Писмо до Дядо Коледа 2022 - Пощенска станция

Традицията на писмата до Дядо Коледа съществува в Русия отдавна. Всяка година руската поща изпраща почти половин милион хартиени писма - същата сума отива в резиденцията на Дядо Коледа в електронен вид. 2022 г. няма да бъде изключение: от 18 ноември изпращачите ще заливат пощенските станции с празнична кореспонденция, а на 4 декември се очаква вторият етап от бума.

Защо 18 ноември и 4 декември


Просто е. На 18 ноември Русия празнува рождения ден на Дядо Мраз. Традицията е млада, тя е на 15 години. Празнувайте именния ден в Велики Устюг - шумно, забавно, с голям мащаб и с гости. Датата не е избрана случайно - смята се, че от 18 ноември първите слани идват на Велики Устюг, предвестниците на зимата. И след рождения си ден Дядо отива на пътешествие из страната. 4 декември е друг специален ден. Нарича се Ден на поръчка на подаръци и писане на писма до Дядо Коледа. От този ден през 2022 г. всички руски пощи официално започват да изпращат писма, телеграми, пощенски картички. И неофициално, първата кореспонденция пристига в резиденцията на главния новогодишен герой през ноември.

Резиденция във Велики Устюг


Дядо Фрост живее в Велики Устюг - резиденцията му се намира в този древен град на област Вологда. Разполага с офис и пощенска служба.
Най-голям брой писма идва до Велики Устюг. Трябва да ги изпратите на адрес:

Къде: 162390, област Вологда, град Велики Устюг.
До: Поща на Дядо Коледа.

Всички обжалвания се приемат, четат и отговарят от помощниците на добър магьосник. Пристигащите в резиденцията писма съдържат различни искания. Децата искат iPhone, мотоциклет, компютър, нова обещаваща работа за родителите си и много други.
Исканията на адресатите нарастват всяка година - никой съветник не може да ги изпълни напълно. Помощниците в пощата се опитват да напишат отговор на всички писма. Да получиш отговор от Дядо Коледа вече е чудо.
И в изпълнението на материалните желания родителите могат да помогнат на децата. На сайта на магическия офис pochta-dm.ru те могат да поръчат подарък, комплект или почетна грамота от самия Дядо Коледа. На плика или пощенския колет ще има истински печат от Велики Устюг и подпис на собственика на резиденцията.

Кузминска гора


Адрес за кореспонденция:

Къде: 109472, Москва, Кузминска гора, Волгоградски проспект, вл. 168 д.
До: Дядо Мраз.

Можете също да изпратите имейл. За да направите това, трябва да попълните задължителните полета на формуляра, следвайки връзката на уебсайта на имота dedmorozmos.ru/letters-to-santa-claus, прикачете файла и кликнете върху бутона "Изпрати".
Всеки, който изпрати писмо от руската поща преди края на януари 2022 г., ще има шанс да получи подарък от Дядо Коледа. Всяка година колективът на имението в Кузминска гора провежда състезание за най-добро писмо. В него участват само онези съобщения, които състезателите са донесли лично или изпратили от пощенската служба.

  1. Оригинален дизайн.
  2. Новостта на идеята.
  3. Нестандартен правопис.
  4. Последователност и последователност на презентацията.
  5. Грамотност.
  6. Наличието на адрес за връщане.

Писма, заимствани от Интернет или други източници, не се разглеждат.

Не се приемат шаблонни писма, но много родители са хитри: слагат писма във фризера, а помощниците на Дядо Коледа ги взимат от там. Чудесен начин да подарите на детето си приказка. Ето защо за такива случаи ви предлагаме да изтеглите шаблони за писма за Дядо Коледа. Събрали сме варианти за момчета и момичета, с готов текст и празни редове. И дори има оцветяващи букви за млади художници:

По пощата на Дядо Коледа те разказаха как да му изпратят писмо правилно


Служителите на Santa Claus Post разказаха как правилно да изпратите писмо до зимния магьосник, колко писма вече са пристигнали на пощенския адрес на Дядо Коледа и кои са най-необичайните писма, пристигнали в пощенската кутия на основната приказка характер на Нова година.

Дядо Коледа, до Северния полюс

„За да може писмото да стигне до Дядо Фрост, на плика трябва да бъде посочен следният пощенски адрес: 162390, област Вологда, Велики Устюг, алея Октябрски, 1А, за Дядо Фрост. Децата обаче често се бъркат с адреса, казаха на кореспондентите на FAN по пощата на Дядо Фрост: те могат да напишат „Волгоград“ вместо „Вологда“, „Верхний Устюг“, „Нижни Устюг“ вместо „Велики Устюг“. Но ако на плика пише „Дядо Коледа“, писмото е адресирано до нас. В крайна сметка всеки пощенски служител знае къде живее зимният магьосник “, каза Марина, служител в пощата на Дед Мороз.

По този начин, за да може писмото да отиде направо в имението на зимния магьосник, е достатъчно да напишете „Дядо Коледа“ на плика, дори без да посочвате адреса.

