Нова година 2022 в Новосибирск - почивка, цени, навечерието на Нова година

Програмата на новогодишните събития и забавления вече е малко известна, която може да бъде посетена в Новосибирск на различни места в навечерието на Нова 2022 година. Жителите и гостите на града, които се уморяват от пързалки, снимане на фона на красиви въртележки, празнично украсени коледни елхи, могат да си вземат почивка в ресторанти, барове и клубове, които също промениха обичайната си програма по този повод. Невъзможно е да се отговори конкретно къде е най-добре да се отпразнува новата 2022 година в Новосибирск, защото всеки има различни вкусове. Някой ще хареса атмосферни събирания в уютен ресторант със семейството си, докато някой ще иска истински фойерверк от емоции и той ще отиде в най-известния клуб.

Честването на 2022 г. добре е със сигурност важно, но не по-малко внимание трябва да се обърне на културната програма. Това е особено вярно, ако отидете на почивка с деца, те трябва да научат за забележителностите на града. Градските власти и частните предприемачи предлагат много евтини, но интересни екскурзии и обиколки из Новосибирск и околностите.

Какви събития ще се проведат на градските улици, в паркове, на площади?


Местният бюджет вече е отпуснал сума за украса на Новосибирск за Нова година и затова няма съмнение, че дори и най-незабележимата и малка улица в града ще искри. Украсете с цветни гирлянди и фасади на къщи в центъра. Традиционно празнични билбордове ще бъдат разлепени в целия град. Те също ще инсталират високоговорители, коледна музика, която със сигурност ще ви развесели.

За Новия град в Новосибирск е предвидена великолепна заря, която ще бъде предшествана от празнична програма. В музикалното шоу ще участват певци и музикални състави от региона и региона, обещават също, че ще има още известни артисти. Вярно е, че имената им все още не са посочени. Концертът ще започне около 20:00 часа и ще продължи няколко часа след полунощната заря. Програмата ще бъде по-класическа преди фойерверките, но след нея ще бъде младежка и танцова програма.

Ледени скулптури ще бъдат инсталирани в паркове и площади в негласната столица на Сибир и няма да има такса за снимки на техния фон. Кръглите танци могат да се изпълняват не само на 31 декември, но и три дни преди настъпването на основния празник. Аниматорите, облечени в костюмите на Дядо Коледа и Снежанка, ще забавляват не само децата, но и възрастните.

Честването на Нова година 2022 на площад в Новосибирск е чудесна идея, но не забравяйте, че температурите са ниски, за да не си разваляте следващия празник, трябва да се запасите с топли дрехи, които ще ви спасят от охлаждане , и вземете със себе си термос с горещ чай. Но ако забравите, тогава не трябва да се разстройвате - на главния площад на Новосибирск - площад Ленин ще бъде инсталиран павилион с топли напитки. Основната коледна елха традиционно ще бъде инсталирана на площад „Ленин“, но малки копия от нея ще бъдат в кварталите „Дзержински“, „Калинински“, „Кировски“, „Ленински“, „Октябрски“, „Первомайски“, „Советски“. Тук можете да отпразнувате Нова година не толкова шумно.

Къде можете да отидете на пързалка, каране на ски в Новосибирск?


Огромна пързалка в Новосибирск е известна на всички руснаци. Той ще бъде отворен в средата на декември и ще продължи от 11 кръг до 22 часа (ще работи в празничната нощ). Пързалката е модерно оборудвана: разполага с топла съблекалня, добри кънки, които могат да бъдат взети назаем на ниска цена.По традиция около обяд на пързалката се провеждат майсторски класове по хокей и фигурно пързаляне - всеки може да участва, събитията са безплатни.

Ски и сноуборд могат да се насладят както в града, така и извън него. Има няколко ски курорта, както и сноуборд парк. Ако искате да отпразнувате новата 2022 година в Новосибирск и обичате екстремните спортове, тогава вариантът за каране на ски и кънки ще е подходящ.

В кои ресторанти, барове, клубове можете да отпразнувате Нова година?


Празнуването на Нова година в Новосибирск 2022 е шумно, с компания, която можете в популярни барове, ресторанти или младежки клубове. Жителите на града вече имат свои предпочитания, но гостите ще се нуждаят от помощ. Най-модерните заведения в Новосибирск са ресторантите Schultz, Mexico City, Bunker, Expedition, Guevara, Fenimore Cooper, Vintage. Всяко от тези заведения има редица уникални характеристики и уникална атмосфера. Администраторите в клуба подготвят своята шоу програма за новата година. Честване на Нова година в семеен кръг, с любим човек, е по-добре да прекарате в ресторант, няма да има твърде силна музика, екстравагантно меню. Ако искате новогодишната нощ в Новосибирск да бъде забавна и шумна, тогава е по-добре да отидете в популярните младежки барове и клубове. Добре обмислената и доста откровена шоу програма ще ви развесели и ще остави спомени за празника да живеят дълго в главата ви.

