Занаяти от жълъди за деца: лесни инструкции как да го направите сами, снимки на готови занаяти с майсторски клас

Страстта към декора от създадения от природата материал е интересно и занимателно занимание. Прекрасни малки неща могат да бъдат получени от познати на пръв поглед жълъди или шишарки, листа и сухи цветя. Присъствието им в къщата създава топла и уютна атмосфера, напомняща на гората.

Ако говорим за жълъди, тогава от тях е съвсем просто и бързо да създадете оригинален и интересен аксесоар или забавна детска играчка, да украсите собствения си интериор или да подарите на любим човек.

Както възрастните, така и децата често обичат да правят такива занаяти от жълъди със собствените си ръце, създавайки уникални "шедьоври" с цялото семейство. Основното нещо преди започване на работа е да се уверите, че са чисти и сухи.

Интересни идеи

Има прекрасни колекции от снимки на занаяти от обикновени жълъди. Благодарение на тях вашето собствено въображение започва да работи. Използвайки препоръките на майсторския клас за създаване на интересни занаяти от жълъди, можете уверено да започнете собственото си творчество.

Създайте ярко есенно настроение

За да направите оригинален декоративен венец за есенната тема, ще трябва да се запасите с:

 • Лозов клон;
 • Няколко жълъди с капачка;
 • "Момент" за залепване на части;
 • Лак (най-добре безцветен).

Лозата трябва да бъде вплетена във венец, който ще послужи като основа за бъдеща украса. А събраните жълъди се фиксират с лепило, така че да не се вижда изпод тях.

Тайната е да лакирате жълъдите. Тогава те дълго време няма да загубят външния си вид и приятен блясък.

Венчето се оказва „вълшебно“, ако като допълнителни елементи е украсено с планинска пепел, сухи малки клонки, шишарки, панделки, плодове и зеленчуци (естествено изкуствени).

Какво може да направи една стара кошница

Изящна опция за декорация може да се получи от напълно обикновена стара кошница.

 • Ще ви трябват цветни есенни листа и редовно лепило (безцветно).
 • Ако външната страна на кошницата е изцяло покрита с жълъди, а вътрешната е красиво подредена с декоративни есенни зеленчуци или плодове.

Тогава ще бъде възможно да се възхищавате на такова малко нещо повече от веднъж. Особено ако изложбата съдържа листа с различни размери, форми и цветове.

Интериорен декор с жълъди

Има много много красиви идеи за занаяти от жълъди, които да направят интериора на къщата уникален и привлекателен. Всяко добре познато нещо може да „играе“ по нов начин, принуждавайки ви да го погледнете.

Например, струва си да направите огледална рамка от малки златни или сребърни жълъди или техните шапки, а естествените дарове от дъб ще внесат оригинален стил в такава позната среда.

Дъхът на есента ще донесе със себе си необичайно украсена ваза.

Ще имаш нужда:

 • Лоза от грозде;
 • Свещ.

Лозата е усукана с хлабав сноп, а отгоре е положен слой жълъди. Съставът е украсен с обикновени смърчови шишарки, а миризмата е канела. Две неща са достатъчни. В средата е поставена масивна свещ.

Плодовете на дъба ще помогнат за създаването на необичайни пръстени, където са вградени салфетки за маса. Жълъдите, заедно с капачките, се пробиват и през дупката се прокарва жица. След това пръстенът се сгъва нагоре.

На любителите на декорирането на стени с различни необичайни композиции може да се препоръча да създадат панел със собствените си ръце, използвайки шишарки, есенни листа, сухи цветя и, разбира се, жълъди.

Жълъди в бижута

Естествените бижута изглеждат много модерни и необичайни.Често се възхищаваме на изображението на такава декорация на снимка, никой не се досеща колко лесно и просто може да бъде да го направите сами. Например, гривна, украсена с жълъди.

Освен това ще ви трябва:

 • Дървени мъниста;
 • Лепило (най-доброто от всички „Момент“);
 • Метални фитинги;
 • Въдица (можете да вземете гумена лента);
 • Пробийте с тънък връх.

За надеждност капачките се поставят най-добре върху лепило. След това се пробива всеки жълъд. Най-интересното е да създадете изискан орнамент, като последователно поставяте оригинални метални орнаменти, жълъди и мъниста от естествено дърво на въдицата. Изключителността на такава декорация ще разкраси всяко момиче.

Жълъди в детското творчество

Всяко дете се интересува от работа с жълъди. Вземете ги в ръка, докоснете ги, яхнете ги. Съществува и интерес какво друго може да се направи с тях.

Има много прости занаяти от обикновени жълъди за деца, чието производство ще донесе взаимно удовлетворение както на възрастния "наставник", така и на детето.

Използвайки инструкции стъпка по стъпка, можете да правите почти всеки занаят. Основното е, че подобно "творение" е по силите на хлапето.

Куче пластилин

Хубаво добродушно куче. Първоначално жълъдите са свързани с пластилин. След това имате нужда от черно и кафяво, за да изваяте останалите детайли.

Флотилия

Освен това трябва да подготвите:

 • Игли и конци и ножици;
 • Сушени дъбови листа
 • Малки парчета брезова кора;
 • Пистолет за лепило.

Работна процедура:

 • Установяване на мачтата. Голям плод се набожда с игла отстрани. В получената дупка се вмъква обикновена заострена пръчка. Точката се премества във вътрешността на жълъда;
 • Изберете няколко дъбови капака от колекцията. След това чифт капачки, едната от които е взета с дръжка, е прикрепена към жълъда на мястото, където частта е широка. Оказва се импровизирана емисия. Поставката за крака е фиксирана с тясна част. Останалата част на капака е стойка. Прикрепя се отстрани на жълъда;
 • За платно се използва лист от дъб. Той просто се пробива и се поставя върху частта на мачтата. Ако горната част на "мачтата" стърчи силно над платното, то тя трябва да бъде малко съкратена;
 • Струната се използва за закрепване на мачтата към кърмата. След това тя се увива около нея и се връзва на носа на кораба. Знамето е прикрепено към самия връх на мачтата.

Снимка на занаяти от жълъди

Интересни статии...