Декупаж на шампанско: за Нова година, сватба, рожден ден, снимки безплатно изтегляне

За Нова година искам всичко да е перфектно: декор на стаята, елегантно коледно дърво, празнична маса, новогодишни тоалети, изненади. В основната зимна нощ, според традицията, се налива шампанско, най-съкровените желания се отправят към камбанките. За да може една пенлива напитка да привлече вниманието, тя може да бъде красиво украсена със собствените си ръце. Декупажът на шампанско за Нова година 2020 няма да отнеме много време, а елегантна бутилка може да бъде представена на приятели или роднини.

Какво е декупаж?

Ако искате да бъдете креативни, да направите нещо оригинално, обърнете внимание на техниката за декупаж. Не се изискват специални умения и умения, основното е да положите малко усилия, въображение и време, за да създадете обект с невероятна красота.

Това е специална техника за декориране на неща, която се състои във фиксиране на картини и рисунки върху повърхността. Думата "декупаж" в превод от френски означава "изрязване". Изображението за декориране на обекти първо се изрязва, след което се нанася върху обекта, лакиран за сигурно фиксиране.

Първоначално техниката на декупаж се използва за украса на мебели. През 18-ти век производителите на мебели от Италия, Англия и Франция замениха скъпоструващата инкрустация от дърво с залепени картини и такива мебели бяха много популярни.

В наше време изкуството на декупажа получи ново развитие, благодарение на най-новите технологии, наличните инструменти и широки възможности за създаване на красиво нещо, дори без да притежавате определени умения. Сега са на мода стиловете шаби шик, прованс, екостил, в които най-често се използва декупаж.

В допълнение към традиционните техники, има много разновидности:

 • изкуствено стареене;
 • позлата;
 • обемно декупаж;
 • художествена живопис и др.

Основните видове техника на декупаж:

 1. Направо. Изображението е залепено от външната страна на елемента.
 2. Обратно. Използва се за украса на стъклени предмети като чинии. Картината е залепена на гърба на продукта и след това се добавят фонът и детайлите.
 3. Сила на звука. За създаване на триизмерна картина се използват наслояване, специална маса за моделиране и други технологии.
 4. Декопач. Цялата повърхност е залепена с рисунки и шарки. Можете да използвате един сюжет или да подредите картината като остатъци, създавайки уникално изображение.
 5. Craquelure. Това е изкуственото стареене на повърхностите на предметите. Може да се използва както самостоятелно, така и в комбинация с други техники.

Какви стилове са често срещани в декупажа:

 1. Изтъркан шик. Има елементи на изкуствено стареене, флорални композиции, нежни нюанси, размазани картини. Често в стила shabby chic има розов цвят, изображения на птици, цветя, ангели, омайни замъци.
 2. Прованс. Нежният, романтичен стил на провинциална Франция вероятно никога няма да излезе от мода. Различава се с благородство, грация, дълбочина на цветовете. Характерни черти: изкуствено състарени повърхности, пастелни цветове, флорални композиции, изображения на уютни къщи, лавандулови полета, лозя.
 3. Викторианска. Тук има класическия лукс на аристократите - позлата, тъмни цветове, чек или лента. Що се отнася до картините, най-често се използват натюрморти, ловни парцели, животни, дървета.
 4. Прост град. Този стил се характеризира с картини от ежедневния градски живот със свежи идеи и съвременни мотиви.

Материали и инструменти, които ще са необходими за работа:

 1. Лак, четка.Необходимо е да се подготвят отделни четки от синтетични материали за лак, лепило, боя, грунд.
 2. Шкурка. Това ще помогне да се скрият нередностите, да се направи повърхността по-гладка. Препоръчително е да използвате плат с фина и груба шкурка.
 3. Нож за замазка. Това е необходимо, за да се скрият чипове или да се приложи обща маса върху чертежа.
 4. Пяна гума. Гъбите за миене на съдове или ненужните козметични гъби работят добре.
 5. Палитра. Не е необходимо да купувате специална палитра за бои. Допустимо е да се използва обикновена пластмасова плоча или парче картон.

Също така за работа ще ви трябват мокри кърпички, ножици, грунд, акрилни бои, салфетки за декупаж, специално лепило.

Декупаж на бутилка шампанско за Нова година

Какво се изисква за работа:

 • бутилка шампанско;
 • салфетка с новогодишен модел;
 • акрилен бял грунд;
 • фиксиращ лак;
 • бяла и сребърна боя;
 • златен блясък;
 • фина шкурка;
 • четки;
 • пяна гъба;
 • прозрачен файл за документи;
 • сешоар.