В града няма място в ресторанти, барове или кафенета точно в навечерието на Нова година, защото всички искат да отпразнуват Нова година в Новосибирск възможно най-удобно и евтино. Не забравяйте да резервирате местата си предварително. Оптималното време е две седмици преди Нова година.

Необичайни места за празнуване на Нова година


Новогодишната нощ ще се помни дълго време не само с искрени разговори с любими хора, но и с необичайната си атмосфера. И какъв по-добър начин да го направите като необичайно място? Селските къщи са популярни, което ви позволява да се отпуснете и да се насладите на природата. Вили, пансиони и къщи се резервират предварително, търсенето на тях е голямо, хората със средни доходи прекарват Нова година тук. Комплексите и пансионите едновременно ще ви позволят да се отпуснете и шумно да празнувате - ще има шоу програма. Но частна къща в далечината ще ви позволи да натрупате сили, да се разходите по живописните пътеки и просто да поспите. Частните къщи могат да имат басейни, сауни, бани - за тези удоволствия ще трябва да доплатите. Има малки и големи крайградски комплекси, в зависимост от условията, цената на живота се променя. Най-атрактивни за туристите са Дубровино, Синьо езеро, Лукоморие, Бял лебед.

Не знаете как да имате време да посетите всички места в града, но наистина искам да видя как са украсили Новосибирск? Най-лесният начин е да наемете лимузина. Тази услуга е популярна в града, особено младите хора празнуват Нова година по този начин. Наемането на кола за Нова година 2022 не е евтино, но преживяването е незабравимо. В лимузина имате усещането, че сте в клуб и следователно не е нужно да плащате два пъти. Колата може да побере около 10 души. Необичайният формат и атмосфера гарантират незабравимо преживяване.

Популярни турове и екскурзии за новогодишните празници


В столицата на сибирския регион на Русия е напълно възможно да организирате обиколка сами. В Новосибирск има много улици с интересни истории, храмове, паметници. На Алеята на Бардовете туристите ще видят звездите на Галич, Окуджава и Визбор, а в самия център - паметник на Висоцки. Разбира се, професионален водач ще ви каже повече, така че не бива да пестите пари за него.

Популярни екскурзии до къщата Крячков, където се намират повече от сто апартамента, построени в началото на 30-те години на миналия век за елита на Русия. Вярващите ще обичат обиколка на храмовете - от катедралата „Възнесение Господне“ до параклиса „Свети Николай Чудотворец“.

Животните ще помогнат на децата да прекарат полезно новогодишните празници.Екскурзия до зоологическата градина в Новосибирск ще им разкаже за историята на редки животни, а също така ще общува с жителите на зоологическата градина. Децата също ще харесат Сибирската приказна къща, където стотици приказни герои са изложени за разглеждане. Планетариумът е друга гордост на града. Тук можете да се възхищавате на звездите, да научите всички тайни на научния музей.

Какви забележителности си заслужава да посетите през зимните си почивки в Новосибирск?


Честването на 2022 Нова година за турист е специален момент в живота. Ако дойде да посети местните жители на града, след няколко дни ще разпознае и ще види всички забележителности.

Възможно е да разберете всички прелести на сибирската природа само след посещение на ботаническата градина. Този уютен ъгъл, простиращ се на няколко километра, е най-големият в азиатската част на Русия. Зоологическата градина в Новосибирск съдържа почти 700 вида животни (много от тях са застрашени). Трябва да се види Държавната публична научно-техническа библиотека на СО РАН, която е една от основните интелектуални атракции на страната. Домът на офицерите, който е паметник от регионално значение, заслужава внимание. Историческият комплекс Железопътният мост е необичайна сграда с дълбоки последици. Уютни и запомнящи се места са градските площади. Сред тях най-голяма наслада сред туристите предизвикват комплексите: площад Тимирязевски, площад Майка, място за вземане на решения. Любителите на спорта няма да пренебрегнат най-старата атракция - стадионът Спартак. Класически или необичайни места за културен отдих отдавна са включени в категорията на атракциите в града. Заслужава си посещение:

  • Театър за опера и балет;
  • Куклен театър;
  • Театър за музикална комедия;
  • Музей на железопътното оборудване;
  • Музей на олимпийската слава;
  • Музей на погребалната култура;
  • Музей на щастието;
  • Слънчев музей.

Различни паметници също са културна ценност на Новосибирск. Те са разпръснати в различни части на града, но на картата лесно можете да намерите паметници, посветени на Ленин, бизнес жена, Висоцки, светофари и дори колбас.
Честването на Нова година в Новосибирск не е само забавно забавление с приятели. Това е шанс да научите по-задълбочено особеностите, културата и обичаите на град с огромна история.

Интересни статии...