Как да нарисувате Тигър на етапи с молив, бои, флумастери

Рисуването е забавно и възнаграждаващо занимание, което може да отвлече вниманието на едно дете от джаджи, а възрастен - от ежедневието му. Така че защо да не нарисувате тигър в навечерието на Нова година 2022?

Нека тази рисунка се превърне в своеобразен амулет за периода, който ще премине под егидата на това красиво и благородно животно. За да опростим задачата, предлагаме на вашето внимание съвети за избор на материали и инструменти за рисуване, както и стъпка по стъпка диаграми с различна сложност и съвети за работа с тях.

Как да изберем моливи за рисуване?

Моливите са най-популярният инструмент за рисуване. Удобно е да ги вземете със себе си на път, широка палитра от цветове улеснява създаването на ярки и красиви шарки и драскотини на тигри в различни техники. Удобно е да работите с молив не само за възрастни, но и за деца в детска градина, при условие че инструментът за рисуване е избран правилно.

По форма моливите са:

 • кръг - не е най-добрият вариант, тъй като те постоянно ще се търкалят и падат от масата;
 • триъгълни - удобно е да ги държите в ръката на малки деца;
 • шестоъгълна - подходяща за възрастни и по-големи ученици.

В зависимост от материала, от който е направен писалката, може да се разграничат:

 • класически цветни моливи, които се различават по цвят и качество на оловото;
 • акварел - съчетават качествата на пастелите и акварелите; ако нарисувате влажна четка върху готовия чертеж, той ще изглежда като нарисуван с акварели;
 • восък - направен от хранителни оцветители и естествен восък;
 • пастел с много меки проводници, които са много удобни за изработване на малките детайли на чертежа.

Ако едно дете трябва да нарисува тигър, тогава диаметърът на тялото на молива може да варира от стандартните 7 мм до 1 см. Оловото трябва да е меко, тъй като децата трябва да положат повече усилия, за да нарисуват ярка линия.

Какво да търсите, когато купувате маркери

С помощта на флумастери можете да нарисувате тигър красиво и бързо, докато символът на Нова година 2022 ще се окаже много ярък. Но към избора на този инструмент за рисуване на тигър трябва да се подходи внимателно, като се обърне внимание на перото, мастилото, капачката и тялото.

Основните форми на перото и техните характеристики ще бъдат както следва:

 1. Пръчката е най-евтиното и не най-удобното перо, тъй като може да попадне в тялото. Ширината му обикновено е 1-2 мм.
 2. Гъбички - не се запушва навътре поради изпъкналата форма, позволява ви да рисувате ярки и меки линии. Това е най-широкият възел - от 3 до 6 мм.
 3. Четката е универсална форма, която ви позволява да чертаете линии с различна дебелина, докато дебелината на четката варира от 1-4 мм.

Самите маркери обикновено са направени от влакна или найлон. Последният вариант е за предпочитане, тъй като не скърца по време на работа и рисува меко.

Мастилото най-често е на алкохолна или водна основа. Първите изсъхват по-бързо, докато вторите са по-екологични и безопасни за децата. В допълнение могат да бъдат намерени ароматизирани, флуоресцентни и променящи цвета мастила.

Колкото по-младо е детето, толкова по-дебело трябва да бъде тялото на флумастера и ако капачката му е проветрена, тогава такъв писмен инструмент ще продължи по-дълго.

Няколко думи за бои и хартия

За да нарисувате тигър с бои, ще трябва да приемете процеса по-сериозно: подгответе удобно работно място, защитете дрехите си, като носите престилка и ръкави и подгответе всички необходими инструменти и материали.

Що се отнася до боите, няма идеални сред всички съществуващи, всеки тип има свои предимства и недостатъци:

 • гваш - подходящ за детско творчество, подходящ за рисуване върху хартия и дърво, но малко избледнява, когато изсъхне и се измива с вода;
 • акварел - използва се за създаване на илюстрации и натюрморти върху хартия или грундирано платно, но се държи непредсказуемо, почти невъзможно е да се коригира вече написаното;
 • акрил - подходящ за рисуване върху каквото и да било, изсъхва бързо и не се измива с вода, така че ще бъде невъзможно да се фиксира предишният слой.

Можете да нарисувате тигър в обикновена скица, но ако искате да направите по-голям чертеж, тогава можете да използвате хартия Whatman или по-скъпа версия - акварелна хартия. За художествени изследвания по принцип е подходяща всяка хартия с плътност 200-300 g / m22.

Как да се научите да рисувате тигър на етапи

По-долу е селекция от прости схеми за това как да нарисувате тигър на етапи. Тези, които вече са рисували по такива схеми, могат да пропуснат следващия текст и да отидат направо на работа, а за начинаещи е по-добре да се запознаят с правилата за работа със схеми стъпка по стъпка.

Тигровите модели са различни. Тези, които нямат добре развито художествено око, трябва незабавно да изоставят уроците, в които рисуването започва с детайли. Първо, трябва да разделите изображението на примитиви. Така се наричат най-простите фигури: кръг, триъгълник, правоъгълник, овал, квадрат. Само след изчертаване на формата и поддържане на всички пропорции, можете да продължите да работите върху детайлите.

Основната грешка, която начинаещите художници правят, когато създават скица с молив, е, че държат молива неправилно, точно по начина, по който държат писалката, докато пишат.

Но за изчертаване на дълготрайни линии е по-добре да използвате долния захват, за люпене - горния. Придържането на писателския инструмент като писалка е удобно за рисуване на детайли.

Докато развивате сами артистичните си умения, е важно да не изпадате в отчаяние, защото не успяхте да нарисувате тигър по същия начин, както в диаграмата стъпка по стъпка. Уменията за рисуване няма да се появят след няколко скици. Ще има много опити и грешки по пътя за постигане на целта.

Ако наистина харесвате тези грациозни животни, не забравяйте да изтеглите тапет за тигри или календар за 2022 година.

Интересни статии...