Майсторски клас за декупаж на шампанско:

 1. Поставете бутилката в съд с хладка вода, за да се отлепят етикетите. Ако върху повърхността остане лепило, отстранете го с бебешко масажно масло. За да направите това, сложете няколко капки върху гъба, избършете стъклото, след което изплакнете с течност за миене на съдове.
 2. Преди да започнете работа, стъклената повърхност трябва да бъде обезмаслена. Намокрете памучен тампон с малко алкохол или ацетон, избършете добре бутилката.
 3. Продължете с грунда. Нанесете акрилен грунд с парче гъба от пяна. Изтънете първия слой, изсушете със сешоар, след това поставете втория слой, подсушете добре.
 4. Вземете салфетка, изрежете чертежа. Разделете двата бели слоя - ще работим само с цветния връх.
 5. Откъснете краищата по периметъра, така че чертежът да изглежда по-добре на общия фон.
 6. Поставете изрязаната картина с лицето надолу върху прозрачен файл. Изсипете вода върху салфетката, изгладете краищата, отстранете въздушните мехурчета с четка.
 7. Изцедете останалата вода от пилата, проверете отново за бръчки и бръчки.
 8. Обърнете внимателно файла с чертежа, прикрепете го към стъклото. Изправете салфетката под пилата, след което я извадете, като дръпнете единия ъгъл. Картината трябва да остане върху бутилката.
 9. Разстелете салфетката, нанесете лак за декупаж отгоре (от центъра до краищата). Изчакайте, докато покритието изсъхне напълно.
 10. Ако на повърхността на шарката се виждат малки бръчки, те могат да бъдат премахнати с шкурка с фин пясък. Внимателно прекарайте шкурката по гънката, сякаш я изглаждате.
 11. Покрийте цялата рисунка с лак, създайте фон от акрилна бяла и сребърна боя.

  За да накарате боята да лежи плоско върху стъклото, първо избършете областта на нанасяне с влажна кърпа.

 12. Нарисувайте картината с цветни бои. Горната част на бутилката може да бъде оцветена във всеки цвят, който отговаря на цялостната концепция за работа.
 13. Покрийте отново бутилката с няколко слоя финишен лак и изсушете старателно.
 14. Добавете брилянтен акцент с блясък, можете да направите поздравителни надписи.
 15. Оставете рисунката да изсъхне.

Вижте по-долу няколко подробни майсторски класа:

Декупаж за начинаещи

На пръв поглед може да изглежда, че това е много сложно изкуство. Всъщност всеки може да украси новогодишната напитка с малко въображение, креативност и старание.

Как да украсите бутилка шампанско, инструкции стъпка по стъпка:

 1. Изваждаме фабричните стикери от стъклото.
 2. Избърсваме бутилката с алкохолна течност или ацетон.
 3. Покриваме повърхността с акрилен грунд, изчакайте, докато изсъхне.
 4. Нанесете фона с боя с подходящ цвят.
 5. Изрязахме новогодишния чертеж от салфетката, отрязахме ръбовете.
 6. Поставяме изображението върху стъклото, нанасяме отгоре няколко слоя лепило или лак за декупаж, изглаждаме гънките.
 7. Нанасяме боя, като малко надхвърляме контурите на чертежа, така че изображението да е чисто.
 8. Покриваме картината с лак, изчакайте, докато изсъхне. Можете да украсите врата с панделка или декорация от смърч.

Боядисани новогодишни бутилки шампанско

Използвайки рисуване със стъкло, можете да създадете уникален подарък, който ще изненада най-изтънчените получатели. Дори при липса на артистичен талант, бутилка шампанско ще създаде невероятни шарки. За целта използвайте готови шаблони, които могат да бъдат закупени или изтеглени от Интернет.

Рисуван декупаж на новогодишни бутилки шампанско, майсторски клас:

 1. Извадете фабричните етикети от бутилката, избършете добре повърхността, обезмаслете стъклото с алкохол.
 2. Сега преминете към избора на бои. Акрил - по-плътен, витраж - полупрозрачен. Помислете предварително за рисунката, която ще се показва на бутилката. Тематичните картинки са подходящи за Нова година: Дядо Коледа с торба с подаръци, забавен Плъх в шапка на Дядо Коледа, екип от елени, приказна хижа, зимна гора, елегантна коледна елха. Можете да боядисате бутилката в сини и бели снежни тонове.
 3. Нанесете бяла акрилна боя върху подготвената повърхност. Когато изсъхне, започнете да рисувате.
 4. Ако използвате шаблон, предварително го прикрепете към бутилката с тиксо. Проследете контурите с четка, след това боядисайте.
 5. С боите с витражи се работи малко по-трудно. По-добре е да използвате алкохолен материал, за да помогнете на рисунката да продължи по-дълго. Прикрепете чертежа към стъклото, проследете по контура със сребърна или златна боя от тръба или специален маркер.
 6. Когато контурът изсъхне, нарисувайте вътрешността на чертежа с широка четка. Ако боята е течна, нанесете я хоризонтално върху бутилката.

