Игри на масата за Нова година 2022 за възрастни, селекция от най-добрите игри

Винаги очакваме Нова Година с голямо нетърпение, защото това е любим празник както за възрастни, така и за деца. Всяко семейство внимателно се подготвя за него: те планират новогодишното меню, канят гости, купуват тоалети, обмислят хода на събитието, за да не се превърне в просто преяждане. Новогодишните игри на маса за възрастни са най-добрият вариант за тези, които са поканили гости и искат да се забавляват. Ако вие самите се притеснявате да се представяте като водещ, можете да го определите на масата. Затова смело и без колебание назначаваме най-активните от гостите като отговорни за игрите за възрастни. Е, подготовката им няма да е проблем.

Съдържание

 • Игри за малка компания;
 • Състезания за голяма компания;
 • Новогодишни игри на корпоративната маса;
 • Забавление за не срамежливи възрастни.

Новогодишни игри за малка компания

Не е трудно да намерите забавни състезания на маса за новогодишния празник, основното е да можете да ги адаптирате към вашата компания. Ако е малко, тогава забавлението трябва да бъде избрано съответно.

Карах

Ще ви трябват две RC коли. Двама състезатели подготвят коли и "писта" до която и да е точка в стаята, слагат изстрел водка върху колите си. След това внимателно, без пръски, те се опитват да го търкалят до местоназначението, където могат да пият. Играта може да продължи със лека закуска. Можете също така да го направите под формата на щафета, за това трябва да се разделите на отбори, първият трябва да доведе до точката и обратно, да предаде щафетата на друг съсед, последният играч изпива чаша или това, което остава в то.

Весел художник

Водещият мисли нещо за първия играч, той влиза в поза, характеризираща въпроса, без да го изказва. Например: човек завива лампа. На свой ред всеки участник трябва да се приспособи към предишния, така че да се появи картина. Последният се изправя като художник с четка и статив за рисуване. Той също така се опитва да разкаже какво точно е „изобразил“. След това всеки говори за собствената си поза.

"Никога" (или "Никога")

Това е комично признание. Всеки от гостите, поканени на фирменото парти, започва да се изповядва с фразата: „Аз никога …“. Например: „Никога не съм пил текила.“ Но отговорите трябва да са прогресивни. Тоест, този, който вече е признал за малките неща, трябва да продължи да говори за нещо по-дълбоко. Пиенето на признания може да бъде много смешно, най-важното е да не се увличате, в противен случай можете да издадете най-съкровените тайни.

Настолни игри за голяма забавна компания от възрастни

Ако голяма партия се е събрала да празнува Нова година, най-добре е да се проведат групови, отборни състезания.

Нека да пием

Компанията е разделена на две групи и застава в редица една срещу друга. Всеки от тях има в ръцете си чаша вино за еднократна употреба (по-добре е да не вземате шампанско и спиртни напитки, тъй като можете да се задавите). Поставете очилата в дясната ръка на всеки. По команда те трябва да пият съседа на свой ред: първо, последният пие предпоследния, следващия и така нататък. Веднага след като първият получи дозата си, той бяга до последната и го лекува. Който завърши първи, ще бъде победителят.

"Домакиня"

Веселият новогодишен празник е задължително много декорации. Компанията е разделена на две половини, получават се кутии с еднакъв размер. Също така всеки екип получава определен брой различни неща: декорации за коледни елхи, опаковки от бонбони, сладкиши, салфетки, сувенири и др. Необходимо е да поставите всичко в кутиите за известно време и спретнато, така че да се затварят точно без издутини. След определено количество алкохол това не е толкова лесно да се направи.

Който и отбор да постави нещата по-добре и по-бързо, той ще бъде победител. Качеството не трябва да страда, ако е така, трябва да организирате гласуване от хора, които не участват в състезанието.

"Tumbleweed"

Гостите на новогодишната маса са разделени по равно и седят на столове един срещу друг. В скута на първия играч се поставя ябълка; те трябва, без ръце, да преобръщат ябълката през коленете от първия играч до последния. Ако плодът падне, групата е загубила, но може да се възстанови, ако го вземе без ръце и го върне в самото начало.

"Поилки"

Ще бъде щафетно състезание. Инсталираме две табуретки, на табуретките има пластмасови чаши с алкохолна напитка. Трябва да има колкото играчи. Разделяме гостите наполовина, според пола, и ги поставяме един зад друг, срещу всяка табуретка на известно разстояние от нея. Ръцете на всички са зад гърба им. Поставете кошче за боклук до тях. Един по един те изтичат до табуретката, изпиват някоя от чашите без ръце, след което бягат обратно, изхвърляйки празните контейнери в кошчето и се връщат в задната част на линията. Само след това следващият човек може да тича.

Игри на масата за новогодишно корпоративно парти

Развлекателната програма може да бъде от маса. Този сценарий е пригоден за по-срамежлива група хора.

Забавни певци

За тази игра трябва предварително да подготвите карти с всякакви думи, свързани с празника, алкохола, новогодишните герои и т.н. Например: коледно дърво, Снежанка, сняг, водка, вино, искри, свещи, слана, Дядо Коледа, подаръци. След това се избира водещ, който ще назначи играч, ще извади карта и ще произнесе самата дума. Избраният човек трябва да изпее стих или хор с тази дума в песента. За размисъл се дават не повече от 10 секунди. Тази игра може да се извърши чрез разбиване на отбори, резултатът ще бъде повече изпълнени песни.

