Красиви дати за сватба през 2022 година

Много двойки, когато избират сватбен ден, искат този ден да бъде специален и да предвещава дълъг и щастлив живот.

Как да изберем дата за сватба? Възползвайте се от сватбения календар на бутиков хотел MONA. В него сме събрали различни гледни точки и мнения за това как да изберем дата за сватба и да не правим грешни изчисления.

Народни поличби

Може би сватбата е празник, който е по-покрит с тайни и суеверия от други. Народните поличби препоръчват на бъдещите съпрузи да обърнат внимание на сватбения месец. Най-успешните са февруари, юни, август, ноември и декември.

Най-щастливите дни на брака, според народния календар на сватбите, са седми и дванадесети, но числото 13, напротив, трябва да се избягва.

Популярно е мнението, че ако сватбата се е състояла в четен ден, тогава двойката ще има първороден момче, а ако в нечетен ден, първо ще се роди момиче.

Пролетна сватба


Пролетта е прекрасно време: природата се пробужда, всичко наоколо е зелено и цъфти. Бракът, сключен през пролетта, обещава да бъде тревожен, нежен и романтичен. В къщата на младите винаги ще има радост и забавление.

Летни сватби


Лятото е най-популярното време за сватби в Русия. Хубаво време, грее слънце, навън е топло и наоколо зеленина - какво по-хубаво? Дори летният дъжд в деня на тържеството е добра поличба за съпрузите.

Лятна сватба обещава на младите хора радостен и проспериращ живот, чувствата им един към друг винаги ще останат топли и тревожни.

Есенни сватби


В Русия младите хора играеха сватби, като правило, през есента. Защото:

 • Селяните довършвали жътвата и можели да приготвят лакомства за гостите.
 • Вярвало се е, че след есенната сватба първородният от съпрузите ще се роди през лятото, когато е топло - това е благоприятно за бебето.

Разбира се, съвременният живот отдавна се различава от живота на Древна Русия, но есенните сватби все още са популярни в сватбения календар.
Есенната сватба е свързана с ярки цветове, богатство и изтънченост. Бракът през есента обещава на семейството дълъг и силен съюз и съпрузите определено ще отпразнуват „златната сватба“.

Зимни сватби


Вторият благоприятен период в календара на сватбите в Русия се счита за края на зимата, преди празника Масленица. Селяните вярвали, че като се оженят по това време, съпрузите със сигурност ще са богати и ще се пързалят „като сирене в масло“.

Красиви дати


Една от сватбените тенденции от последните години е красивата дата на сватбата. Късметлийските седмици на 07.07.07 по едно време видяха истински „сватбен бум“. Датата от три осмици, която символизира безкрайността, почти се е приближила до такъв рекорд. През 2019 г. булки и младоженци избират „огледални“ дати за своя празник, например 19.09.19.
Нумеролозите твърдят, че вашата щастлива дата на сватбата може да бъде изчислена. За да направите това, просто трябва да съберете броя, месеца и годината на раждане на бъдещите съпрузи.
Да приемем, че рожденият ден на булката е 07/10/1992, младоженецът е роден на 21.09.1988.

Ние считаме:
Булка: 1 + 0 + 0 + 7 + 1 + 9 + 9 + 2 = 27 = 2 + 7 = 9
Младоженец: 2 + 1 + 0 + 9 + 1 + 9 + 8 + 8 = 38 = 3 + 8 = 11 = 1 + 1 = 2
Сега добавете тези две числа: 9 + 2 = 11
Оказва се, че тази двойка е най-добре да се омъжи на единадесетия.

Православен календар


Вярващите вярват, че преди да изберете дата за сватба, е задължително да се обърнете към църковния календар на сватбата.
Според православните канони:

 • Сватбата не трябва да се играе от 1 януари до 6 януари по време на Рождественския пост.
 • Не можете да назначите сватба за празника на Въведение Господне, както и от 17 до 23 февруари.
 • Не можете да празнувате сватба на Великден или Благовещение.
 • През май сватбите не се правят в деня на Възнесението Господне и в деня преди празника.
 • Те не празнуват сватбата на Троица, както и Троишката събота, и по време на Петров пост.
 • През първата половина на юли до 12-ти не можете да се венчаете в църквата.
 • От 14 август не можете да се ожените, тъй като започва Успенският пост.
 • През септември не се играят сватби за Рождество на Пресвета Богородица и за Въздвижение на Господния кръст. Съответно 21 и 27 септември.
 • 1 и 2 ноември са паметни дни в православния календар, така че няма нужда да празнувате сватба.