  Елиминирайте грешките по време на нанасянето на боята. Ако направите това бързо с памучен тампон, лесно можете да поправите недостатъците.

 7. Когато рисунката е суха, украсете я с блясък, стикери, блясък.

За да опростите работата си, можете да изберете един от шаблоните по-долу:

Пример за прост дизайн, с който дори начинаещият в декупажа може да се справи:

Панорамни снимки за декупаж новогодишно шампанско

За да украсите шампанското за Нова година с панорамни изображения, просто намерете снимката, която харесвате, в Интернет, щракнете с десния бутон, за да я запазите, и след това отпечатайте на цветен принтер у дома или в печатница. При печат е по-добре да зададете ширината на картината, равна на обиколката на бутилката, така че картината да се затваря без преход.

Декупаж на бутилка шампанско за сватба

На сватбено тържество на всяко малко нещо се придава празничен вид: чинии, декор на столове, салфетки, картички с имената на поканените. Обикновено те украсяват сдвоени бутилки шампанско, които се поставят на масата на малките.

Какъв тип декупаж се използва за украса на сватбени бутилки:

 • салфетки;
 • дрехата;
 • пощенски картички;
 • живопис.

За подробни майсторски класове вижте видеото:

Декупаж с плат

Това е лесен начин „направи си сам“ за създаване на истинско произведение на изкуството от обикновена бутилка шампанско.

Какви материали ще са необходими:

 • памук 30х40 см;
 • голям капацитет;
 • ръкавици за еднократна употреба;
 • салфетка с шарка;
 • четки;
 • акрилен лак и бои;
 • лепило;
 • алкохол;
 • фино настъргана хартия;
 • гъба или парче порест каучук;
 • декоративни елементи.

Как да направите декупаж на сватбени бутилки шампанско със собствените си ръце:

 1. Накиснете бутилката в студена вода, за да премахнете етикета.
 2. Избършете стъклената повърхност с алкохол за обезмасляване.
 3. Поставете тъканта в съд с лепило, омесете го добре с ръце.

  Работи се с ръкавици за защита на кожата от лепило.

 4. Разстелете тъканта, обработена с лепило, на масата, поставете бутилката в центъра, увийте я в материала, образувайки красиви гънки. В центъра оставете свободно място за картината. Ако тъканта се плъзне, фиксирайте го на дъното на бутилката с тел и го маскирайте с кърпа.
 5. Изсушете плата за 24 часа на хладно място.
 6. Покрийте изсъхналата кърпа с акрилна боя, изчакайте, докато боята изсъхне напълно.
 7. Залепете рисунка на празно място, украсете бутилката с блясък, мъниста или всякакви други декорации.
 8. Покрийте занаята с няколко слоя лак, можете да добавите кристали.

Пример за работа с плат може да видите по-долу:

Декориране на бутилка шампанско с пощенска картичка

За да украсите контейнер за пенливо вино с пощенска картичка, ще ви трябват следните декупажни материали:

 • грундиране;
 • акрилни бои;
 • четки;
 • фина шкурка;
 • гъба;
 • лак;
 • декорация.

Фабричните стикери се отстраняват от стъклената повърхност, обезмасляват се. След това покрийте с пръст, оставете да изсъхне, отстранете неравностите с шкурка. Избраната пощенска картичка е покрита със слой лак, без да докосва краищата. Горната част на пощенската картичка е отделена от картона, залепен за стъклото. Нанесете боя върху повърхността с гъба. Последният етап е да покриете бутилката с лак на няколко слоя и след изсушаване да я украсите с панделка.

Бутилка шампанско, украсена с пощенска картичка, може да бъде подарена на семейна двойка за годишнината им.

Подборка от снимки за декупаж сватбено шампанско

Пенливо вино за тържество може да бъде украсено със следните изображения:

 • снимки на младоженците;
 • гълъби;
 • сърца;
 • цветя;
 • ангели;
 • пръстени;
 • Малки деца;
 • влюбена двойка;
 • инициалите на младите;
 • булка и младоженец.

Можете да изберете подходящ вариант по-долу:

Как да украся шампанско за рождения си ден?

Украсеното пенливо вино ще бъде необичаен подарък не само за Нова година, но и за рожден ден. Ще ви трябва малко време, въображение, креативност, както и следните материали:

 • дантела;
 • фолио;
 • мъниста;
 • ленти;
 • амбалажна хартия;
 • декоративна мрежа;
 • декупажни салфетки;
 • дрехата.

