Батман филм 2022 - дата на излизане, актьори, трейлър

Премиера: 3 март 2022 г. в Русия (4 март 2022 г. в света)

оригинално име: Батманът

Страна на произход: Съединени Американски щати

Жанр: екшън, драма, престъпление

Продуцент: Мат Рийвс

В ролите: Робърт Патинсън, Анди Серкис, Колин Фарел, Зоуи Кравиц, Питър Сарсгаард, Пол Дано, Амбър Сиена, Джон Туртурро, Бари Кион, Джефри Райт

Рейтинг на очакванията: KinoPoisk - 92%

Въпреки факта, че премиерата на филма на Мат Рийвс трябваше да бъде отложена два пъти, датата на излизане на Батман (2021) с Робърт Патинсън в Русия най-накрая беше обявена. Според представители на студиото Warner Bros. картината ще се появи на екрани на 3 март 2022 година.

През март 2021 г. снимките бяха успешно завършени. Това съобщи режисьорът на филма Мат Рийвс.

Парцел

Шеф за сценарий и режисура - американският режисьор Мат Рийвс, известен с такива култови филми като "Монстро" и "Планета на маймуните" революция. Бил Фингър и Боб Кейн също участваха в проекта, в чийто арсенал нашумялият трилър "Жокер" от 2019 г. с Хоакин Финикс в главната роля. Историята на живота на суперзлодея Жокер беше високо оценена от критиците и получи два Оскара за най-добър актьор и най-добра музика.

Работата по проекта започна още през 2014 година. След това режисьорът и сценарият са режисирани от холивудския актьор Бен Афлек, чиято продуцентска компания също работи по филма. Бен трябваше да играе главната роля в продукцията, но след това нещо се обърка и овакантеното място беше заето от Робърт Патинсън. Афлек също прехвърля посоката и сценария на Мат Рийвс, който преработва предишния сюжет.

Представената история ще бъде историята на „все още не напълно оформения тъмен рицар“. Режисьорът отбеляза, че въпреки факта, че главният герой спасява хората с голяма сила и е приел съдбата му, той изпитва определени емоционални смущения. Зрителите ще видят в Брус Уейн не само спасителя на Готъм, но и опитен детектив. И това е основната разлика между визията на Рийвс и идеята за Афлек, който искаше да се съсредоточи върху тъмната страна на героя. Разбира се, сюжетът няма да мине без двамата основни врагове на Уейн - Riddler и Penguin.

Работа по филма

Студио

Новият "Батман" се обработва от Warner Bros. Работата по проекта беше обявена още през 2014 година. Тогава заглавната роля в лентата, предназначена да проследи филмовия бой между Батман и Супермен, трябваше да бъде изиграна от Бен Афлек. Той беше отговорен и за сценария, продукцията и режисурата на новия филм. След това бъдещото издание беше отлагано няколко пъти, а след това Афлек напусна режисьорския си пост, решавайки да се съсредоточи само върху сценария и ролята. След известно време Warner Bros. реши да рестартира напълно проекта, като набра изцяло нов екип, който да работи по предстоящия „Батман“. Филмът трябва да е десетият филм в DC Expanded Universe.

Режисьор и сценаристи

След оставката на Афлек той се зае със сценария и режисурата на новия филмМат Рийвс(„Планетата на маймуните: Революция“). Той действа и като продуцент на лентата. Рийвс реши да изостави сюжетната линия, предложена от Афлек, и да създаде своя собствена, по-детективска и „ноарна“. Рийвс реши да даде приоритет на способността на Брус Уейн като детектив, а също така да се опита да предаде визията за света на своя герой. Сценарият е написан съвместно от ценителите на света в DC -Бил Фингър иБоб Кейн… Те се трудиха над буцащия филм "Жокер" (2019), поредицата "Харли Куин" (2019- …). ИМатсън Томлин, който все още не е имал големи произведения зад гърба си.

Актьори и персонажи

 • Тъмният рицар се играе от Робърт Патинсън.
 • Жената-котка Селина ще бъде изиграна от Зоуи Кравиц.
 • Riddler ще бъде разкрит от Пол Дано.
 • Пингвинът ще бъде изигран от Колин Фарел.
 • Джефри Райт ще изиграе ролята на честния детектив Гордън.
 • Анди Серкис ще стане верният иконом на Пениуърт.

Интересни факти

 1. При създаването на филма Рийвс е вдъхновен от творбите на „Първа година“ и „Дългият Хелоуин“.
 2. Подготвената лента ще бъде десетото „рестартиране“ на известния франчайз. Днес феновете вече са научили датата на излизане на филма за Батман в Русия (2021 - 2022).
 3. Според Патинсън той убеждавал режисьора да се срещне цели два месеца, тъй като бил изключително заинтересован да участва в шоуто. Актьорът можеше да играе във филма "герой" много по-рано, тъй като беше поканен в проекта "Пазителите на галактиката". Тогава художникът отказа предложението.
 4. Патинсън получи положителен отговор, когато се появи в шоуто на Кристофър Нолан „Аргумент“.
 5. Жената котка Селина може да бъде Лейди Гага, която също дойде на кастинга.
 6. Един от сценаристите на шоуто беше Питър Крейг, който работи по „Града на крадците“
 7. Според Колин Фарел, неговият герой Пингвин няма много време в проекта, но това ще бъдат мощни и мощни сцени.
 8. Според неофициални слухове самият Пиърс Броснан може да бъде Алфред Пениуърт.
 9. На снимачната площадка в Глазгоу феновете успяха да заснемат сцени с един от каскадьорите в пълен костюм на Батман и на мотоциклет Бат.
 10. Освен злодеите, чиято каста вече е обявена, във филма ще се появят и Two-Face, Firefly и Mad Mad Hatter.
 11. За да постигне необходимата физическа форма, Патинсън се подложи на диета и започна специална система за обучение. Но по време на пандемията ученето му трябваше да бъде прекъснато.

Официален трейлър на филма за Батман:

Интересни статии...