Направи си сам сувенири за Нова 2022 година

За да се насладите пълноценно на новогодишните празници, трябва да създадете специална атмосфера, да се заредите с предпразнично настроение. Препоръчваме ви да направите ръкоделие и да направите отлични занаяти за Нова година 2021 със собствените си ръце. Можете лесно да овладеете прости методи за правене на интересни фигури от хартия, пластилин, прежда, памучни тампони и дори солено тесто.

Най-очакваният празник през годината обикновено е придружен от суматоха и различни видове препарати. В навечерието на тържественото събитие се опитваме да изберем оригинални подаръци за деца, колеги, приятели и просто познати. Но защо да не ги направите сами? Подготвили сме за вас много идеи, които могат да бъдат използвани за направата на коледни занаяти „направи си сам“ за 2021 година. Уверете се, че това е не само просто, но и изключително красиво!

Създайте много красиви занаяти за Нова година, майсторските класове, предложени по-долу, ще бъдат усвоени не само от възрастен, но и от дете на 5-6 години. Ще ви разкажем подробно как се прави новогодишна играчка, занаят за детска градина или училище по най-простия и достъпен начин.

Пластилинова рибена кост


Изработването на новогодишни занаяти за детска градина е толкова лесно, колкото черупката с круши, няма да отнеме много време, но ще даде много положителни емоции както на децата, така и на техните родители. И така, нека започнем да правим коледно дърво от пластилин за Нова година, което децата да занесат в градината.

Как да се направи:

 1. Първо, трябва да навиете три топки зелен пластилин и една кафява.
 2. Направете торти от две зелени топки и превърнете едната в конус. За направата на блок (стволът на самото дърво) е необходимо парче кафява основа.
 3. Краищата на тортите ще трябва да бъдат направени вълнообразни, както е на снимката. Пригответе още две топки, като използвате светло зелена основа.
 4. Леко изравнете светлозелената топка и я поставете върху тортилата.
 5. В долната част трябва да прикрепите блок от кафяв пластилин.
 6. Сега трябва да закрепите всички останали части, както показва снимката.
 7. Остава само да украсите продукта, нека майсторът (хлапето) да го направи със собствените си ръце. Такива занаяти могат да се поставят върху картон или върху всяка твърда повърхност. Не забравяйте да „поставите“ звезда отгоре.

Зайче и лисица от шишарки и пластилин


Ако все още не знаете какви занаяти могат да бъдат направени за дете в детската градина, тогава обърнете внимание на продукти, направени от конуси и пластилин. Лесните за направа фигурки на животни ще зарадват децата.

Ще трябва да подготвите:

 • Две големи подутини;
 • Кестен;
 • Пластилин.

Как да се направи:

 1. Нарежете всяка от пъпките на 2 парчета.
 2. Направете торта от оранжев пластилин, оформете лицето на лисица. Заслепете два малки конуса, те ще служат като уши.
 3. Използвайки бяла и черна основа, направете очите и носа.
 4. Сега да започнем с тялото. Прикрепете малко парче пластилин към втората част на конуса, свържете се към главата.
 5. По същия начин ще трябва да прикрепите опашката, която ще направим от по-малката част на втория конус.
 6. Остава да се направят краката и след това да се прикрепят към завършената фигура.
 7. Да започнем да правим заек. Направете две еднакви колбаси от син пластилин, прикрепете към кестена.
 8. Заслепете две топки от бяла основа, изравнете ги, поставете ги върху кестен - получавате муцуна. Направете очите от зелена основа, нос от черна и език от червена.
 9. Навийте топка с помощта на червена основа, прикрепете я към бум, сега поставяме главата на заека.
 10. Краката са направени от бял пластилин чрез навиване на колбаси със същия размер. Прикрепете лапите към подутината. Ето колко лесно беше да направите много красиви фигури на зайче и лисичка за Нова година.

Весел Дядо Коледа


Детските занаяти за Нова година могат да бъдат направени не само от цветна хартия, но и от други импровизирани материали, например чаени лъжички, конци и козметични памучни тампони. Можете да се запознаете с особеностите на правенето на занаяти от дискове за Нова година благодарение на предложения майсторски клас.

Напредък:

 1. Вземете пластмасова лъжица, нанесете лепило на гърба на широката част. Използвайте червен вълнен конец, за да увиете дръжката на лъжицата и част от по-широката част, както е показано на снимката. Изрежете конеца, фиксирайте ръба с лепило.
 2. Вземете памучни тампони. Сгънете един от тях наполовина и залепете, върху свободната част трябва да направите разфасовки в кръг, така че да получите брадата на Дядо Коледа. Използвайте червен маркер, за да нарисувате усмивка.
 3. Залепете подготвения памучен тампон към свободния ръб на лъжицата, ще трябва да залепите цял памучен тампон от задната страна. На върха на лъжицата залепете малка памучна топка.
 4. Остава само да направите очите и носа и да го прикрепите към горната част на памучния тампон (над "брадата"). Работата е завършена, направете такъв новогодишен занаят със собствените си ръце в училище.

