Календар на бременността 2023-2024 - момче момиче

Най-добрият безопасен начин да разберете пола на нероденото си бебе е да си направите ултразвук на 18-23 седмица след зачеването. Но често бъдещите родители са настроени към момче или момиче, така че използват календара на бременността за 2023-2024 г. и избират времето за интимност въз основа на него. Но не можете да разчитате напълно на изчислените стойности. Надеждността на медицинския преглед е не повече от 90-92%, а за календарните прогнози - не повече от 68-72%. Освен това всяка нация има свои собствени таблици за определяне на пола на планираното бебе.

Методи за определяне на пола

Независимият опит да се разбере кой ще се роди е далеч от научните методи.Но когато планирате концепции според календара на бременността за 2023-2024 г., можете да изберете добър ден за интимност по подканата на звездите. Родителите искат предварително да знаят какъв ще бъде характерът на бъдещото дете. В крайна сметка мнозина вярват, че това зависи от датата на раждане според знака на зодиака.

китайски метод

Древни китайски учени се опитаха да открият пола на нероденото дете. Те използваха няколко фактора като основа за изчислението:

  • фаза на луната;
  • приближаване на небесни тела при преминаване през зодиакалния кръг;
  • промяна на кръвта, по отношение на женския цикъл, като се има предвид възрастта.

Преди да използвате данните за изчисляване на пола, посочен от учените от древен Китай, трябва да знаете някои особености на манталитета на жителите на страната. Възрастта на детето в Средната държава се счита не от момента на раждането, а от зачеването.Следователно една европейска жена, за да разбере пола на нероденото си бебе, трябва да добави още 9 месеца към годините си.

Метод на изчисление:

  1. В лявата колона трябва да намерите своите актуализирани преди това данни.
  2. И след това виж по месеци кога ще е момче и кога момиче.

Надеждността на показанията се увеличава, ако сближаването се случи в средата на месеца.

Японски календар за бременност

Японски учени са подходили още по-сериозно към определението за наследници. Първо, съвместимостта се определя от възрастта на бъдещите родители. Колкото по-висока е стойността, толкова по-голяма е вероятността мъжът и жената да са подходящи един за друг. И тогава във втората таблица, в най-горната колона, те намират числото, предложено от учените. Под него можете да разберете месеца, когато двойка с вероятност от 82-89% ще има деца от „желания“ пол.Именно тази надеждност посочват хората, които използват японския метод.

Как да разберете пола на дете по европейски метод

Изчислете кой ще се роди, момче или момиче, една жена може самостоятелно, като използва лунния календар на бременността за 2024 г. и акушерските данни:

  1. Първо трябва да изберете датата на зачеването, като вземете предвид фазите на луната и нейния подход към планетите от зодиакалния кръг.
  2. Знай точно кога е била последната ти менструация.
  3. След това се правят изчисления: числената стойност на месеца на планираната близост се добавя към възрастта и единица. Например майка е на 27 и иска да роди през октомври 2024 г. Това означава, че бременността трябва да настъпи не по-късно от януари. 27+1+1=29. Нечетно число означава голяма вероятност да имате момиче.

Ако жената вече е бременна, очакваната дата за раждане е още по-лесна за изчисляване. От първия ден на последната менструация пребройте "назад" 3 месеца и добавете 1 седмица.

Възможно е да планирате пола на бебето без календар. За да направите това, трябва да закупите тест в аптеката, който ще покаже началото на овулацията и да запишете датите в рамките на 3-4 месеца. Ако цикълът е постоянен, тогава след една четвърт можете да заченете бебе от желания пол. Искам момче, планират интимност в деня на овулацията - 1 ден плюс или минус няма значение. Момиче - контактът трябва да се случи не по-късно от 3-6 дни преди узряването на яйцеклетката.

Защо трябва да знам пола на бебето

От древни времена учените в различни научни области - лекари, алхимици, астролози - са се опитвали да изчислят кой ще се роди на света - момче или момиче. В крайна сметка бъдещият мъж е хранителят и наследникът на семейството, а момичето е „отрязано парче“. Бъдещето на семейството често зависеше от това кой се е родил.

За лекарите полът на детето е важен за определяне на вероятността от наследствени генетични заболявания.През 21 век се появиха надеждни методи за определянето му, но всички те се използват след зачеването. Вземането на проби от амиоатична течност се извършва от 14 седмици, ултразвукът се предписва на 16-17 седмици. Затова жените, които ще раждат през 2024 г., използват календари за бременност, за да заченат момче или момиче.

Методът със 100% надеждност - биопсия на хорионни вили - се извършва само по медицински показания. В 0,5% от случаите при бременни жени след процедурата тонусът на матката се повишава, в 0,3% настъпва инфекция на околоплодната течност, а в 0,22% изследването завършва със спонтанен аборт.

В случай, че е невъзможно да се изчисли - датата на последната менструация е забравена, тогава можете да използвате калкулатора за зачеване. Надеждността на резултата от онлайн метода се оценява на 80-85%, както и при японския календар за бременност.

Интересни статии...