Новогодишни състезания и игри за деца

Нова година е празник на детството, когато възрастните с носталгия си спомнят времето, когато са били деца, колко весело украсяват всички коледната елха, миризмата на елхата и мандарините и огромни торби с подаръци със сладкиши. За да могат децата да си спомнят новогодишната нощ като време на чудеса и изненади, възрастните трябва предварително да обмислят всички нюанси. Трябва да помислите за новогодишните подаръци, поздравления от Дядо Коледа и Снежанката, сладкиши за деца, както и различни новогодишни състезания и игри, за да не се отегчават децата на празника.

За какво трябва да помислят предварително възрастните

Децата в съвремието са различни от тези, които биха могли да бъдат изненадани от пристигането на Дядо Коледа и кръгъл танц около дървото. Сега децата чакат нещо необичайно, което наистина може да ги развесели. Важно е да се помисли на каква възраст децата ще измислят развлекателна програма. По-малките деца ще бъдат очаровани от игри и състезания на открито, а по-големите деца ще се радват на интелектуални забавления. Тийнейджърите обичат шеги, геги, шумни партита.

Когато измисляте новогодишни конкурси за деца, трябва да обмислите всичко до най-малките подробности. Може да се нуждаете от допълнителни принадлежности, за които трябва да се погрижите предварително. Също така трябва да решите кой ще бъде домакин на детските състезания. Може би си струва да поканите професионален аниматор или някой от възрастните може да се справи с тази задача.

Състезания за деца в предучилищна възраст

Това е може би най-трудната публика. От една страна е много лесно децата в предучилищна възраст да бъдат увлечени от нещо. Но, от друга страна, те може да не разбират условията на състезанията или, ако нещо не се получи, може да са много разстроени. Детските новогодишни състезания трябва да бъдат възможно най-прости, за да могат децата да се забавляват много.

Разсмивайте принцесата

Дядо Коледа излиза при децата сам, без Снежанката. Казва, че е изгубена и само принцеса Несмеяна знае къде да намери Снежанката. Несмеяна излиза, непрекъснато хленчи и изтрива сълзи с кърпичка. Децата трябва да разсмеят Несмеяну, за да разкаже къде е Снежанката. Децата с радост ще правят смешни физиономии, ще показват езици, ще гъделичкат тъжна принцеса.

Новогодишна шапка

Децата стават в кръгъл танц около Дядо Коледа. За новогодишна песен те си подават празнична шапка. Веднага след като музиката свърши, който има капачка в ръцете си, трябва да изпълни задачата на Дядо Коледа. Естествено, задачите трябва да са прости: изпейте песен, танцувайте, кажете рима. Всички родители се подготвят предварително за новогодишните празници с децата си, учат стихове и новогодишни песни. За всяка изпълнена задача Дядо Коледа дава на участника подарък.

Декориране на коледната елха

За това състезание ще са необходими две изкуствени коледни елхи и две кутии непробиваеми играчки. Децата са разделени в два отбора. По заповед на Дядо Коледа членовете на всеки отбор, един по един, изтичат до коледното си дърво и окачват по една играчка на него. Следващият участник също украсява дървото с една играчка. Чието дърво ще бъде облечено по-бързо, този отбор спечели. Награди трябва да се дават както на отбора победител, така и на отбора, който губи, за да не се разстройва никой.

Състезания за деца на 6-9 години

Децата в този възрастов диапазон все още са твърде мобилни, но те също се интересуват от интелектуални и творчески задачи. Децата наистина искат да покажат своите таланти, умения и знания и с оглед на това е необходимо да се изберат подходящи състезания за новата година за деца на тази възраст.

Карнавални костюми

Всички деца обичат да се превръщат в герои на любимите си филми и карикатури.Децата трябва да бъдат съветвани предварително да носят карнавален костюм в навечерието на Нова година. В разгара на празничната вечер Дядо Коледа трябва да избере най-добрия карнавален костюм. И за това всяко дете прави презентация на своя костюм, показвайки героя, когото представлява. Например, изпейте песен или танцувайте като неговия герой. Трябва да има толкова номинации, колкото броят на участващите деца. Например можете да измислите следните номинации:

 1. Най-забавният костюм
 2. Най-креативен костюм
 3. Най-красивият карнавален костюм и т.н.

Какви са коледните елхи

Дядо Коледа със Снежанката ни кажете какви дървета има: високи, широки, тесни, ниски и т.н. Децата трябва да показват с ръце кои дървета описват. Например, ако говорят за високо дърво, децата вдигат високо ръце. Всеки, който обърка и неправилно показа дървото, елиминиран от състезанието.

Хвърляне на снежни топки по целта

Децата много обичат игрите и състезанията на открито. Ако валя сняг в навечерието на Нова година, можете да проведете следващото състезание. Измислете мишена, която децата да се опитват да удрят със снежни топки.

Необичаен снежен човек

Децата са поканени да моделират снежен човек и след това да го украсят по някакъв необичаен начин. Опциите могат да бъдат както следва:

 • Завържете снежен човек с ярък шал
 • Носете необичайна шапка или шапка върху него
 • За да прикрепите лък към снежната жена
 • Закачете чантата на снежен човек и т.н.

Състезания за деца на 10-12 години

Скоро децата ще станат тийнейджъри, но на тази възраст все още обичат забавни състезания, където можете да се забавлявате и да се смеете достатъчно. Новогодишните игри и състезания за деца на тази възраст могат да бъдат такива.

