Рисунки за Нова година 2024: Нова година, как да рисувате, с молив

Предстои най-дългоочакваният празник - Нова година, което означава, че днес си струва да намерите интересни идеи, които ще ви помогнат да създадете красиви авторски рисунки в навечерието на 2024 г. с любимите си анимационни герои и символа на следващата година. Подготвихме за вас серия от майсторски класове с поетапни снимки и видеоклипове върху образа на дракона и новогодишните герои, както и шаблони за поздравителни картички, които дори едно дете може да превърне в авторски новогодишен шедьовър.

Нарисувай символа на годината - Зеления дракон

Важно! Според китайския календар покровителят на следващата 2024 година ще бъде символът на императорската власт - Зеленият дървен дракон, така че рисунките за Нова 2024 година трябва да са подходящи.

китайски дракон

За да направите вашите новогодишни рисунки за 2024 необичайни и да предадете темата на годината, предлагаме да добавите такъв сладък Дракон към платното. Нашият символ на годината е направен в жълто-оранжеви цветове, но можете да го нарисувате в нюанси на зелено.

Алгоритъм за рисуване:

Стъпка 1. Китайският дракон има дълго, извито, подобно на змия тяло, което е мястото, където ще започнем нашата рисунка. Начертайте долната линия на тялото на дракона, както е на снимката, и фрагмент от горната линия. На първия етап начертайте линии, които са едва забележими, за да могат лесно да бъдат изтрити или коригирани.

Стъпка 2. Върху тялото на дракона маркирайте с овали къде ще бъдат разположени лапите.

Стъпка 3. Начертайте лапите. Начертайте предните и задните лапи според шаблона.

Стъпка 4. Пискюл на опашката. Опашката на дракона е дълга и винаги завършва с красив пискюл. Добавяне на този важен елемент.

Стъпка 5. Да преминем към рисуването на главата. Започваме с геометрията на главата, която може да бъде начертана с помощта на окала и четворка (маркирани в черно на снимката).

Стъпка 6. Нарисувайте огнената грива на нашия дракон. За да направите това, първо начертайте овал, вътре в който ще бъде разположен елементът, и след това нарисувайте огнените листенца в произволен ред.

Стъпка 7. След това детайлизираме лицето на нашия символ на годината, добавяйки очи и линия на устата с малък зъб. Ние насочваме основните линии на рисунката, изпълнявайки някои детайли по тялото и добавяйки гребен на гърба. На този етап вече имаме такъв дракон.

Стъпка 8. Добавете малки елементи - нокти на лапите, втората линия на корема, брада. Изтрийте излишните линии, начертани преди това с молив.

Стъпка 9. Това е, шаблонът на дракона е готов, остава да го оцветите в желания цвят. Спомнете си, че символът на 2024 г. е Зеленият дракон, но можете да изберете всякакви нюанси, когато създавате свои собствени рисунки за Нова година.

Дракон от анимационния филм

Децата в навечерието на 2024 г. определено ще харесат новогодишни рисунки, изобразяващи анимационния филм Dragon Toothless. Такава картина се създава доста просто и рисуването няма да отнеме много време.

Алгоритъм за създаване на картина:

Стъпка 1. Нарисувайте очи. Започваме да създаваме дракон, като рисуваме око в централната част на нашата листовка.

Стъпка 2. Направете носа и долния овал на муцуната.

Стъпка 3. Начертайте очертанията на главата, ушите и антените на дракона.

Стъпка 4. Добавете малки рога в горната част на главата.

Стъпка 5. Детайлирайте лицето, като добавите петна по челото и драконови уши.

Стъпка 6. Начертайте предните лапи.

Стъпка 7. Детайлиране на лапите чрез рисуване на петна и нокти.

Стъпка 8. Начертайте крила.

Стъпка 9. Добавете задни крака с нокти.

Стъпка 10. Оцветяване на дракона. В анимационния филм Беззъб беше черен, а Светлата ярост бяла, но никой не ви забранява да създадете вашето изключително бебе в различен цвят.

За по-прости версии на изображението на символа на 2024 г. вижте нашия материал "Как да нарисувате дракон" .

Страници за оцветяване на дракони

Ако рисуването на дракон със собствените си ръце изглежда като трудна задача, предлагаме да направите красива рисунка за празника с помощта на шаблон за оцветяване. Достатъчно е да изтеглите такова изображение, да го отпечатате на черно-бял принтер и да го оцветите с моливи, маркери или флумастери.

