Признаци за Нова година 2022 на Тигъра, ритуали: какво и как да срещнете

Има огромен брой традиции и знаци, благодарение на които можете да привлечете късмет в работата, хармония в отношенията с любим човек или в семейството, а също така да укрепите собственото си здраве. Знаците за Нова година 2021-2022 ще ви помогнат да научите за предстоящите промени в живота.

Предстоящата година ще бъде под егидата на Синия воден тигър - своенравно и упорито животно, с което трябва да създадете добри приятели. За да направите това време успешно и проспериращо, трябва да знаете как да отпразнувате Годината на тигъра според народните обичаи и знаци.

Как да привлечем пари и късмет през Нова година

Паричен знак може да помогне за намиране на финансово благополучие през следващата година - да отпразнувате новогодишната нощ с пълни джобове в буквален или символичен смисъл. Можете да сложите голяма сметка в джоба си (нова, без пропуски) или да попълните банковата си сметка.

Ако преди празника имаше значителни разходи на масата, подаръци или тоалети и всички спестявания бяха пропилени, това е лоша поличба. Обещава парични загуби, дълг и финансова нестабилност.

Независим покровител оценява тези, които се стремят да разрешат всички натрупани проблеми и да разпределят дългове в навечерието на празника. В противен случай няма да е възможно да се отговори на всички парични задължения през следващите 12 месеца.

Талисман - фигурка на тигър - ще помогне да привлечете късмет. Желателно е тя да бъде направена от полускъпоценен метал, кристал или стъкло. Можете да закупите талисман за вътрешна декорация (касичка, настолна лампа) или винаги да го носите със себе си (брошка, висулка).

В навечерието на празника е необходимо да се премахнат всички талисмани на покровителя на изходящата година, за да се изключи конфликт на интереси и да не се даде на този зодиакален повод причина за ревност.

Признаци как да празнуваме Нова 2022 година

Тигърът е гордо и упорито животно. Той е умен, бърз, обича реда, съвършенството, редовността във всичко и не понася суетата. По природа е хищник, олицетворява енергията. Под негово ръководство времето ще бъде непредсказуемо, енергично и наситено със събития. Тежкият му нрав е малко омекотен и умиротворен от водата.

Преди да отпразнувате Нова година на Тигъра 2022, трябва предварително да си спомните за знаците и да се подготвите добре. В навечерието на празника трябва да наредите нещата в къщата, да изхвърлите всички ненужни неща.

Как да отпразнуваме Нова година на Тигъра 2022

Избирайки облекло за празнична нощ, трябва да се откажете от печат "котка". Тигърът не обича конкуренцията и може да се ядоса на някой, който се стреми да повтори естественото му уникално оцветяване.

Предпочитание трябва да се дава на неутрални цветове (златисто, бежово, пясък) и всички нюанси на зелено (от светло зелено до маслинено). Когато избирате аксесоари, трябва да обърнете внимание на всякакви нюанси на водния елемент.

Когато избирате стила на тоалета, няма ограничения, така че можете спокойно да експериментирате. Сред тенденциите за празничната нощ на 2022 г. се открояват:

 • романтични рокли на едно рамо;
 • леки, течащи и не тежки материи;
 • извънредно завършване (ресни, баски, обемна шарка);
 • флорален, абстрактен печат;
 • асиметрична кройка;
 • многостепенни модели.

В празнична нощ дрехите трябва да ви помогнат да се чувствате уверени и спокойни, за да се харесате.

Признаци за финансов успех

В навечерието на Нова година трябва да обърнете внимание на следните признаци, свързани с финансовото благосъстояние:

 1. За да могат парите да „текат“ в къщата, трябва да поставите всяка монета на прага под килима или под покривката.
 2. Благоденствието в семейството ще бъде осигурено от „щедра“ и богата маса, за предпочитане кръгла.
 3. Ако по време на празника лявата ръка е била сресана, тогава трябва да я стиснете в юмрук и да я поставите в джоба си, след което можете да отпуснете пръстите си - това е символ на големи парични постъпления през следващата година.
 4. За да не се сблъскате с финансов колапс, не трябва да давате пари назаем в навечерието на празника.
 5. Преди да седнете на масата, трябва да „успокоите браунито“ - оставете чаша шампанско и чиния с нещо вкусно в кухнята.

