Нова година 2022 във Велики Устюг - ваканционни цени

Нова година 2022 във Велики Устюг


Нова година е празник, който се очаква с нетърпение и от стари, и от малки. Децата са привлечени от изненади под елхата и всички се надяват на положителни промени в живота им. Повечето се опитват да следват дългогодишна вяра: магическа новогодишна нощ е прототипът на живота през следващата година.

Прието е да празнуваме Нова година в семейния кръг, но семейният кръг може да не е у дома, а там, където се съчетават домашния уют, топлина и невероятни приключения. В тази връзка места като Велики Устюг са изпълнени със специален чар и приказен дух.

Какво привлича хората в Велики Устюг


Тук ви очакват прекрасни приключения и незабравими емоции.

Най-обичаният персонаж на Нова година, Дядо Коледа, живее в резиденция, разположена в истинска борова гора. Терем ще впечатли със своето величие и красота, а градската резиденция на новогодишния магьосник ще създаде приказна атмосфера. Дошлите тук за новогодишните празници няма да останат безразлични от:

 • разходки с шейни;
 • посещение на традиционна руска баня;
 • участие в забавни майсторски класове;
 • посещение на Модната къща на Дядо Коледа (има изложба на известни костюми на приказни персонажи, гостите ще участват в създаването на костюм);
 • закупуване на сувенири от местни майстори.

В допълнение към чисто приказни, предпразнични забавления, градът има какво да разгледа и опознае.

Незабравимо впечатление на гостите ще направят:

 • 153 архитектурни паметника;
 • 2 паметника на археологията;
 • 4 обекта за културно наследство;
 • 7 отделни музея (история и култура, етнография, древноруско изкуство, природа, новогодишни и коледни играчки, детски музеен център, фонд);
 • 4 манастира;
 • няколко красиви храма, включително катедралата Успение Богородично от средата на 17-ти век, заобиколена от храмовете, съставляващи двора на катедралата.

В града на разположение на посетителите:

 1. 20 хотелски комплекса с нетърпение очакват своите посетители.
 2. Предлагат се уютни вили за тези, които искат комфортен престой.
 3. Много хотели и къмпинги.
 4. Къщи в провинцията в стила на руската античност, но с всички удобства.

Новогодишно забавление


Във Велики Устюг и околностите има новогодишно забавление за всеки вкус.

Разбира се, най-запомнящото се посещение ще бъде резиденцията на Дядо Коледа. Магическа екскурзия по Пътя на приказките, изпълнена с прекрасни приключения и задачи, ще бъде водена от героите на приказките, които ще срещнат гости пред портите.

Пътеката ще води до хижата на собственика на резиденцията. В този дворец има много загадъчни стаи, сред които има и склад за приказки, и кабинетът на самия Дядо Коледа, и стая с прекрасен телескоп, и колекция от подаръци за Дядо Коледа. В ледената стая са изложени ледени скулптури, но тук е доста студено, тъй като температурата е -15̊С.

Културно-развлекателният комплекс "Горница" ще ви запознае с традициите и обичаите на селяните, тук ще се поглезите и обичате ястията от руската национална кухня.

Любителите на природата могат да бъдат посъветвани да се разходят в боровата гора или да обиколят зимната градина с екзотични растения и красиви цветя. За привържениците на активния отдих се предвижда да посетят сауната, да играят билярд, да пеят караоке, да карат ски, да карат шейни от шейни от влакчета.

В навечерието на Нова година има анимация в резиденцията на Дядо Коледа. 23.00 - началото на развлекателна програма, пълна със състезания, приключения, гатанки и викторини. Точно в полунощ Дядо Коледа тържествено обявява настъпването на Нова година, а празничните тържества започват с танци, игри и фойерверки. В края на тържеството всички присъстващи получават подаръци от домакина.

Свободно време за деца


Развлеченията за деца не са категоризирани по възраст.Всичко, което се предлага за забавление, е на разположение на младите туристи. Освен това за тях се организират специални събития и развлекателни съоръжения. Историята на страната в играчките може да се види в музея, който се нарича Музей на новогодишните и коледните играчки. Младите посетители ще се запознаят с традициите за празнуване на Нова година в различни страни в специална зала.

В Музея на поздравителните картички можете да видите най-голямата новогодишна картичка с размери 4,2х2,8 м „Велики Устюг. Трима от Дядо Коледа ". До музея се намира пощата на Дядо Коледа - приказна поща, тук се получават писма за деца до Дядо Мраз.

В Пощата можете да присъствате на когнитивни уроци „Постология“, „Етика на магическите послания“, „Работилница за поздравления“, където младите посетители ще се запознаят с правилата за писане на поздравления и ще създадат свои собствени.

В градската резиденция на Дядо Коледа децата научават историята на живота на този герой. Те ще имат възможност да седнат на трона на Дядо Коледа в тронната зала, след като запишат своите добри дела в специална книга. Занаятчиите ще помогнат при изработването на новогодишни сувенири.

В детския музеен център, който работи от 2014 г., децата ще посещават интерактивни часове по рисуване, бродерия и рисунки от пясък.

Празнични турове


Ако искате да отпразнувате Нова година 2022 с приключения и Дядо Коледа, погрижете се за това предварително, за да спестите пари за подаръци и забавление. Предлагат се едно-два-три- и четиридневни пътувания с настаняване в хотели, вили, имения и частния сектор.

След като влезете в уебсайта на всяка туристическа агенция, можете да изберете обиколка по ваш избор.

Градско местоположение


Велики Устюг се намира в Русия във Вологодска област. Това е привлекателен град за туристи с богата история. Намира се на левия бряг на река Сухона, където са построени много каменни църкви, които са оцелели и до днес. Това е доста голям индустриален център. Почернените от сребро продукти на устюгския завод "Северная ниело" са известни по целия свят: продукти от сребро, дърво, лен. В града можете да си купите вкусни лечебни балсами и тинктури.

Железопътна комуникация със Санкт Петербург, Москва, Архангелск. Пътувайте до гара Ядриха (55 км) или Котлас (70 км). След това вземете автобус до Велики Устюг. Можете да летите до Вологда със самолет, а оттам - за по-малко от час - до Велики Устюг.

Цени


Цената на обиколките варира в зависимост от датата, броя дни, начина на пътуване и настаняването. Предпразничните цени са по-ниски от следпразничните. Струва си да се обърне внимание на услугите, предлагани в обиколката: пътувания, екскурзии, събития, медицинска помощ и др. Полет или пътуване в купе ще струва повече, автобусната услуга е малко по-евтина. Имайки предвид всички нюанси, трябва да разчитате на ценови диапазон от 12 000 до 30 000 рубли. Има система за отстъпки за деца, в зависимост от възрастта.

На уебсайтовете на туристически агенции и туристически агенции ще изберете всяко турне, което отговаря на вашите интереси и материални възможности.

Интересни статии...