Обърнете внимание! За оцветяване с бои е необходимо да се печата на ватман (дебела хартия, която няма да увисне от боя или маркер), а не на офис листове. Някои принтери могат да правят това, но не всички.

Предлагаме да направим оригинални рисунки за Нова година 2024, базирани на такива изображения на дракони и допълвайки ги с традиционни елементи от новогодишните рисунки - снежинки, коледни елхи, поздравителни надписи и др.

Ако искате да уважите покровителите на отиващата си и настъпваща година, ето една интересна идея за вас - антистрес оцветяване "Заек и дракон" .

Можете също да нарисувате оригинален новогодишен календар с изображение на дракон като ръчно изработен подарък за празника.

За още идеи за рисуване или оцветяване вижте нашата страница за оцветяване за Нова година 2024.

Традиционни герои

Ако предпочитате да създавате по-традиционни новогодишни рисунки в навечерието на 2024 г., тогава ви предлагаме да видите как да нарисувате главните герои на зимните празници - Дядо Коледа, Снегурочка, Дядо Коледа стъпка по стъпка.

Дядо Коледа

Трудно е да си представите новогодишни рисунки или пощенски картички без Дядо Коледа и 2024 г. не е изключение, така че ще ви покажем как да нарисувате главния зимен магьосник.

Алгоритъм за създаване на картина:

Стъпка 1. Започнете да рисувате в горната част на листа и нарисувайте шапка на Дядо Коледа.

Стъпка 2. Придвижвайки се надолу, нарисувайте лицето и мустаците.

Стъпка 3. Добавете дълга брада.

Стъпка 4. Нарисувайте торба с подаръци на раменете на Дядо Коледа.

Стъпка 5. Начертайте ръцете и колана с ръкавици.

Стъпка 6. Добавете палто и магически жезъл.

Това е, контурният шаблон на рисунката е готов, остава да оцветите Дядо Коледа с моливи или флумастери.

Също така предлагаме още няколко идеи за изображения на Дядо Коледа за скициране или оцветяване.

Снежанка

Snow Maiden е украсата на много новогодишни картички. Как бързо да нарисувате внучката на Дядо Коледа, вижте подробните инструкции стъпка по стъпка.

Алгоритъм за рисуване:

Стъпка 1. Започваме да създаваме рисунка, като рисуваме лице и шапка в горната част на листа. Работим с обикновен молив с минимален натиск, така че рисунката е едва видима, но в същото време лесно се изтрива и подлежи на корекция.

Стъпка 2. Очертайте контурите на яката и торса.

Стъпка 3. Начертайте дръжките с ръкавици.

Стъпка 4. Завършете очертанията на палтото с козина.

Стъпка 5. Добавяне на косичка.

Стъпка 6. Начертайте основните линии и оцветете картината.

Ако рисувате на обикновена офис хартия, след това оцветете рисунките си за Нова година до 2024 г. с молив, а ако искате да рисувате с бои или маркери, тогава е по-добре да вземете пейзажен лист или дебела хартия за рисуване като основа.

Можете също да изберете друг шаблон за рисуване, който също може да бъде отпечатан за оцветяване.

Дядо Коледа

Пощенска картичка или рисунка в европейски стил почти винаги е усмихнат Дядо Коледа с торба с подаръци (западен роднина на Дядо Коледа, който живее в необятната Лапландия).

Алгоритъм за рисуване:

Стъпка 1. Започнете да рисувате с лицето и луксозните мустаци на Дядо Коледа.

Стъпка 2. Добавете шапка с помпон в края.

Стъпка 3. Нарисувайте заоблената брада на Дядо Коледа.

Стъпка 4. Начертайте дръжките с ръкавици.

Стъпка 5. Нарисувайте яке с голяма катарама.

Стъпка 6. Придвижете се надолу, нарисувайте бикини и ботуши.

Стъпка 7. Начертайте очертанията.

Стъпка 8. Добавяне на детайл към картината.

Стъпка 9. Оцветяване.

Предлагаме и други версии на изображението на Дядо Коледа, които могат да бъдат преначертани или просто отпечатани за допълнително оцветяване.

Видео инструкции

Също така гледайте майсторски класове за създаване на новогодишни рисунки във формат на видео инструкция.

Интересни статии...