Маникюр за 14 февруари: техники, материали, дизайнерски характеристики

За празника на всички влюбени момичетата се подготвят особено внимателно. Купуват нови тоалети, правят прически, обмислят грима, така че на 14 февруари да блестят с красота пред любимата си. Празничен вид няма да мине без маникюр, който може да се направи у дома или от майстор на ноктите.

Какъв трябва да бъде дизайнът на ноктите за 14 февруари?

На първо място, празникът е свързан с основния символ на влюбените - сърцата. Най-популярният модел за маникюр, който повечето момичета правят за Свети Валентин, са всякакви сърца в червени и розови цветове. Използват се и следните илюстрации:

 • Ангели;
 • Цветя;
 • Целувки;
 • Лъкове.

Червените нюанси могат да се разреждат със сребро, злато, кристали и други бижута. Но не се увличайте с много лъскав декор, за да не затрупате чертежа.

На бележка! За да създадете празничен маникюр, не трябва да рисувате всички нокти, а само да нанесете рисунка върху няколко нокти.

Ако искате да направите дискретен, но стилен маникюр на 14 февруари, обърнете внимание на техниката Neative Space Nail Art. На един или повече пръсти се оставя зона под формата например на сърце, което не е покрито с гел-лак. Маникюр със сърца, направен в пастелни цветове, ще се впише в дрескода и в същото време ще изглежда празнично.

Как да си направим маникюр за Свети Валентин?

Маникюр за Свети Валентин трябва да бъде изряден, дори ако го правите сами. Класическото яке на ноктите остава на мода през цялото време. Можете да направите яке с форма на сърце, за което нарисувайте граница с малки точки в средата на нокътната плочка. Остава да нарисувате отгоре с розов лак, а долната част на картината да остане неоцветена.

Самият класически червен маникюр изглежда тържествено и празнично, но може да бъде украсен с няколко тематични стикера.

Ако времето позволява, изложете сърцевиден модел с малки кристали. Можете да използвате готови бижута, които се продават в специализирани магазини.

За момичета, които не искат да привличат твърде много внимание, е подходящ едноцветен маникюр, за който обикновено се използва гел-лак. Украсете няколко нокти с модел под формата на малки сърца, които по цвят ще съответстват на цялостната цветова схема.

Ако нямате време или желание да направите сами маникюр, професионалните майстори ще ви помогнат да направите оригинален, необичаен дизайн на ноктите си. Интересно изглеждат обемни рисунки от счупено стъкло или фолио, които са покрити със слой лак с витражи.

Маникюр със сърца

Украсете своя маникюр, който ще правите за Свети Валентин, със символ на празника - сърца. Има много опции:

 • Няколко сърца на един пръст, останалите нокти са едноцветни, без шарка;
 • Сърца с плюшени мечета - нежна, много сладка рисунка;
 • Цветни конфети във формата на сърце, които могат да се нанасят върху целия нокът или само на ръба;
 • Черно-бели сърца;
 • Червено със сърца в контрастни цветове: бяло, черно, златисто;
 • Пастелен цвят със сърца от малки пъпки на безименните пръсти;
 • Много розови сърца на ноктите. Комбинация от праскова и розови, бели и лилави цветове ще направи.

Със кристали и течни камъни

Ако се страхувате, че няма да се справите със сложните дизайни за маникюр за Свети Валентин, смело декорирайте ноктите си с готови кристали във формата на сърца.Въпреки това, кристалите могат да бъдат с абсолютно всякаква форма и цвят, най-важното е, че те се вписват в общата концепция за празничен маникюр.

Течните камъни са сравнително нова технология, базирана на прилагането на специален гел върху повърхността на нокътната плоча. Използването на течни камъни за създаване на уникални шедьоври е сложна техника, която изисква използването на специални материали. Искате ли да създадете невероятна рисунка за празника? Свържете се с професионален художник на ноктите, който ще ви помогне да направите безупречно рисуване с помощта на течни камъни.

С пайети

Искате ли да искрите и да привлечете вниманието на 14 февруари? Вземете ослепителен маникюр с бляскав лак и насипен блясък. Червена или винена основа с блестящо сърце, нарисувано на един пръст, изглежда много просто и в същото време ефектно. Можете да покриете всички нокти с лъскав червен лак, с изключение на безименния. Нанесете върху него матов черен лак и отгоре нарисувайте блестящи червени устни.

Не се ограничавайте само до червени нюанси. Изглежда добре, например комбинация от черно и лъскаво злато. Можете да покриете само един нокът с пайети, а останалите да боядисате в спокоен, матов цвят.

С рисуване

Рисунки върху нокти за празника на влюбените могат да бъдат много разнообразни. В допълнение към сърцата и целувките можете да изобразите следното:

 • Цветя;
 • Грах;
 • Анимационни герои;
 • Уплътнения;
 • Мечки;
 • Различни модели;
 • Въздушни балони;
 • Купидони с лък и стрела.

У дома, за да създадете модел, използвайте техники за нокти, използвайки шаблони. Как точно да приложите избрания шаблон:

 1. Поставете шаблона върху лакираната нокътна плоча.
 2. Боядисвайте нокътя с различен цвят върху шаблона.
 3. Извадете шаблона, изчакайте лакът да изсъхне.
 4. Накрая нанесете фиксатора.

С надписи

Маникюрът изглежда оригинален с различни надписи. Снимки с известни любовни истории „Любовта е …“ са идеални. Използвайте готови снимки, които трябва внимателно да се прехвърлят върху нокътя, и не забравяйте да запишете какво означава за вас думата „любов“. На единия нокът можете да напишете името на любимия човек, а на другия - собственото си име. Бъдете сигурни, че определено ще изненадате половинката си с необичаен дизайн на ноктите и той ще бъде поласкан, когато види такова необичайно признание в любов.

Френски маникюр

От дълго време френският маникюр е лидер в нокътната индустрия. Можете да направите сако с форма на сърце, като използвате специален шаблон и декорирате няколко нокти със кристали. Френското покритие, направено в пастелни цветове с обемни цветя на няколко нокти, изглежда нежно и романтично.

Дизайнът на ноктите, направен на 14 февруари, не трябва да се състои само от пастелни или червени нюанси. Красиво изглежда комбинацията от бордо и кремаво, лилаво и бежово, синьо и сиво. За празнично покритие можете да комбинирате тъмно черешови и черни цветове.

Плетен маникюр

Необичайна идея за празничен маникюр за Свети Валентин ще бъде модерен плетен модел на ноктите. Това могат да бъдат обемни плетени плитки или плосък модел на плетене. На 14 февруари покритие, направено в червени и бели цветове, ще изглежда луксозно и нестандартно. На единия нокът направете плетен обемен модел, на втория нарисувайте червени и бели сърца, а останалите нокти покрийте с матов червен лак.

Опитайте да използвате оригиналния лак за мъх, върху който можете да рисувате сърца с бели искри. Ще имате топъл, зимен декор за нокти, който е идеален за празника.

На бележка! За Деня на влюбените можете да направите розов плетен маникюр, в който сърцето ще остане небоядисано. Украсете няколко невенчета със кристали или искри.

С красив маникюр една жена подчертава своята изтънченост и уникалност.С помощта на празничен дизайн на ноктите можете да изразявате чувствата си без думи, но не забравяйте, че маникюрът трябва да е в хармония с общия стил: дрехи, грим, прическа.

Интересни статии...