Нова година 2022 на Червения площад - билети

Москва за новогодишните празници се трансформира до неузнаваемост. Червеният площад за Нова година 2022 няма да бъде изключение. На него непременно ще видим актуализирана горска красота, пързалка и, разбира се, много сергии, където можете да си купите новогодишни сувенири, деликатеси и топли напитки.

Програма за празнуване на Нова година


Трябва да се отбележи, че новогодишният празник на главния площад на страната е много светъл и директен. Той събира хиляди хора, решили да отпразнуват заедно най-любимия празник на руснаците. Мнозина идват тук с цялото семейство. И това съвсем не е случайно. Има място за забавление за всички поколения.

Децата могат да участват в различни щафети, състезания, да се запознаят с приказни герои и дори да се снимат с тях. Огромен брой аниматори ще работят на Червения площад, за да направят почивката на децата незабравима.

Младите хора ще могат да гледат празничен концерт с участието на местни и чуждестранни звезди. Също така младите хора ще могат да ходят на кънки на лед, придружени от модерна музика. Подобна дейност в самия център на столицата ще остави незаличимо впечатление дори сред разглезени московчани, да не говорим за посетителите. Вечерта на тази ледена арена ще излязат известни фигуристи и зимни спортисти. Те ще покажат на всички гости незабравимо ледено шоу, което ще остане за дълго в паметта на всички присъстващи.

Гостите на столицата ще могат да посетят новогодишния панаир, който ще се разгърне до ГУМ. В цветни дървени камери можете да си купите новогодишни сувенири, както и разнообразни сладкиши с чай, кафе, какао и др.

По-близо до полунощ всички присъстващи ще могат да гледат поздравления от водещи политици, общественици и президента на Руската федерация. За това на площада ще бъдат издигнати огромни екрани. Апотеоз на празника ще бъдат новогодишните фойерверки и лазерно шоу.

Всяка година има все повече желаещи да празнуват Нова година в центъра на столицата. Огромен поток от туристи се втурва към Нова година в Москва не само от различни региони на Русия, но и от чужбина. Това поражда много въпроси. Нека се опитаме да намерим отговори на тях заедно.

Новогодишни фойерверки


Апотеоз на празника на Червения площад ще бъдат новогодишните фойерверки и лазерно шоу. Всяка година става по-ярка и цветна. Шоуто ще продължи около 30 минути и ще остави трайно впечатление за всички присъстващи. Празничната фойерверка ще започне веднага след камбаните, обявяващи настъпването на Нова година. Това ще отнеме не повече от 15 минути.

Ако искате да видите тези незабравими събития със собствените си очи, тогава трябва да се притеснявате за билети до Червения площад предварително. Вярно е, че на някои места в столицата така или иначе ще се виждат фойерверки.

Кога ще се отвори пързалката на Червения площад


Обикновено се пълни с настъпването на първата слана. Тази година необичайното топло време в столицата поставя под въпрос кога всъщност ще бъде открита главната пързалка на Москва. Да се надяваме, че в навечерието на Нова година ще настъпи мразовито зимно време и всички жители и гости на столицата ще могат да се насладят на това популярно място.

Пързалката на Червения площад е с капацитет не повече от 500 души. Ако искате да го посетите на 31 декември, трябва да се притеснявате да закупите билети предварително. В края на краищата те могат да бъдат поръчани в интернет през септември. Според съществуващата традиция цената на билета съответства на цифрите за следващата година. Това означава, че в навечерието на Нова година пързалката ще струва 2022 рубли.

Ще бъде ли отворен Червеният площад


Въпреки впечатляващите си размери, главният площад на страната има определен капацитет.Той може едновременно да побере не повече от три хиляди души. Ето защо преминаването към него в навечерието на Нова година ще бъде ограничено. От съображения за сигурност тя ще се извършва чрез специална рамка с металотърсач.

Концертно време


Както бе споменато по-горе, много московчани и гости на столицата, освен пързалката, празничната заря и лазерното шоу, ще бъдат привлечени от концерт на водещи руски и чуждестранни поп звезди. Очаква се да започне в 22 часа. Докато списъкът с изпълнителите се пази в тайна. Въз основа на опита от минали години, можем да кажем, че на концерта ще видим най-добрите артисти на нашата сцена и не само. През деня на мястото на концерта ще се изявят известни фолклорни и фолклорни групи.

Съществуващи начини да стигнете до площада


В допълнение към тези, които навреме купуват билети за пързалката и Червения площад на 31 декември, до нея могат да имат достъп:

  • големи семейства;
  • служители на кметството;
  • държавни служители.

Гражданите, които проявяват активна гражданска позиция и участват в дискусията за живота в столицата на портала Active Citizen, също имат шанс да стигнат до Червения площад напълно безплатно. Тези, които не са безразлични към събитията от живота на столицата, предлагат нови решения, за да осигурят комфортен живот на московчани, да поправят нарушения в работата на градските служби и да спечелят достатъчно точки, за да станат собственик на билети до Червения площад.

Как ще работи транспортът


Ако не успеете да стигнете до главния площад на страната, не се обезсърчавайте. В централната част на града ще бъдат издигнати няколко огромни екрана, които ще предадат атмосферата, преобладаваща на Червения площад.

Ако по някаква причина не сте станали собственик на щастлив билет, все пак можете да отидете до центъра и да се насладите изцяло на новогодишния празник.

Повярвайте ми, в навечерието на Нова година изобщо няма да скучаете. Музиката ще звучи навсякъде, светлинни инсталации ще греят с всички светлини, по улиците ще има много ентусиазирани хора, които ще бъдат готови да споделят с вас радостните моменти от новогодишната нощ.

Когато отивате в центъра, трябва да се притеснявате за топли дрехи и водоустойчиви обувки. Също така няма да навреди да вземете лека закуска и термос с горещ чай. Въпреки това е възможно да можете да издържите на дълги опашки и да купите нещо от новогодишните сладкиши в многобройни павилиони, които ще работят дори в новогодишната нощ.

Градската администрация се погрижи и за транспорта. Ще работи по необичаен начин:

Метро: до два часа през нощта
Наземен транспорт: до три часа сутринта

Ако пропуснете последния транспорт, не се притеснявайте много. Движението на метрото в навечерието на Нова година ще започне в четири и половина.

По-добре е да забравите за личния транспорт в навечерието на Нова година. Центърът ще представлява огромна пешеходна зона. Ако все пак се осмелите да дойдете до центъра с колата си, тогава трябва да знаете, че ще можете да паркирате само на няколко пресечки от центъра и на платен паркинг.

Интересни статии...