В навечерието на Нова година е важно да се отървете от счупени, напукани или мръсни неща, тъй като те съдържат отрицателна енергия. Това гарантира късмет и просперитет през следващото време.

Можете да направите талисман, за да привлечете финанси. За целта поставете предварително измита монета в чаша шампанско. Под камбанките трябва да се изпие цялата чаша с напитката и след това монетата да се сложи в портфейла.

Знаци за Нова година на Тигъра за здраве

Смята се, че подготвяйки се за празнуване на Нова година, си струва да вземете релаксираща вана. Това е полезно не само за умствена релаксация, но също така действа като ефективен знак, който запазва здравето за дълго време. Водата ще отмие целия негатив от миналото и ще ви помогне да влезете в новата година без здравословни проблеми.

Разпределението на всички дългове и изпълнението на задълженията преди празника ще ви помогнат да възстановите собственото си енергийно поле и да подобрите вашето благосъстояние. Не можете да сте тъжни и да плачете на празник, тъй като това състояние ще продължи дълго време.

Разболяването преди новогодишния празник е най-лошата поличба, показваща трудна година, когато всички хронични заболявания ще се влошат и ще се появят много нови нещастия.

Ето защо при най-малкия дискомфорт е необходимо да се вземат противовъзпалителни лекарства, за да отпразнувате Нова година в добро здраве.

Признаци на любов и брак

Народната мъдрост казва, че онези, които са самотни, трябва да срещнат празничната нощ с всеки символ, олицетворяващ това чувство - любовта. Това може да бъде валентинка, сърце, изрязано от хартия, желание, написано на хартия, или снимка на влюбена двойка. Трябва да сложите символа в джоба си и да го притиснете към себе си под камбанките, повтаряйки мислено желанието си.

Тези, които искат да срещнат любов или да запазят това чувство в продължение на много години, трябва да използват следните съвети:

 • по време на празника, държането на пръчка канела в джоба е символ на романтични връзки;
 • в навечерието на Нова година трябва да оставите всеки мъж (но не и роднина) да държи червената лента, след това да я сложи под възглавницата, а на сутринта да я завърже на ръката си и да я носи, без да я маха - когато е скъсана или изгубена, тогава любовта ще влезе в живота;
 • неомъжено момиче, за да привлече младоженеца, трябва да измие подовете в къщата след залез слънце и да излее водата на улицата с думите „Където тече водата, моята самота ще отиде там“;
 • влюбените или семейните двойки на празничната трапеза не могат да седят отделно един от друг, а по време на камбанния часовник трябва да се хванете за ръце - това ще помогне за укрепване на отношенията през следващата година и ще избегне недоразумения и кавги.

Счита се за неблагоприятна поличба да празнувате новогодишния празник сами. В противен случай през цялата следваща година можете да бъдете самотни - да не срещнете половинката си или да се разделите с любимия човек.

Знаци за Нова година 2022 за забременяване

Двойките, които мечтаят да имат дете, трябва съвместно да украсят елхата с кръгли топки. Мъжът трябва да сервира играчки, а жената да ги закачи на дървото.

За да забременеете, в навечерието на празника трябва да си купите бебешка бутилка, обувки или залъгалка и да ги сложите под елхата - това ще помогне за „привличането“ на детето в семейството.

Смята се за добра поличба да празнувате Нова година в компанията на бременна жена или дори по-добре да опитате всеки продукт, взет от ръцете ѝ.

Смята се, че предвестниците на предстояща бременност са подаръци от перли или ахат. Ето защо можете да направите такъв подарък на двойка, която отдавна мечтае да попълни семейството.

Какво не може да бъде сервирано и изядено в Годината на тигъра

За трапезата на Нова година могат да се приготвят абсолютно всякакви ястия. На масата трябва да присъстват пресни плодове, зеленчуци, салати, риба, билки, сладкиши и красиво декорирани десерти.

Тъй като тигърът е хищник, месото е от съществено значение. Колкото повече месни ястия има, толкова по-щастлив ще бъде покровителят на годината.

Това може да бъде пиле, свинско, пуешко, заешко или телешко. Тигърът обича всяко ястие с месо. В отговор той ще допринесе за просперитета и „засищането“ на следващата година.