Можете да нарисувате проста рисунка, да извайвате декорации от солено тесто или полимерна глина, да плетете или плетете на една кука декора.

Подарък за жена

Украсете бутилката с пенливо вино с блясък омбре. Блестящ, лъскав занаят ще изглежда впечатляващо и ще зарадва героя на случая.

Майсторски клас за това как да декорирате шампанско с искри стъпка по стъпка:

 1. Извадете етикетите от бутилката, обезмаслете повърхността с алкохол.
 2. Нанесете лепило върху стъклото, като предварително сте увили врата със салфетка.
 3. Навийте пайетите около бутилката (можете да използвате малки пенливи мъниста).
 4. За да получите красив преход от един цвят към друг, използвайте няколко вида блясък, например розов и сребърен.
 5. Когато лепилото изсъхне, отърсете останалия блясък, след това подредете врата със сатенена панделка, декоративни камъни и малка домашна картичка с желания.

Декорация на шампанско за мъж

Има мнение, че мъжете обичат само силни напитки. Всъщност ръчно изработена бутилка добро пенливо вино ще бъде достоен подарък за рожден ден. Изненадайте рожденика - подарете му бутилка шампанско под формата на ананас.

Какво трябва да работите:

 • 50-100 заоблени шоколадови бонбони в златна обвивка;
 • пистолет за лепило;
 • жълта и зелена гофрирана хартия;
 • декоративна златна дантела.

Нека започнем да правим ананас:

 1. Изрежете квадратчета 7х7 см от жълта хартия според броя на бонбоните. Залепете бонбоните към всеки в центъра, леко огънете краищата.
 2. С помощта на пистолет за лепило започнете да лепите бонбоните на редове към бутилката, като започнете отдолу.
 3. Изрежете тънки ивици хартия от зелена хартия, за да оформите листата. Залепете ги заедно, прикрепете към врата.
 4. Залепете широка лента хартия на врата, нанесете лепило отгоре, увийте с шнур няколко пъти.

Шампанско по случай раждането на дете

Когато приятели или роднини имат бебе, гостите обикновено носят неща, от които се нуждае новороденото: играчки, дрехи, дрънкалки. Но не забравяйте за младите родители. В края на краищата раждането на дете е важно събитие, така че те също трябва да бъдат поздравени.Подарете на майка си и баща си оригинална бутилка шампанско, която сте украсили със собствените си ръце.

За декупаж подгответе следните материали:

 • салфетка с "детски" модел;
 • бели и сини акрилни бои;
 • акрилен лак;
 • паста за снежен ефект;
 • четки;
 • акрилни контури;
 • гъба или гъба.

Как да украсим бутилка шампанско за щастливи родители:

 1. Отстранете фабричните стикери, обезмаслете стъклената повърхност.
 2. Използвайте ръцете си, за да откъснете изображението от салфетката.
 3. Покрийте бутилката с няколко слоя бяла боя с помощта на гъба или гъба, сякаш вкарвате боя в стъкло. Когато покритието изсъхне, отстранете неравностите с фина шкурка.
 4. Залепете изображението върху бутилката (можете да използвате специално лепило за декупаж или акрилен лак). Изправете бръчките, оставете лепилото да изсъхне.
 5. Боядисвайте белия фон със светло син цвят, като леко надхвърляте контурите на картината, за да получите плавен преход. С помощта на акрилни контури и паста изберете някои детайли (дантела, крачета на зайчета, дрехи върху бебето и т.н.) или добавете липсващи елементи. Бъдете креативни, за да изглежда бутилката празнична и красива.
 6. Остава да покриете чертежа с няколко слоя лак и да изчакате, докато изсъхне. Можете да завържете лък на врата и да прикрепите малка картичка с искрени поздравления към младите родители.

Снимки за изтегляне

Не са ви необходими професионални умения на художника, за да създадете зашеметяващ образ върху бутилка шампанско. По-долу можете да намерите много интересни снимки, които лесно могат да бъдат прехвърлени на стъкло. Отпечатайте любимото си изображение върху салфетка или хартия с помощта на цветен принтер и след това го залепете върху бутилката или прехвърлете контура. Завършете детайлите с акрилни бои и ще получите необичаен новогодишен подарък, който може да бъде поднесен на роднини, приятели, колеги.

С помощта на декупаж можете бързо и лесно да направите невероятен новогодишен подарък. Бъдете сигурни, той няма да бъде пренебрегнат. Дори обикновена бутилка шампанско ще се превърне в красива изненада, ако отделите малко свободно време и покажете въображението си.

Интересни статии...