Направи си сам великденски картички

На големия празник Възкресение Христово обикновено се поднасят цветни яйца и козунаци. Направи си сам великденски картички ще бъдат добро допълнение към кошница с козунаци и цветни яйца. В процеса на правене на подаръци с удоволствие ще участват и деца, които винаги са щастливи да поемат всяко творчество. Как да си направя пощенска картичка за Великден?

Идеи за великденски картички

Пощенските картички най-често са украсени с изображения на великденски символи.

Първо трябва да решите какъв да бъде основният мотив на домашна пощенска картичка. Обикновено се избират такива рисунки:

 • Изображения на храмове;
 • Пролетни цветя, трева, слънце, върбови клонки;
 • Симпатични животни и птици: пилета с кокошка, зайци, птици;
 • Великденски лакомства: козунаци, цветни яйца, извара Великден.

Идеите могат да бъдат много различни, не е необходимо да се придържате към тесни рамки при избора на картина. Представете си и създайте, за да направите вашия великденски подарък наистина душевен и необичаен.

Великден е религиозен празник, затова пощенските картички трябва да бъдат направени в подходящата тема. Например, триизмерните обемни картички за Великден ще изглеждат много впечатляващи. Но изобщо не е необходимо да се изобразяват храмове, камбани, лица на светци. В крайна сметка Великата неделя е и празник, когато хората се радват на пристигането на пролетта, топлите слънчеви лъчи и пеенето на птици. Докато правите детски занаяти, не забравяйте да кажете на децата какво означава Великден, историята на живота и възкресението на Исус Христос, кои са символите на Великата неделя. Децата ще научат много нова информация и ще се захванат с творчество с още по-голям ентусиазъм.

Картички за великденски яйца

Това може да бъде проста опция, с която дори дете може да се справи. Или можете да опитате да вземете обемна поздравителна картичка „направи си сам“ за Великден.

Как да направите пощенска картичка с помощта на декоративна хартия:

 • Сгънете наполовина дебел картон, за да направите основата за пощенската картичка.
 • Изрежете шаблона за яйца от дебела хартия.
 • Прикрепете шаблона към основата, изрежете картон по контурите на великденското яйце.
 • От вътрешната страна залепете парче декоративна многоцветна хартия, така че да покрие изрязания отвор.
 • Накрая залепете цялата вътрешна страна с декоративна хартия.
 • Остава да напишем поздравления за Великден.

Самоделните хартиени картички за Великден могат да бъдат направени така:

 • С ножица изрежете три яйца от дебел бял картон.
 • Създайте шаблон върху картонени яйца с помощта на цветна хартия, декоративна лента, хартия за скрапбукинг. Залепете цветните парчета в произволен ред, за да създадете интересен модел.
 • Вземете цветен декоративен картон и направете от него основа за бъдещ подарък. В средата залепете квадрат обикновена дебела хартия.
 • В основата залепете цветни великденски яйца.

Техника на квилинг

Този великденски подарък изглежда наистина луксозно. Какво ви е необходимо, за да създадете самоделна великденска картичка, използвайки техниката на квилинг:

 1. Вземете обикновен декоративен картон и изрежете основата във формата на великденско яйце.
 2. Отрежете парчета цветни панделки и залепете 5-6 парчета към основата.
 3. След това започваме да правим декорация - цвете, използвайки техниката на квилинг. В специализираните магазини за творчество ще намерите хартия за квилинг и инструмент, с който се навиват хартиените ленти.
 4. След като цветето се е получило от хартиени ленти, залепете го отстрани, украсете средата с мънисто или малко копче.

Техника на скрапбукинг

Направи си сам много красиви великденски картички се получават с помощта на техниката на скрапбукинг.

Всички необходими материали за работа могат да бъдат намерени в креативния магазин. Подгответе следното:

 • Декоративен картон;
 • Отпадъчна хартия;
 • Панделки, дантели;
 • Изкуствени цветя, мъниста, мъниста.

Изрежете основата във формата на великденско яйце от цветен картон. Изрежете същия шаблон от скрап хартия, като прикрепите заготовка от картон към хартията. Залепете хартиения шаблон към картонения, украсете с панделки, дантели, хартиени цветя, мъниста, мъниста.

Изрежете малък правоъгълник от картон, напишете на него своите поздрави за Великден. Използвайте перфоратор, за да пробиете дупки в правоъгълника и на картата. Прикрепете вашите поздравления със сатенена панделка.

