Маникюр за 1 септември - как да подготвим ноктите за Деня на знанието

Лятото ще свърши съвсем скоро и ще започне нова учебна година. 1 септември е празник, на който учениците отиват в умни дрехи, с ярки букети цветя. Момичетата от гимназията със сигурност искат да изглеждат ефектно, така че правят косите си, правят лек грим и маникюр. Някой може да каже, че студентите трябва да мислят за учене, а не за маникюр. Момичето обаче трябва да се грижи за себе си на всяка възраст и не е крещящ, спретнат маникюр на 1 септември е напълно приемлив.

Какво трябва да знаете за маникюра за ученички

За маникюр на 1 септември трябва да изберете светли, пастелни цветове.

Тийнейджърките, които се подготвят за 1 септември, трябва да следват следните основни насоки за подреждане на химикалките си:

 1. Цветът на лака не трябва да бъде прекалено ярък и агресивен. Първо, това не се приветства от училищната политика, и второ, прекалено претенциозният дизайн няма да изглежда на деликатни млади пръсти.
 2. Трябва да отдадете предпочитание на пастелни цветове и спокойни цветове на лак.
 3. На ноктите не трябва да има сложни сложни шарки, както и много кристали, камъни и искри.
 4. Не се препоръчва на ученичките да покриват ноктите си с гел-лак. Също така, не натрупвайте нокти на толкова млада възраст, тъй като нокътните плочи могат да бъдат сериозно повредени.
  На бележка! По-добре е да използвате обикновени лакове от надеждни производители. Те могат да се нанасят сами вкъщи и премахването на лака няма да създаде трудности, както се случва с гела.
 5. Покритието трябва да е идеално равно, без пукнатини, стружки или драскотини. Не трябва да ходите на 1 септември със стар маникюр на ноктите. По-добре е в този случай да се направи изобщо без лак.
 6. Ако поне един нокът е счупен, всички останали трябва да се изрежат по дължината му. Всички нокти трябва да са с еднаква дължина и форма.

Преди да нанесете лак, трябва да извършите подготвителна процедура, така че дръжките да изглеждат спретнати и добре поддържани.

Можете сами да направите маникюр или да поверите тази процедура на специалист.

 • Потопете пръстите си в съд с топла вода и малко течен сапун. Оставете да престои около пет минути.
 • Подрежете всички нокти с дължина от няколко милиметра. Дългите нокти вече не са на мода, особено след като не бива да идвате на уроци с такава дължина.
 • Отстранете всички вдлъбнатини с ножици или клещи за нокти.
 • Кутикулата трябва внимателно да се избута с пръчка от оранжево дърво. Професионалистите не препоръчват на ученичките да използват маникюр с ръбове, особено след като е много трудно да го направите вкъщи.
 • Подсушете ръцете си с кърпа, след което нанесете крем за ръце или обикновен бебешки крем. След половин час отстранете останалия крем от ноктите и ги обезмаслете с памучни тампони, навлажнени с лакочистител.
 • Внимателно нанесете лака на няколко слоя, след което можете да вървите отгоре на фиксатора на лак, за да направите маникюра по-дълъг.

Най-добрите варианти за маникюр за 1 септември

Френски маникюр

Такъв маникюр на 1 септември изглежда много естествен, нежен и спретнат. Това ще бъде едно от най-оптималните решения за училището. Може да се направи както в салона, така и у дома. В продажба има комплекти за френски маникюр, а също така можете да видите инструкции стъпка по стъпка как да го направите в интернет.

За основния цвят са подходящи праскова, пастел, розово, а върхът на нокътя, така наречената „усмивка“, се прави с бял лак.

Ако такъв маникюр изглежда твърде скучен за такъв празник, в деня на знанието учениците от гимназията могат да си позволят малки декорации под формата на единични шарки върху ноктите: спретнато цвете или геометричен модел се рисува с бяло, сребърно или златисто лак. Но все пак не прекалявайте с изображения, за да не изглежда твърде цветно.