Сега можете уверено да кажете, че правенето на новогодишни занаяти от памучни тампони е забавно и лесно. Това е чудесен начин да създадете оригинални новогодишни занаяти за училище, вземете го под внимание.

Прекрасна рибена кост от осолено тесто


Самоделните занаяти за Нова година могат да бъдат направени от голямо разнообразие от материали, и по-специално от тесто. За мнозина работата с осолено тесто ще бъде новост. Имайте предвид, че такива декорации за коледни елхи могат да бъдат направени като подарък.

От какво имаш нужда:

 • Пшенично брашно - 3 с.л. лъжици;
 • Трапезна сол - 6 с.л. лъжици;
 • Вода - 10 ml;
 • Тесто нарез - рибена кост;
 • Бои (гваш);
 • Четката е тънка.

Технология на производство:

 1. Комбинирайте брашното и солта в дълбока купа. Налива се вода постепенно, замесва се тесто. Тя трябва да се окаже мека, податлива.
 2. Поставете тестото върху набрашнена работна повърхност. Разточете го на слой с дебелина 4 мм, след което изцедете коледното дърво с прорез.
 3. Преди да направите красив новогодишен занаят, оставете тестото празно, за да изсъхне (за това ще трябва да изчакате около един ден).
 4. Вземете бои, рисувайте върху зелен фон с четка.
 5. След това добавете "декорациите", като ги поставите диагонално, нарисувайте долната част (багажника) с кафява боя. По същия начин можете да направите новогодишен часовник. Рисунката, направена на теста, изглежда ярка и празнична. Играчката за коледно дърво е готова.

Както можете да видите, за такива детски новогодишни занаяти се използват материали, които всеки има, всичко може да се направи бързо и лесно.

Необичайна рибена кост от конци и копчета


Ако искате да се забавлявате със собствените си деца и да създадете уникален занаят за Нова година в детската градина, тогава трябва да обърнете внимание на този майсторски клас.

Ще имаш нужда:

 • Конусообразна пяна заготовка или дебела хартия, навита в конус;
 • Бутони с различни цветове и размери;
 • Пистолет за лепило;
 • Прежда;
 • Ножици;
 • Конци за помпон.

Как да направя:

 1. С помощта на топлинен пистолет фиксирайте конеца в основата на конуса.
 2. Сега трябва да увиете конуса до самия връх, да залепите върха с лепило.
 3. Фиксирайте червения помпон в горната част на конуса.
 4. Залепете произволно бутони с различни цветове.
 5. По същия принцип можете да направите декоративни коледни елхи с различни размери за Нова година.

Композиции със свещи

Коледна украса за маса без свещи? Невъзможен! Но те също трябва да бъдат украсени по специален начин. Например, плетете покривала от вълнена прежда за тях. Между другото, ако не искате да плетете, можете също да отрежете ръкавите на стар пуловер.

В ръчно изработен магазин можете да намерите разфасовки от дърво - това е отличен инструмент за коледни декорации „направи си сам“. Поставете свещи върху тях и ще имате страхотен подиум! Можете също така да направите красиво фенерче от буркан и бижута.

И ако имате нужда от артистичен новогодишен декор, гледайте това видео.

Изработване на снежинки от майсторски клас по лепило

Как да украсим стая за Нова година? Използвайте редовен PVA. След втвърдяване доброто лепило става прозрачно, като стъкло. В допълнение, той запазва способността да се разтяга, така че снежинката ще бъде трайна. Освен това е много лесно да го направите, ако гледате този майсторски клас.

Можете да използвате и горещо лепило. Пистолет със силиконови пръчки, който работи точно като 3D писалка. Ще бъде по-бърз от PVA, но не може да бъде боядисан. Вместо това разгледайте ръчно изработени магазини за цветни пръчки. Има дори пайети!

Невероятни снежни човеци от майсторски клас по чорапи

Каква новогодишна украса без снежни човеци е символ на зимните празници. Те могат да бъдат направени много просто от бебешки чорапи.

Всичко, от което се нуждаете, е бял чорап, пълнеж от зърнени храни и всякакви бижута. Новогодишните занаяти могат да се правят с деца - няма да има трудности с това.

Интересни статии...