като публикува новини на официалния уебсайт на търговската верига или публикува известие пред входа на залата. По един или друг начин, но всеки магазин на 1 януари ще изчака до последния за последния си клиент.

Работно време на хранителни магазини


Малките търговски обекти създават свое ежедневие, но големите магазини, подчинени на една и съща мрежа и администрация, имат свой собствен единичен режим. С други думи, тези мрежови оператори се опитват да работят в полза на клиентите, променяйки графика в празнични и почивни дни, колкото е възможно по-гъвкав и удобен за останалите.

Трябва да се отбележи, че всяка търговска верига се контролира от определена компания, например, добре познатата и обичана Pyaterochka принадлежи към X5 Retail Group, както и супермаркетите Perekrestok и Karusel. И би било логично към мрежата „Магнит” да се включат „Магнит у дома”, „Магнит Сити”, „Магнит-козметика” и „Магнит-аптека”. Е, как ще работят по време на празниците?

Както беше казано, Pyaterochka е един от най-популярните и посещавани магазини в Русия, защото постоянно има ниски цени на храните, чести промоции и голям избор от стоки. Независимо къде се намира - бил той голям град, град или село - ще работи в съкратена форма: на 31 декември до 21:00 часа и на 1 януари от 13:00 часа.

Perekrestok не само се нарежда на първо място в списъка на най-старите вериги в Русия, но и радва клиентите с необичаен екзотичен асортимент: от домашни печени изделия и вкусни деликатеси до храна от местни кулинарни фабрики на ниски цени. В първия ден от новата година тя ще работи от 12:00 до 23:00 часа.

Но във веригата Karusel, известна с разликата в основните стоки, хората ще могат да купуват всичко необходимо, точно до дванадесет през нощта. На следващия ден, 1 януари, той ще отвори врати в 14:00, а на 2 януари ще продължи да работи както обикновено.


Компанията от Санкт Петербург създаде "Лента" не само с много богат избор от евтини и висококачествени стоки, но и установи денонощен график за този магазин. Тази мрежа обаче ще се отвори по-рано от останалите - вече в 10 сутринта всеки ще може да закупи желания артикул и ще спре да работи точно в 21:00.

„Добре“ също се отличава с непрекъсната работа и голям асортимент, но както всички останали, за Нова година ще промени графика си: можете да дойдете и да купите това, от което се нуждаете, само от 15:00 до 21:00, 1 януари от 13:00 часа, а от следващия ден ще бъде възстановена до нормална работа.

Графикът на веригата Dixy, привличащ умело посетителите в магазина „близо до дома“ с продукти и предмети от първа необходимост, също не остана незабелязан.На 31 декември той ще изчака своите клиенти до 21:00 часа, а на сутринта на новата година ще започне работа по-рано от останалите - от 11:00 до 21:00 часа.

Цветни хипермаркети "Магнит" ще изненадат гостите и клиентите с усилената си работа в навечерието на Нова година - магазините ще работят до 23:00 часа. Но на 1 януари те ще смаят своите конкуренти с ранно отваряне - от 9:00 сутринта желаещите да закупят необходимите продукти или неща ще могат да дойдат в хипермаркетите.

Магазините на компанията Metro работят върху дребни стоки на едро, така че ако човек се нуждае от голям брой продукти набързо или при него идва огромна компания от хора, тогава си струва да отидете тук. Тази точка ще бъде отворена от 13:00 часа и нейното затваряне зависи от района, в който се намира магазинът.

Най-голямата търговска верига Auchan от френски производители радва руснаците с формата си - супермаркети, хипермаркети, супермаркети и магазини - с избор на стоки от електроника, технологии, храни и играчки, но отнема цял почивен ден за своите служители на 1 януари. От следващия ден трябва да разберете работното време на официалния уебсайт на магазина.

Работата на търговските и развлекателни центрове по новогодишните празници


Със сигурност ще има руснаци, които са се забавлявали след цветна и наситена със събития празнична нощ, които ще искат да се отпуснат в многоетажен търговски център, където има широка гама от възможности за отдих: кафенета, барове, кина, боулинг игри, храна игрища, малки въртележки и мини-състезания. Ето защо много търговски центрове веднага се отварят в първия ден на новата година, като любезно приканват всички да си прекарат добре.

Графикът на тяхната работа обаче е строго зависим от администраторите на центъра, които определят времето и броя на работните часове, но вероятно дадените графици на търговски и развлекателни центрове вече са налични:

Мащабният център "Пръстен", известен с богатия си избор на стоки, вариращи от дрехи и аксесоари до домакински уреди и храни, променя графика си за 1 януари, като работи от 12:00 до 22:00 часа.

Но често посещаваният търговски и развлекателен комплекс "Park House", винаги с добре обзаведен интериор, започва да работи малко по-късно - от 13:00, но чупи рекорда за затваряне: вратите му не са отворени за клиенти от 23:00 .

Същият търговски център Tandem, в който се помещават няколко детски игрални центъра, атракция, дузина кафенета, кино и ресторант, скромно отваря вратите си в 14:00 и затваря в 21:00.

Също така в Москва на 1 януари 2022 г. търговски и развлекателни центрове като Good Zone, June, Afimall City, Metropolis, Columbus, Golden Babylon и Kaleidoscope ще очакват всички. Работата им обикновено започва от 13: 00-14: 00 часа, но е по-надеждно да ги разпознаете на официалния уебсайт или чрез реклама.

Работа на магазини за електроника


За съжаление те решиха да направят 1 януари не работен ден, а почивен ден за своите служители, такива атрактивни и интересни магазини за електроника, където можете да си купите желаната джаджа или да се разходите и да разгледате цените на оборудването за в бъдеще. Аутлети като Empire, Universal Store и Omega ще почиват след Нова година.

Но има и добри новини: две мрежи, които продават електроника и се открояват в живота на руснаците, с удоволствие ще чакат своите клиенти, които може да искат да купят подарък под формата на лаптоп или таблет за приятел или роднина, или да се харесат, закупувайки дълго желана технология.

В добре познатия салон M.Video, където можете да получите устройство с всякакъв размер и цвят, служителите внимателно определят график на работа за 1 януари: от 13:00 до 21:00 часа магазинът ще чака своите клиенти.

Но дали също толкова популярният салон „Связной“ ще работи в такъв ден, остава загадка - администрацията никога не е излагала първия ден от обновената година на работници, но остава да се надяваме и да чакаме информация за това да се появи в навечерието на празник.

Също така, една от най-големите мрежи от електронно оборудване и приспособления "DNS" прави само много да се желае, тъй като работата на магазините, принадлежащи на тази компания, зависи само от местоположението на магазина - обикновено 1 януари е почивен ден за тях, но може би администрацията може да направи и изключение.

Какво остава да направим за обикновените хора, които не знаят конкретното и подробно работно време на всички магазини в първия ден на нова, свежа година? Купувайте само храна и неща предварително, подгответе се за Коледа, създайте атмосферата у дома и поканете приятели и семейство за този прекрасен и вълшебен празник. А отворените хранителни магазини, оборудване и търговски обекти ще ви помогнат с това!

Интересни статии...