Различни опции за френски маникюр - снимка

Класическо покритие

Лесен вариант за домашен маникюр.Единственото условие е лакът да лежи идеално върху ноктите, да не докосва кожата около нокътя и да покрива ноктите равномерно. На първо място, трябва да обърнете внимание на следните цветове:

 • Бежово
 • Розов
 • Светлокафяво
 • Праскова

Можете да използвате тънка четка, за да нанесете малък шаблон върху ноктите си или да добавите малко блясък.

На бележка! Ако наистина искате да разнообразите плътен цвят, но не можете точно да рисувате върху ноктите си, можете да закупите стикери в специализирани магазини. Върху изсушения лак се залепва картина и внимателно се заглажда. Ще бъде креативно, ако върху ноктите има букви или цифри като своеобразен символ на началото на учебната година.

Вижте снимки на ноктите с класически завършек. Идеален за ученички

Безцветно покритие

Все по-често момичетата и жените прибягват до толкова прост, спретнат маникюр. Изобщо не е необходимо ноктите да са в ярки цветове. Безцветното покритие изглежда много естествено на ръцете. Такъв маникюр за 1 септември е идеален за млади момичета-ученички, без да привлича много внимание.

Сега има много безцветни лакове с лечебни свойства. Те укрепват нокътната плочка, изравняват я, избелват, укрепват, подхранват с витамини. Ноктите ще изглеждат добре поддържани, спретнати и здрави.

Лъскав лак

Можете да си позволите малко лукс под формата на лак с малки лъскави частици. Нанася се върху основния слой или се използва като самостоятелен продукт. Ако такъв брилянтен маникюр не се превърне в навик, тогава със сигурност на 1 септември учителите ще простят такова отклонение от приетия дрес код.

Рисунки върху ноктите

И все пак младите момичета често искат нещо по-креативно и привличащо вниманието от обикновено едноцветно покритие. В този случай можете да нарисувате нещо дискретно на един или два пръста. За да бъде рисунката чиста, използвайте тънка четка или точки. Можете да използвате термични стикери, това ще бъде най-лесният начин да приложите който и да е чертеж, който ви харесва.

По-добре е да изберете основа матови, безцветни или пастелни нюанси. Ярките цветове не са добре дошли до първия септември, а предизвикателните цветове явно не са подходящи за млади ученички.

Що се отнася до рисунките, това могат да бъдат цветя, разнообразни шарки, дори тартан или шах. По-креативни гимназисти прехвърлят математически формули, рисунки с молив, тетрадки, линийки и компаси на ноктите си. Можете да се потопите в близкото си детство и да нарисувате няколко забавни детски рисунки: къща, облак със слънце, куче, пеперуда. Имитациите на училищни тетрадки с маркировки изглеждат много забавни на пръсти.

Геометричните модели изглеждат много стилни: квадрати, триъгълници, ясни прави линии, зигзагове. На пастелен фон в различни цветове можете да изобразите фигури, познати на всички от уроците по геометрия. Важно е всички линии да са идеално прави и отчетливи.

Маникюрът за 1 септември в черно и бяло ще изглежда модерно. Изглежда строго и тържествено, като същевременно привлича вниманието към себе си. Ако момичетата наистина искат да направят ярък маникюр, но в същото време не използват червени нюанси на лак, черно-бялата опция ще бъде правилното решение.

Докато се подготвяте за Деня на знанието, не забравяйте да отделите малко време, за да подредите ръцете си. Използвайте съветите кой маникюр за 1 септември е най-подходящ за ученички и опитайте, експериментирайте, включете въображението си. Едноцветен, безцветен, с шарки, пайети, черно-бял маникюр - има наистина много възможности. Но имайте предвид, че ноктите не трябва да са прекалено ярки и несъответстващи на общия вид на ученичката.

Вижте още фото идеи за маникюр за училище, а в края ще намерите интересно видео

Интересни статии...