От гледна точка на православните традиции, най-благоприятното време за сключване на брачен съюз е празникът Красная Горка, който се провежда седмица след Великден.

Лунен календар


Астролозите и експертите на лунните цикли смятат, че най-успешните дни за сватба са в навечерието на пълнолунието - в наши дни енергията на Космоса е достатъчно мощна, за да чуе желанията на две любящи сърца. Пълнолунната сватба обещава комфортен живот на съпрузите. Но новолунието е подходящо време за тези, които искат да променят радикално живота си. Например, ако една двойка е имала проблеми в отношенията преди брака, тогава сватбата на новолуние ще помогне на съпрузите да преразгледат връзката си със съвместния живот.

Предлагаме на вашето внимание най-благоприятните дати за брак:

Лунна фаза дата зодия
Ново 2 януари Козирог
Първа четвърт 9 януари Овен
Пълна 18 януари лъв
Трето тримесечие 25 януари Скорпион
Ново 1 февруари Водолей
Първа четвърт 8 февруари теле
Пълна 16 февруари лъв
Трето тримесечие 24 февруари Стрелец
Ново 2 март Риба
Първа четвърт 10 март Близнаци
Пълна 18 март зодия Дева
Трето тримесечие 25 март Козирог
Ново 1 април Овен
Първа четвърт 9 април Рак
Пълна 16 април Везни
Трето тримесечие 23 април Водолей
Ново 30 април теле
Първа четвърт 9 май лъв
Пълна 16 май Скорпион
Трето тримесечие 22 май Водолей
Ново 30 май Близнаци
Първа четвърт 7 юни зодия Дева
Пълна 14 юни Стрелец
Трето тримесечие 21 юни Овен
Ново 29 юни Рак
Първа четвърт 7 юли Везни
Пълна 13 юли Козирог
Трето тримесечие 20 юли Овен
Ново 28 юли лъв
Първа четвърт 5 август Скорпион
Пълна 12 август Водолей
Трето тримесечие 19 август теле
Ново 27 август зодия Дева
Първа четвърт 3 септември Стрелец
Пълна 10 септември Риба
Трето тримесечие 18 септември Рак
Ново 26 септември Везни
Първа четвърт 3 октомври Козирог
Пълна 9 октомври Овен
Трето тримесечие 17 октомври Рак
Ново 25 октомври Скорпион
Първа четвърт 1 ноември Водолей
Пълна 8 ноември теле
Трето тримесечие 16 ноември лъв
Ново 24 ноември Стрелец
Първа четвърт 30 ноември Риба
Пълна 8 декември Близнаци
Трето тримесечие 16 декември зодия Дева

Сега нека дешифрираме данните в тази таблица:

 • Новолуние. Този период е благоприятен за започване на нещо грандиозно. Тогава защо да не използваме енергията на Космоса, за да създадем силно семейство?
 • Първа четвърт. Това е периодът, когато небесните тела в по-голяма степен засягат живота на човека, неговите мисли и хода на събитията. Можете дори да кажете, че Луната помага за преодоляване на трудни моменти.
 • Пълнолуние. Мнозина смятат, че това е най-опасната фаза на Луната и в това има известна истина. Но от гледна точка на астролозите, сватбата на пълнолуние е доста добро събитие, тъй като небесните тела са благосклонни към влюбените.
 • Последно тримесечие. И отново има хубаво време, когато дори звездите благоприятстват младоженците. През този период е обичайно да се сложи край на етапите, тоест сватбата е своеобразен край на някои връзки и началото на нови.

Да вярваш или не на астролозите е лична работа на всеки. Ако положението на луната на небосвода не играе решаваща роля, можете да се обърнете към други критерии, за да определите подходяща дата за сватбата.

Интересни статии...