Важно е да не забравяте за декорирането на ястия. За това са подходящи пресен магданоз, копър, зелен лук - всички тези нюанси ще предизвикат апетита. Единственото изключение е храстовото месо, тъй като тигърът не обича да споделя плячката си.

Храната, останала след новогодишния празник, не може да бъде изхвърлена. Всички остатъци трябва да се хранят с домашни любимци.

Какво да подарите в годината на Синия воден тигър

На избора на подарък трябва да се обърне специално внимание. Покровителят на годината може да бъде разстроен от закупените набързо дрънкулки, които нямат никакъв смисъл. За да зарадвате близките си, в новогодишната нощ трябва да се представят подаръци за душата:

 • сертификати за парфюмерия или подаръци за козметични магазини;
 • красиво бельо или спално бельо;
 • книги;
 • картини;
 • аксесоари за хоби, риболов, лов;
 • малки сувенири със символа на годината.

Фигури на други представители на котките могат да обидят Тигъра и да изплашат късмета през следващата година. Не харесва собственика на годината и елементите, свързани със зависимости. Ето защо не трябва да давате аксесоари за пушене, чаши за вино, чаши.

Украсяване на коледното дърво и стая за Нова година, знаци

Дървото се счита за символ на всяка Нова година. За да може семейството да има щастие и просперитет през следващата година, е необходимо изобилно да украсите дървото с ярки играчки. Колкото по-пухкава и красива ела в къщата, толкова по-богата и успешна ще бъде годината.

Има знак, според който едно дърво трябва да бъде украсено не само с обикновени новогодишни играчки, но и с банкноти, сладкиши и тигрови фигурки. Това ще помогне за привличането на богатство, късмет, "щедра" маса в къщата.

Когато декорирате стая, се препоръчва да се избягва бъркотията от неподходящи елементи на декора и несъответстващи цветове. Новогодишният интериор трябва да бъде лаконичен, стилен и празничен.

Тигърът обича да се грее на тревата под слънцето. Ето защо, когато декорирате интериора, можете да добавите естествена зеленина (папрати, миниатюрни палми).

Покрийте диваните с меки одеяла и украсете с декоративни възглавници. В новогодишната украса на къщата трябва да изберете богати, но в същото време сдържани цветове (кафяво, теракота, бежово, гранат или злато). Отличен вариант биха били лазурните, сините, тюркоазените и сребърните нюанси.

Когато поставяте масата в навечерието на Нова година, трябва да се даде предпочитание на златистите и белите цветове като основа, а с помощта на червени и зелени нюанси можете да поставите акценти. Белият цвят символизира доброто, просперитета и нова страница в живота, която ще дойде в близко бъдеще.

Седем запалени свещи, поставени на масата в кръг, ще се превърнат в талисман, който предпазва къщата от зли духове. Те ще защитят семейното огнище през новата година.

Знаци за 1 януари

Народните знаци и церемонии са свързани не само с подготовката и провеждането на празника, но и с първия ден от новата година. За да поддържате щастие, мир и благополучие в семейството през следващите 12 месеца, трябва да знаете какви знаци им осигуряват:

 1. Сутрин след угощение (преди обяд) не трябва да почиствате къщата, да метете, да изхвърляте боклука и остатъците от празничната трапеза. С желанието си за чистота можете бързо да провокирате загуби и загуби.
 2. Всеки продукт, закупен на 1 януари с добра отстъпка, предсказва щастлива и парична година.
 3. Когато миете лицето си сутрин, разтривайте дланите си с малки монети.
 4. Само като се събудите и не ставате от леглото, трябва да целунете половинката си - това ще се превърне в символ на взаимна любов за следващата година.
 5. Ако излезете на улицата, първият човек, когото срещнете, ще бъде мъж - това е добра поличба за любов и връзки. Жена, която срещате, показва здравословен проблем.
 6. Трябва също да разгледате първото животно, с което се сблъскахте сутринта на 1 януари. Ако котка - ярка връзка с представител на противоположния пол се очаква през новата година, куче посочва истински приятели, черна птица - предателство или предателство, бяла птица - дата.

При такова разнообразие от народни знаци се препоръчва да изберете няколко ритуала, които могат да се извършват в празнична нощ. И, може би, покровителят на предстоящата 2022 г., Тигърът, ще изпълни заветното желание, ще даде просперитет, късмет или любов.

Интересни статии...