Ако никога преди не сте се сблъсквали с техниката на скрапбукинг, гледайте видео майсторския клас: Направи си сам Великденска картичка.

Великденска картичка с бродерия

Подарък от декоративна хартия може да бъде украсен с бродерия. Върху плътна заготовка от бял картон залепете малко по-малък правоъгълник от декоративен картон с шарка, а отвътре - още по-малък правоъгълник от пастелни цветове. Ще получите необичайна рамка, вътре в която с помощта на широки шевове бродирате изображение на великденско яйце, заешко лице или какъвто и да е друг модел.

Важно! Не бродирайте върху тънка хартиена заготовка - тя може да се счупи по време на процеса на бродиране.

Изображения на пилета и пилета

Направете си сам картички за Великден с децата си - това ще бъде полезно занимание за децата. Най-вече им харесва да работят с апликации. Въз основа на бъдещия подарък за Великден трябва да залепите частите, предварително изрязани от цветна хартия, за да получите изображение на пилета и кокошки. Много малки деца, които все още не знаят как да изрежат от хартия, могат да бъдат предложени да залепят готови части. Децата ще харесат апликациите с играчки за очи за пилета и кокошки. Поканете ги също да украсят птиците с лъкове, пеперуди, цветя. И не забравяйте да напишем заедно поздравления за светлия празник Великден.

Можете да опростите задачата и да отпечатате готови чертежи и след това да изрежете фигурите. Остава само да ги залепите върху дебел картон и да добавите малки детайли.

Пощенска картичка с апликация от материал

Измислете сюжет за бъдещ подарък за Великден, например заек, който държи кошница с цветни яйца в лапите си. Изрежете шарки на заек, яйца, кошници от многоцветни парченца плат с различни текстури. Можете да разнообразите рисунката със слънце, облаци, цветя. Залепете подготвените шаблони върху основата за пощенската картичка, като по този начин събирате сюжетната картина.

Картичката може да бъде украсена с апликационни цветя във ваза, пилета на поляната, великденски яйца в кошница с лък, козунак и др. Използвайте мъниста, мъниста, панделки, дантели като декорация.

Направи си сам путка върба

Картина с върбова клонка ще изглежда необичайна. За да го направите, ще ви трябва:

 • Тел;
 • Кафява и синя хартия;
 • Декоративен картон;
 • Лъскава плитка;
 • Пистолет за лепило;
 • Ножици, лепило;
 • Памучна вата.

Прави великденска снимка:

 1. Сгънете картона наполовина, залепете малко по-малък лист синя хартия към предната страна, за да направите малка рамка около краищата.
 2. Увийте внимателно парчетата тел с ленти от кафява хартия, за да имитирате върбови клонки.
 3. Направете върбови пъпки от малки памучни топки, залепете ги на клоните.
 4. Залепете лъскав лък на клоните отдолу.

Оригинални пощенски картички за Великден

Има много опции за оригинални пощенски картички. Подарък за Великден може да се направи от всичко, като тестени изделия във формата на звезда. Първо, те трябва да бъдат боядисани в различни цветове, а след това с помощта на пистолет за лепило ги залепете върху основата на великденската картина, която може да бъде изрязана във формата на яйце.Звездите се използват за създаване на красив модел на великденското яйце. Вместо звезди можете да използвате цветни тестени изделия с голямо разнообразие от форми.

Снимки под формата на великденски яйца от хартия х дантелени салфетки ще изглеждат необичайно. Върху картонена основа залепете шаблон, изрязан от ажурна салфетка, и след това боядисайте яйцето в различни цветове.

Направете трогателен великденски модел с бебешки пръстови отпечатъци. Изрежете тревата от зелена хартия, залепете я върху картонена основа. Нека децата потопят пръстите на краката си в жълта боя и оставят отпечатъци върху тревата, които ще представляват пилета. Остава само да нарисуваме краката, очите, гребените, крилата и очите на пилетата.

Великденските картички ще бъдат чудесно допълнение към подарък. Разбира се, можете да си купите готов чертеж, или можете да го направите сами, фантазирайки, измисляйки сюжет и техника на изпълнение. Разбира се, вторият вариант е много по-интересен и приятен за човека, на когото ще бъде предназначен подаръкът.

Интересни статии...