Творческо състезание

Децата на тази възраст с удоволствие ще изпълнят някаква творческа задача. Например, нарисувайте Снежанка от бъдещето или направете коледно дърво от хартия, фолио, кламери и други канцеларски материали. Възрастните също могат да участват в това състезание с деца.

Колективно рисуване

Участниците са разделени в два отбора. Поставете голям лист хартия пред всеки екип. Първият участник се приближава до листа, рисува глава и сгъва листа, така че следващото дете да не вижда това, което е нарисувал предишният участник. По този начин всички части на тялото са нарисувани и след това листът се разгръща и можете да се посмеете от сърце, когато видите нарисуван човек. Печели екипът с най-забавния човек.

Кой ще грабне по-бързо

Децата застават около масата, на която са разположени всякакви аксесоари:

 • Новогодишни маски
 • Парти шапки
 • Мишура
 • Корона
 • Перуки и др.

По музика участниците обикалят масата и веднага след като музиката спре да свири, трябва бързо да вземете всеки аксесоар и да го поставите върху себе си. Всеки, който не е имал време да направи това, се елиминира от играта. Аксесоарите са подредени на масата и състезанието продължава, докато не остане само един победител.

Състезания за деца на възраст 12-15 години

Това вече са тийнейджъри и могат да се обидят, ако ги наричат деца. Конкурсите за юноши трябва да бъдат забавни, с хумор и е желателно в тях да участват както деца, така и възрастни.

Предполагам

На гърба на участника е прикрепен знак с името на животното (зебра, папагал, куче, заек и др.). Той трябва да зададе водещи въпроси:

 • Имам ли опашка?
 • Раиран ли съм?
 • Ям ли трева?
 • Имам ли крила?

Вместо животни можете да използвате герои от филми, анимационни филми, приказни герои.

Крокодил

Тази игра е забавна както за възрастни, така и за деца. Водещият раздава листовки на всички участници, на всеки от които е написана дума, свързана с новата година:

 • Дядо Коледа
 • Шейна
 • Снежен човек
 • Чанта с подаръци
 • Новогодишни фойерверки
 • Салата Оливие
 • Бенгалски светлини
 • Венец за коледно дърво и др.

Всеки участник трябва да покаже без думи, само с жестове, написаното на картата. Който го направи по-оригинален, се обявява за победител.

Форфети

Старото добро състезание ще се хареса както на възрастни, така и на тийнейджъри.Водещият събира по един предмет от всеки от участниците и ги слага в голяма шапка. Изваждайки обекта, така че да не може да се види, той пита: "Какво трябва да се направи с този фантом?" Можете да измислите голямо разнообразие от задачи, най-важното е да го направите забавно.

Кой ще назове още филми за Нова година

Участниците са разделени в два екипа и всеки от своя страна трябва да посочи един филм с новогодишна тема. Екипът, който не може да назове филма, губи. Има много филми за Нова година, но не можете да използвате Интернет. Вие сами трябва да запомните повече от имената на филмите.

Изпълнение на желанията

Тийнейджърите често наистина искат романтика и това състезание ще помогне да направят новогодишната нощ по-романтична. Всеки присъстващ на празника записва най-съкровеното си желание на лист хартия, сгъва го и го връзва за балон. След като всички са написали своите желания, компанията излиза на улицата с балоните и заедно ги пуска в небето. Първо, това е много красиво действие, и второ, желанието трябва непременно да се сбъдне през следващата година.

Състезания за деца за новата 2018 година

Тъй като предстоящата година ще се проведе под господството на Земното куче, състезанията за деца за новата година могат да бъдат свързани с този вид животно, което е много любимо на деца от всички възрасти. Също така, не забравяйте, че кучето обича забавни забавления, шумни състезания и вкусни подаръци.

Състезание за кучешка опашка

Децата се нареждат едно след друго, първият участник е лицето на кучето, а последният е опашката му. Всички деца трябва да се държат взаимно, така че тялото на кучето да не се разпада. Водещият обявява задачата - опашката трябва да догони муцуната, докато децата не трябва да се пускат един от друг. Всяко дете трябва да има опашка, така че всички да се опитват да настигнат лицето на кучето.

Конкурс "Нарежете наградата си"

Двама участници държат въже, на което са окачени малки подаръци. Всеки трябва да се редува да отрязва подаръка, докато има завързани очи. Задачата се усложнява от факта, че въжето с окачените награди може да се повдига и спуска.

Състезание за кучешки нос

На лист хартия трябва да нарисувате лицето на кучето без нос. Участниците трябва да залепят нос от пластилин върху муцуната. Преди да изпълните задачата, трябва да завъртите участника. Печели този, който се справи най-добре.

Разширете конкуренцията на обвивката

Кучето играчка е предварително увито в много слоеве хартия. На участника се дава кутия и се задава загадка. Ако той се досети, можете да премахнете един слой от опаковката и да отгатнете следващата загадка. Ако загадката не бъде отгатната, наградата се прехвърля на следващия участник. Който стигне до играчката, я получава като награда.

Във всяко състезание трябва да се присъждат награди, за които възрастните трябва да се погрижат предварително. За Нова година на кучето, разбира се, най-добрите подаръци ще бъдат меки играчки-кучета, фигурки под формата на кученца, тетрадки, химикалки, тетрадки с изображение на кучета.

Интересни статии...