Craft Snow Maiden: 110 красиви идеи за снимки. Инструкции за това как да направите новогодишна снегурочка със собствените си ръце

Изработването на различни занаяти със собствените си ръце носи радост не само на децата, но и на техните родители. Децата развиват фината моторика и подобряват въображението си, а майките и бащите отново се потапят в детската атмосфера.

Най-добрият период за съвместно творчество ще бъде в навечерието на Нова година. В този момент се украсява коледното дърво, което никога не минава без Снегурата. Фигурката Snow Maiden може да бъде закупена в магазина или направена със собствените си ръце.

Снежанка от хартия

Занаятите под формата на Снежанка могат лесно да бъдат направени от хартия, използвайки техниката на оригами. Дори децата в предучилищна възраст могат да завършат този процес, най-важното е да спазват плана:

 1. Взето върху син, бял и жълт лист цветна хартия. От отделен лист хартия се оформя рамка, която се навива на тънка тръба.
 2. Заготовка за лицето се изрязва от бяла хартия и се залепва в горната част на плавателния съд.
 3. Косата на Снежанката се формира от жълта хартия, за това лентите се нарязват на малки къдрици. За да направят косата по-близка до истинската прическа, краищата им могат да се навиват с ножица.
 4. Рокля на Снежанката е залепена от синя хартия, която е с подпухнали ръкави.
 5. След създаването на основните елементи на занаята можете да започнете да декорирате. От бяла хартия се изрязват няколко ленти, които се изрязват от двете страни, за да се образува пищна ресничка. Такива заготовки са прикрепени към долната част на роклята и към ръкавите. Ако желаете, можете да използвате дъжд вместо този вид ресни.
 6. Шапка е направена от синя хартия и са нарисувани лица за Снежанката.

За да създадете пълен комплект, Дядо Коледа може да бъде направен в същия стил.

Използване на салфетки

Когато избирате материал за създаване на занаяти „Направи си сам Снежанка“, определено трябва да обърнете внимание на хартиени салфетки. Те принадлежат към най-гъвкавия материал, поради което могат да бъдат залепени, разкъсани и навити на топки. И след като сте подготвили трислойни салфетки от различни цветове, можете да създадете коледна украса под формата на Снежанка.

Производството на такива занаяти се извършва съгласно следния план:

 • Хартията се разделя на слоеве, сгъва се на четири и се държи заедно със телбод;
 • След образуването на плътен сноп вътре се изрязва кръг и се изтегля горният слой (по този начин хартията се превръща в цвете);
 • Фигурата на Снежанката се формира от тези пъпки и те са прикрепени към картонен конус.

Когато използвате този материал, не се препоръчва да използвате кламери повече от # 10, тъй като хартията се счупва от големи скрепителни елементи и занаятът е деформиран.

Картонена вариация

Ако в детска градина се проведе състезание за занаяти на Снежанка, тогава картонената версия ще бъде идеалното решение.

За да създадете този продукт, ще ви трябва:

 • Цветен картон,
 • Маркери
 • Лепило.

Освен това се извършват следните действия:

 1. На синия картон се рисува кожено палто на снежна девойка с ръкави и след това се изрязва. Глава с врат е направена от бял картон, както и козина за кожено палто, ръкави, подгъв и яка. Получените части са залепени заедно.
 2. От жълт картон се изрязва плитка, която също е прикрепена към останалите детайли. Лицето е нарисувано.

За да изглежда Снежанката по-елегантна и красива, занаятът може да бъде покрит с искри.

Пластилин Снежанка

Направата на такъв занаят като Снежанка от пластилин е доста проста и вълнуваща.

За да направите това, трябва да се запасите само с:

 1. Бял, син, син и розов пластилин
 2. И също с две клечки за зъби.

След като сте подготвили необходимите материали, можете да започнете да правите снежна красавица:

 1. Приготвят се 1 голямо синьо мънисто и 2 малки бели мъниста. Конус е създаден от синя топка, той ще действа като кожено палто. Тесните ролки са направени от бели топки - те ще са необходими за довършване.
 2. След това пригответе 2 топки от сини, сини и бели цветове. Сините се използват за създаване на ръце, белите действат като декорация за шуба, сините стават ръкавици.
 3. Ръцете се свързват внимателно с тялото и след това в тялото се поставят 2 клечки за зъби, върху които се поставя главата на Снежанката, предварително излята от розов пластилин. Шапката е оформена от син пластилин и е облицована с бяло.

По този начин занаятът е готов, може да се постави на нощни шкафчета или маси. По-добре е да не поставяте пластилина Snow Maiden близо до дървото, защото може да бъде загубено или случайно смачкано.

Конци за създаване на Снежанка

Ако трябва да донесете занаята в детската градина, Снежанката може да бъде направена с помощта на конци от калерчета. В този случай създаването на продукта се извършва съгласно следния план:

 1. Рамка с форма на конус е направена от картон. Той се увива с фолио и след това се покрива с нишки, предварително потопени в лепило. Нишките се поставят в произволен ред, това ще бъде тялото на Снежанката.
 2. За създаване на главата се използва балон. Надува се и се навива с нишки, предварително напоени с лепило.
 3. Торсът и главата са свързани със силиконово лепило.
 4. Освен това има декоративни елементи. Създават се 1 или 2 плитки, пришива се шапка, тялото се украсява с дъжд или филц.

Доста често при тази техника можете да наблюдавате производството на снежни човеци.

Има и друг популярен начин да направите занаят на Snow Maiden от нишки. По-сложно е, тъй като се извършва плетенето на занаята. За да го създадете, ще ви трябва прежда от няколко цвята, инструмент за плетене, можете да използвате както игли за плетене, така и плетене на една кука.

Естествено, по този начин вече не се правят продукти за детските градини, тъй като за предучилищна възраст това ще бъде огромна задача.

Днес има голямо разнообразие от различни снимки на занаятите на Снежанка, можете да използвате почти всеки наличен материал.

Ето защо, ако средствата не ви позволяват да закупите традиционната версия на играчката,

Винаги можете да направите Снежанка сама и като включите дете в този процес, ще можете да установите топла и доверителна връзка с него.

Фото занаяти снежна мома

Интересни статии...