Рима

Всички гости на масата стоят в кръг. Лидерът има карти с думите "ъ-ъ", "а", "а" и "о". Играчът тегли карта, а останалите му пожелават. Например, той изважда: „о“. Командата казва: „Прегърнете три“ или „Целунете три“ или „Хванете три“. Ето пример за няколко желания:

 • О

„Ходете на ръце“;
„Застанете на ръце“;
„Споделете новините“;
„Танцувай с гости“;
„Пейте пред гости“;

 • Ъъъ

„Похвали на всички на глас“;
„Викай, че си репей”;
„Целувка от двама наведнъж“;
„Пълзене между два крака“;
„Кажете на глас желанията си“;
„Разберете със затворени очи две“;

 • Ех

„Разсмивайте всички“;
„Прегърнете всички“;
„Дайте на всички да пият“;
„Нахрани всички“.

Можете да измисляте забавни отговори до безкрайност, най-важното е да се спазва римата.

Разкажи ми за домакинята

Тук всичко е много просто. За гостите трябва да се подготвят предварително въпроси като:

 • "Какъв цвят са очите на любовницата."
 • Къде я срещнахте?
 • "Любимо ястие на домакинята."
 • "Естествен цвят на косата".
 • „Любима паразитна дума“.

Ако е чифт, тогава:

 • "Къде се срещнаха тези хора?"
 • "От колко години живеят заедно."
 • „Любимо място за почивка.“

Желания

На първия участник се дава химикалка и лист хартия. Накратко пише голямото си желание: „Искам …“. Останалите влизат само в прилагателни като: нека да е пухкав, да е железен или просто - миризлив, безсмислен и т.н.

Напълно възрастни, забавни и готини забавления

Игрите за възрастни на новогодишната маса не са подходящи за всяка компания - това трябва да се вземе предвид. Но след определен период от време можете да опитате да им предложите нещо от репертоара по-долу и след това да се ориентирате в ситуацията. Отговорите могат да бъдат сериозни или забавни.

коледна елха

За състезанието трябва да се запасите с коледни декорации (за предпочитане такива, които не се чупят) и щипки за дрехи. Първо, прикрепете всички играчки към щипките за дрехи чрез връзки.Извикват се няколко двойки от противоположния пол, мъжете са със завързани очи, за определен период от време трябва да закачат колкото се може повече играчки на дамските дрехи. Играта може да бъде "разредена" чрез смяна на двойки и премахване на щипки за дрехи от други жени. Можете също така да смените ролите им - жените ще обличат мъже. И не забравяйте да оцените всяко коледно дърво, защото победител ще бъде този с най-елегантното и едва тогава, под бурните аплодисменти на компанията, премахнете играчките.

История

Взема се всяка кратка приказка, Всички участници в новогодишната маса застават в кръг, оставяйки центъра свободен. Назначава се автор, който чете приказка, например „Три прасенца“, тя не е много кратка, но лесно се свежда до страница. След това всеки в кръг, избира роля за себе си. И не само анимирани герои, но и природни явления или предмети. Дървото, тревата, дори фразата „живял - бях“ могат да бъдат бити.

Историята започва: Едно време - бяха (изчезнаха или си отидоха "живяха - бяха") три прасета (отидете прасета). Слънцето грееше в небето (небето грее, държейки слънцето в ръцете си). Прасенца лежеха на тревата (лежеше „трева“, или за предпочитане три треви, прасенца бяха натрупани върху нея) и др. Ако има малко хора, освободените герои под формата на трева могат да поемат следните роли, за да продължат играта.

Можете да играете не само приказка, но и песен или стихотворение, или можете да измислите свои собствени забавни истории.

Сладък зъб

За играта са избрани няколко двойки от противоположния пол. Мъжете са със завързани очи, жените се слагат на предварително подготвени маси или столове (спортни постелки). Върху телата им се поставят салфетки, върху които шоколадови бонбони остават без обвивки. След това при тях се възпитава мъж и той трябва да намери всички бонбони без ръце (съответно без очи). Не е необходимо да ги ядете. За да избегнете смущение, най-добре е да се обадите на съпрузи или истинска двойка. Но възрастните, особено на новогодишната трапеза, с добро чувство за хумор, подправени с чаша шампанско, обикновено нямат проблеми.

Яжте банан

Извикват се множество двойки. Мъжете седят на столове, стискат банан между коленете си, жените се качват при двойките си и, скривайки ръце зад гърба си, трябва да го обелят и изядат. За процедурата на възрастните се дава определено време. Можете също да използвате краставици вместо банани.

Накрая

Новогодишните игри за забавна компания трябва да бъдат подготвени предварително. Особено, ако има много гости и сред тях ще има непознати хора, за които трябва да научите възможно най-много. Забавните състезания на новогодишната маса за възрастни се разменят с танци или пеене на караоке за промяна.

Настолни игри 2022 могат да се провеждат за забавление или за поощрителни награди. Ако изберете отборни игри за възрастни, преброяването на гласовете се извършва за всяка група. Ако състезателите се състезават сами, възнаградете ги с чипове и след това наградата отива при победителя чрез преброяване на чиповете. Останалите възрастни на новогодишната трапеза ще се задоволят с утешителни подаръци.

Интересни статии...