Направи си сам хартиено прасе: диаграми и шаблони 2021-2022

Изработването на хартиени коледни занаяти е много популярно по много причини. Това е чудесен начин да подготвите уникален подарък, да прекарате време с приятно занимание, да направите занаяти с любими хора и да усетите наближаването на Нова година.

Според източния календар Нова година 2019 е годината на Свинята. Простите форми и яркорозовият цвят ще ви помогнат да направите много малки изкуствени шедьоври за всеки вкус. Изберете това, което ви харесва най-много:

 • Прости занаяти от хартия;
 • Занаяти от втулки;
 • Квилинг;
 • Прасета от скрап;
 • Касички;
 • Оригами;
 • Прасе от Minecraft.

Обикновени хартиени прасета

За да направите забавни розови животни, ще ви трябват следните материали:

 • едностранна и двустранна цветна розова хартия;
 • лепило;
 • молив, владетел, ножица.
 • декоративни елементи (пластмасови очи, копчета).

Направата на плоска фигурка на прасе не е никак трудна. Достатъчно е да изрежете от хартия 3 кръга с различни размери (торс, глава и пластир), 2 триъгълника за уши и 2 правоъгълника за лапи. Ако прасето е направено от хартия заедно с деца, можете да им инструктирате да кръжат самите формуляри върху шаблон и, ако възрастта е допустима, да ги изрежете от хартия. Детайлите трябва да бъдат залепени заедно, като допълват фигурата с очи и опашка от розова панделка или вълнен конец. Ако направите опашка под формата на бримка, играчката може да бъде окачена на дървото. Миниатюрни прасета, направени по тази техника, ще бъдат чудесен акомпанимент на пощенски картички или пликове.

Има много други прости идеи за новогодишни хартиени занаяти на тази връзка.

За да създадете триизмерни фигури, първо трябва да нарежете хартията на ленти с ширина 1 см. Дължината на лентите зависи от желания размер на продукта и обикновено е 28-30 см за тялото и 20 см за главата .

 1. Лентите трябва да бъдат разположени по следния начин: поставете две парчета една върху друга във формата на кръст, като ги залепите заедно в пресечната точка; наложете още две ленти по диагонал отгоре, залепвайки всяка в точката на пресичане с останалите. Краищата на така получената розова "снежинка" трябва да бъдат залепени заедно. Получената топка хартиени ленти може да служи като тяло или глава на бъдещ занаят.
 2. Можете да направите 2 топки с различни размери, да ги залепите заедно и да добавите очи, нос, уши и опашка. Или използвайте една топка и залепете срязано с хартия лице на прасе.

Използвайки посочения принцип на действие, можете да залепите с ленти вече готови коледни топки от прозрачно или бяло стъкло. В този случай занаятът ще се превърне в оригинална украса за коледно дърво.

Отметка, направена с техника на оригами, ще бъде добър мини-подарък. Тези отметки най-често се използват от деца, така че размерът на шаблона трябва да бъде достатъчно голям, за да може маркерът да се задържа на широките страници на детски книги. Квадрат от розова хартия 10 * 10 см с помощта на молив и владетел трябва да бъде разделен на 4 квадрата 5 * 5 см, след което трябва да бъде поставен пред вас под формата на ромб (остър край нагоре).

Изрежете квадрата 5 * 5 см, който е в долната част на ромба. Страничните квадратчета трябва да бъдат разделени с молив с вертикална линия, за да се огънат впоследствие левият и десният квадрат по него с крайните им краища навътре. Получените триъгълници трябва да се навеждат последователно над останалия квадрат и да се залепват заедно, като се прикрепя кръпка за копчета и хартиени или пластмасови очи към лицето на полученото прасе.

Тоалетни ролки прасета

Популярен вид творчество е създаването на занаяти от картонени ръкави.Обикновено втулките са сиви, така че преди да направите от тях сладко прасе, втулката трябва да бъде боядисана или залепена с цветна хартия. Декоративни предмети и детайли от филц или картон могат да се добавят към розовия цилиндър според вашите предпочитания.

Квилинг прасета

Квилингът включва извършване на творческа работа с помощта на тънки ленти хартия, усукани по специален начин. За да направите нещо със собствените си ръце в тази техника, трябва да изберете подходящ шаблон, който след това ще бъде залепен с хартиени спирали, така че след това да можете да вземете хартията с желания цвят и в необходимото количество.

От скрап материали (чинии, салфетки, пластмасови чаши)

Създаването на такива неща е идеално за съвместно творчество с малки деца. Дори бебе може да украси забавни прасета от хартиени чинии и след това да залепи върху него хартиени очи и нос, изрязани от възрастни.

Залепването на парчета салфетка или гофрирана хартия ще бъде забавно занимание за децата. Възрастните трябва предварително да нанасят лепило върху чертежа и след това да помогнат на детето да залепи лепенката и да нарисува очите и копитата.

Касички за Нова година 2019

Хартиеното прасе, освен декоративна функция, може да има и чисто практическо предназначение. Прасенцето, направено под формата на кутия, ще се превърне в необичайна опаковка за оригинален новогодишен подарък. Фигури, изрязани и залепени на посочените места, могат да се пълнят със сладкиши и да се поставят на празничната маса.

И тук - други схеми на коледни кутии.

Техника оригами

Оригами принадлежи към категорията малки символи на годината, които обикновено се дават на колегите. Използвайки една от схемите, можете да създадете оригинална обемна фигура от розова или бежова хартия.

Minecraft Pig

Известната Pixel Pig вече може да бъде направена и от хартия. За да направите това, трябва да отпечатате или идентично да преначертаете прикрепения шаблон, като обърнете специално внимание на правилността на прехвърлянето на числата. Впоследствие номерата на изрязаните части ще трябва да се комбинират и залепят. Pig от Minecraft ще бъде добър подарък за феновете на тази компютърна игра.

Съвместното създаване на занаяти ще бъде прекрасен вид предпразнично свободно време в детските градини и училищата. За първи път възрастните могат спокойно да направят прасе на колега и в замяна да получат не обида, а благодарност. А подаръците, приготвени от деца, завинаги ще се настанят не само по рафтовете, но и в сърцата на близки хора.

Интересни статии...