Направи си сам занаяти за 8 март: инструкции как да направите подарък за мама на 8 март (майсторски клас + описание стъпка по стъпка)

Идва пролетта и разбира се най-очакваният пролетен празник е 8-ми март. Всички майки, дъщери, баби, учители и други жени го очакват с радост и нетърпение. Защото е пълно с поздравления и изненади. Това може да бъде поетичен поздрав, свежи цветя, сладкиши, парфюми, сувенири, закупени в магазин и много други.

Подаръкът, направен с любов и нежност, направен от вас самите, не може да се сравни с нищо. Даряващият влага цялата си душа в такъв сувенир, така че е особено ценен и запомнящ се.

Направата на красиви занаяти за 8 март съвсем не е трудна, трябва само малко въображение и търпение. Опциите могат да бъдат много.

От малка пощенска картичка до букет от хартиени лалета. Всички ще се радват на такъв подарък. Мама, учителка или учител в детска градина с радост ще го приемат.

След като разгледате снимките на занаятите за 8 март в интернет, можете да вземете много опции.

Един от най-често срещаните и лесни за изработка сувенири е пощенската картичка. Дори бебето може да се справи със създаването му.

Изработване на пощенска картичка

Има огромен брой възможности за занаяти до 8 март в детската градина. Сложността им зависи от възрастта на бебето.

За младите художници - най-добрият вариант за пощенска картичка с дланта си. Защо на картона детето оставя един или повече отпечатъци на дланта си. Тези щампи могат да имат няколко цвята, можете да добавите стъбла към тях, за да получите символичен букет.

Друг вариант е длан, очертана с флумастер и изрязана от картон:

 1. За да направите това, картонът се сгъва наполовина и дланта се изрязва така, че палецът и показалецът да са в гънката.
 2. След това след изрязване ще излезе вид длан - брошура.
 3. След изрязването бебето ще оцвети тази длан по свой вкус.

Пощенска картичка с лале

Изучавайки занаятите за майсторския клас на 8 март, можете да намерите много прости и интересни опции.

Например пощенска картичка с хартиено лале:

 1. За да направите това, изрежете кръг от оранжева хартия.
 2. Изрежете 2 листа лалета от зелена хартия.
 3. Като основа за пощенската картичка вземаме ярък картон формат А4 и го сгъваме на вдовицата.
 4. Изрежете заготовки за цвете от червена хартия.
 5. Ние огъваме жълтия кръг от двете страни, образуваме обемна пъпка от червени заготовки.
 6. Събираме пощенската картичка, за това залепваме зелени листа и пъпка върху оранжевата заготовка, след което я поставяме върху основата.

Фигура осем апликация

Направи си сам занаяти за 8 март, под ръководството на възрастни, може да се направи дори от най-малките.

Интересен вариант е обемна апликация с цвете под формата на осмица:

 1. За да направите това, вземете лист ярък картон, залепете зелен кръг в горната му половина.
 2. Правим венчелистчета, като изрязваме тънки ивици хартия и ги усукваме с молив. След това ги залепваме върху зеления кръг. В диаметър от средата на кръга до ръбовете.
 3. В резултат на това трябва да излязат обемни венчелистчета, наподобяващи лайка.
 4. В центъра на кръга залепете усукана къдрава къдрава хартия. Това цвете ще бъде горната половина на бъдещата осмица.

След това изпълняваме долната половина на осмицата, залепвайки зелени хартиени листа по нейния контур. Ние украсяваме тези листа с малки маргаритки, направени като първата.

Фоторамка за 8 март

Когато мислите как да направите занаят за 8 март, обърнете внимание на опцията с фоторамка.

 1. За производството му ви трябват картон и многоцветен фоамиран. В началото на работата определяме размера на рамката. В съответствие с него изрязваме предната и задната част на рамката.
 2. Гърбът е плътен лист картон (за рамка 10 * 15 см е подходящ правоъгълник 12 * 17). И във втората част изрязваме къдрав прозорец, в който ще се вижда снимката.
 3. Ние залепваме тези части по периметъра от три страни. Ние не залепваме долния край, тъй като снимка ще бъде вмъкната в рамката през него. Ние украсяваме рамката с цветя от цветен фоамиран.
 4. Тъй като това е подарък за 8 март, можете да залепите голям номер 8, украсен с цветя в един от ъглите. Ако рамката ще виси на стената, трябва да направите цикъл от задната страна.

Също така, такава основа за рамката може да бъде украсена със кристали, дантели, копчета, сухи цветя, кафе на зърна и други декоративни елементи. Стилът на рамката ще се промени в зависимост от декора. Не забравяйте да рамкирате снимката си.

Изработване на хартиени цветя

Прекрасна опция за занаят за 8 март до училище са цветя от хартия. Изработването на такъв букет е интересна и творческа дейност.

Например, минзухарите от зелена и лилава велпапе хартия ще изглеждат страхотно.

Между другото, сянката на цветето може да варира, тъй като в природата, в допълнение към:

 • Има сини лилави
 • Бяло,
 • Жълти и други минзухари.

Напредък:

 1. За да направите цветни листенца от лилава гофрирана хартия, изрежете панделки с дължина 18 сантиметра и ширина 4,5 см в посока на ивиците.Намерете средата на лентата и я завъртете на 180 градуса.
 2. Сгънете лентата наполовина, за да оформите венчелистче. Гънката ще бъде горната част на венчелистчето минзухар. Долната част на венчелистчето, противоположна на гънката, се изрязва в центъра с сантиметър и се огъва към центъра с половин сантиметър от двете страни, така че се оформя дъното на венчелистчето. Той е много по-тесен от върха. Правим същото с други венчелистчета.
 3. Ще направим тичинките от правоъгълник от оранжева хартия (3 * 4 см). Нарязваме го на юфка, без да го режем напълно. Навиваме всяка от тичинките във флагел. Залепваме лентата с тичинки около клечката за зъби.
 4. Събираме цветето. За целта поставете венчелистчетата около клечката за зъби и ги фиксирайте с тел. След това ги фиксираме с помощта на малко памучна вата, навивайки го върху жицата.
 5. Украсете дръжката на клечка за зъби и вата със зелена гофрирана хартия. Ние също оформяме листа от минзухар от зелена хартия, като го нарязваме на ивици от 10 на 1,5 сантиметра. Ние залепваме листата върху стъблото на минзухара, украсявайки клечката за зъби.

Тези минзухари ще изглеждат чудесно във всяка малка ваза или кошница. Можете да направите цял куп цветни минзухари или да подарите на всеки по няколко цветя.

Снимка на занаятите за 8 март

Интересни статии...