Сред писмата, изпратени до Дядо Коледа, са следните адреси: „На кого: Скъпи, любезен дядо Мраз. където: Северният полюс, където е студено ”; „До дядо Фрост, Нова година улица, Приказна гора, Вълшебна къща“.

Писмото все пак ще отиде до Дядо Коледа. За да получите отговор обаче, трябва внимателно да посочите адреса си за връщане.

„Нашият Дядо Коледа изпраща отговори на децата в цветни пликове. Но често писмата се връщат с бележки: „няма такава къща, няма такава улица“. Момчетата бързат да пишат писмата си в навечерието на Нова година и правят грешки. Задължително е да проверите адреса си “, предупреди Марина.

Таблети и хеликоптери


Момчетата пишат писма до Дядо Коледа всеки ден. Но на определени празници момчетата пишат много писма. На първо място, това е Нова година, Коледа и рожден ден на Дядо Фрост. Пощата на Дед Мороз работи от 2001 г., вече 18 години. Към 1 ноември Дядо Коледа получи 3 600 103 писма. И момчетата изпращат от 150 до 200 хиляди писма годишно.

„Писмата ни се доставят от Руската поща, те разтоварват колите си тук, а след това помощниците на Дядо Коледа сортират писмата върху специална подредена карта. Най-голям брой писма идват от Москва, Московска област, Санкт Петербург и Ленинградска област “, посочва пощенски служител към висок кабинет със стотици писма на рафтовете.

Когато всички букви са подредени, Дядо Коледа започва да ги чете и ги разделя на няколко категории. Това са мили, креативни, колективни, социални писма, писма с молба.

„Социалните писма се пишат от домове за сираци, домове за сираци, домове за сираци. Дядо Фрост се опитва да отговори на момчетата не само с добра дума, но и, ако е възможно, да помогне “, обясни ФАН по пощата на Дядо Фрост.

Най-важната група писма са писмата с искане. Малките момичета искат кукли и колички, момчетата мечтаят за коли с дистанционно управление и хеликоптери или конструктори Lego. По-големите деца искат от Дядо Коледа модерни джаджи: таблети, смартфони, безжични слушалки, интелигентни часовници.

Най-голямото писмо


Възрастните също пишат на Дядо Коледа.

„Момичетата искат брак, мъжете кариера, семейство, коли и апартаменти. Нашите любими баби и дядовци също изпращат писма до Дядо Коледа. Те имат само една мечта: здраве за себе си, децата и внуците си “, споделя Марина, служителка на пощата, пред FAN.

Те идват при Дядо Коледа и пликове с думите „военна кореспонденция“. Момчетата, които служат в армията, мечтаят за ранно завръщане у дома, при свои роднини и приятели.

В писмата си момчетата оставят и пожелания за себе си, за семейството си, за Дядо Коледа, могат да се похвалят с добри дела. Те също така пишат творчески писма, включително занаяти, рисунки, приказки и истории. Някои дори изпращат собствена музика до Дядо Коледа.

Големи творчески колективни творби се изпращат от училища и детски градини.

„В тази папка всяко дете нарисува пощенска картичка, рисунка, измисли рима и я изпрати на Дядо Коледа за рождения си ден“, Марина показва голям пъстър албум.

Най-дългото писмо дойде от град Благовещенск: ученици от 1-4 клас събраха писмата си. Резултатът е свитък с дължина 14,7 метра. Нашият руски Дядо Коледа получава писма не само от Русия, но и от страните от близкото и далечното чужбина. Те пишат на международен английски, а Дядо Коледа отговаря и на английски. Почти половината от всички писма от чужбина обаче са на руски език. Нашите сънародници живеят в далечни страни и изпращат своите поздрави на Дядо Коледа.

Екскурзии до кулите


Тези, които идват лично в Кузминската гора, ще се интересуват да погледнат в стаите на приказния дядо, да посетят офиса му, да погледнат в малката стая, за да видят внучката му Снегурочка, да се запознаят с любимите ви герои от приказките. В имението на Снегурочка редовно се организират майсторски класове, по време на които децата сами могат да направят подарък за своите родители или приятели. Този подарък е необичаен - онзи прекрасен талисман, който сбъдва желанията. След обиколка на имението можете да танцувате около елхата, да карате кънки на лед и да се затопляте с чай и пайове.

Пощенски кутии


Броят на кореспонденцията в резиденцията нараства всяка година, така че пощенските служби в някои региони инсталират специални кутии за писма до Дядо Коледа. Такива кутии са инсталирани в основните пощенски станции - те започват да работят от 4 декември. В тематичните кутии има инструкции за попълване на пликове, точния адрес, на който трябва да бъдат изпратени.
Служителите на отдела проверяват ежедневно новата кореспонденция и я изпращат до местоназначението. Създаването на отделни пощенски кутии позволява на пощенските служители да проверяват по-задълбочено изписването на адреса. В крайна сметка децата често пишат писма и грешат. Поради грешка желанието може да се загуби някъде по пътя и това не може да бъде позволено. Тук е пощата и помага на всички, които вярват в новогодишното чудо.

Интересни статии...