Как да направите Fairy крила със собствените си ръце, фото майсторски клас

Много малки момичета мечтаят да станат магьосници или красиви феи. Разбира се, можете да си купите готов костюм в магазина, но за едно дете ще бъде много по-приятно да създаде това чудо заедно с майка си. Предлагаме на вашето внимание фото майсторски клас за създаване на вълшебни крила за дъщеря ви.

За да работите, ще ви трябва:

 • Метални закачалки (или дебела тел).
 • Найлонови чорапогащници с телесен цвят (по избор, цветни).
 • Многоцветни панделки.
 • АКРИЛНА боя.
 • Пайети.
 • Цветни кристали.
 • Четка.
 • Ножици.
 • Прозрачно лепило.
 • Скоч лента (самозалепваща лента).
 • Малко, дълго парче плътна тъкан.

Първо трябва да създадете рамка на крилата от метални закачалки или дебела тел. Огънете го във формата на крило, закрепете кръстовището с лента. Проверете дали полученият шев е здраво задържан, дали частите на продукта не се разпадат отстрани. Направете второто крило по същия начин. За да закрепите допълнително двете крила заедно, оставете върху тях малко парче тел, извито право напред, на мястото на гърба. Това е всичко. Рамката е готова, сега можете да свържете детето си с работата, повярвайте ми, то с удоволствие ще вземе участие в това.

Вземете найлонови чорапогащи и ги опънете по такъв начин, че да се поберат върху рамката на крилото. След като крилото е покрито, завържете добре найлона, за да не падне и да не образува неравности. Тя трябва да лежи плоско.

Свързваме двете крила с помощта на самозалепваща се лента и "моста", който оставихме при вас в началния етап.

Дупките в крилата (при желание) могат да бъдат внимателно изгорени с запалка.

И ето го - най-интересният момент от цялата работа. Украсете фееричните крила! Помолете дъщеря си да ви помогне или да й я поверите изцяло. Детето ще се радва да вземе активно участие в този процес. С помощта на акрилни бои дайте на крилата желания цвят. Можете да нарисувате кръгове или изискани модели върху тях. Страз, пайети, пайети, мъниста - каквото искате вие и дъщеря ви, ще бъде подходящо за придаване на крилата на необходимите цветове и блясък. След приключване на работата, оставете крилата да изсъхнат преди да завършите.

Крилата на феята са сухи и сте готови за по-нататъшна работа. Така че остава само да създадете монтажа и да го проектирате. За да направите това, вземете дълга дебела тъкан и я сгънете във формата на знак за безкрайност. Опитайте го на раменете на детето си, като увиете плата около ръцете, ако всичко се побира, след това преминете към обезопасяването. Вземете лентата и фиксирайте тъканта плътно на кръстовището на крилата. Ако желаете, можете да го украсите с пайети или други декоративни елементи.

За да маскирате централната част на парчето, вземете многоцветни панделки и ги увийте около "моста". Нека бъдат с различна дължина, това само ще добави жар.

Сега можете да се обадите на дъщеря си за монтаж. Крилата са готови, което означава, че тя може да се почувства като истинска фея. Така че, след като сте отделили само половин час и минимум материали, можете да прекарате вълнуващо време с детето си и да създадете истинска приказка за него със собствените си ръце.

Интересни статии...