Корпоративни състезания за Нова година 2022 (година на Тигъра)

Колкото по-близо е новогодишното корпоративно парти, толкова по-силно е вълнението. Как най-добре да организираме почивка, как да угодим на всички гости наведнъж, как да изберем най-интересните състезания за годината на тигъра (2022). Предлагаме ви страхотни идеи и сценарий, където можете лесно да намерите забавни игри и състезания за възрастни.

Тестове за възрастни

Предложените по-долу състезания са най-тясно свързани с Годината на тигъра. Можете да уважите символа на годината не само с добри тостове, но и с вълнуващи тестове.

„Намиране на прогноза“

Rek-t: саксии с брашно или пясък, лопати, бележки с пожелания или тостове, пръчки за кафе за еднократна употреба, контейнери за калъфи за обувки за всяка нота.

Пред играчите има саксии с бележки в контейнер изпод капаците на обувките. Необходимо е да изкопаете бележка без ръце, като държите пръчка с една устна и да я прочетете на глас.

„Кой знае повече“

Гостите се разделят на два отбора, ако са много, след това на четири. Те трябва да помнят колкото е възможно повече всичко, което е написано за Тигрите: Песни, поговорки, гатанки, усукване на езика, приказки и мъдри поговорки.

Екипът, който пръв не намери какво да каже, губи така.

Портрет "Воден тигър"

Rek-t: пластилин, най-големите плочи за еднократна употреба.

На състезателите се дава мек пластилин и широки чинии. Със завързани очи те трябва да изваят портрет на Тигъра. Публиката избира победителя в ръкоплясканията.

"Тигров корем"

Rek-t: широки ризи, колани, различни парцали за пълнене на корема.

Състезателите са облечени в широки ризи, препасани чрез връзване на лък, леко повдигнати плата за простор и пълнени с различни неща. На всеки се предлага някакъв забавен танц: "Macarena", "Lombada" или "Chicken Pi", по време на танца, участниците трябва да се опитат да развържат коланите си и да "изкормят" корема. Тази игра може да се проведе със завързани ръце, след което участниците трябва да развържат коланите си със зъби. Може да се раздели на мъже и жени, така че жените да се развързват и мъжете да бягат.

"Мур-мур-мур"

Песен-промяна, вместо съществителни вмъкнете "Mur-mur-mur". Можете да използвате всяка новогодишна песен. Или например песента „КАКВО Е ПРАЗНИКЪТ ЗА НОВАТА ГОДИНА“. Заменете основната фраза с „Мур-мур-мур“.

Конкурс "Най-добрият символ на годината"

Rek-t: много подробности за костюмите за Тигри.

Първият етап: "Най-добрият тигров костюм". Пред участниците е чанта с подробности за костюма. Без да гледат, те вадят по едно парче и ги обличат, докато съдържанието на торбата изтече.

Втори етап: "Най-добрият танц на Тигъра". Към музиката „Всеки на света има нужда от дом“, трябва да се измисли много оригинален танц. (И можете също да слушате индийската песен "Джими-Джими" или всяка музика за коремни танци).

Трети етап: „Най-добра автобиография“. Всеки трябва да излезе с автобиография от раждането до наши дни.

Четвъртият етап: „Най-добрият тост за Нова година“. Измислете тост.

Победителят се определя с аплодисменти, дадени от събраната компания.

Танцово състезание

Рек-т: големи ориенталски костюми.

За това състезание са поканени мъже, за предпочитане с лека закръгленост. Водещият включва смесица от различна ориенталска или еротична музика. Мъжете изпълняват коремни танци и т.н. Победителят се избира с аплодисменти.

Конкурс "Най-добър тост за годината на тигъра"

Rek-t: писалка, листове хартия.

Гостите са разделени на няколко отбора, в зависимост от броя. Всеки отбор трябва да излезе с тост с похвала за символа 2022.

Песен на римейк

Rek-t: писалка, листове хартия.

Отборно състезание. Водещият избира предварително „изпълним“ минус за добре позната песен. Дават се 5 минути за писане. Всеки отбор трябва да преработи песента, като я адаптира за годината на тигъра. След писането, разбира се, е последвано от изпълнението.За изпълнение можете да използвате готови римейк песни.

Щафета "Тигрови лапи"

Rek-t: Това състезание ще изисква специални купи на струни.

Гостите са разделени на два или три отбора, в зависимост от броя на хората. На първите играчи в отбора се дават купи, те застават върху тях, вземат въжетата в ръцете си. Напротив, на 5-7 метра трябва да има ограничение в пространството, например стол или колче, първите участници, с музикален съпровод, тичат към препятствието, тичат около него, връщат се в екипа и преминават през чаши на вторите участници. Екипът, който завърши първото щафетата, печели по този начин, но точките също могат да бъдат намалени за точността на изпълнението.

Весела Нова година Игри за храна

Бих искал да отбележа, че игрите могат да бъдат не само познати на нас състезателни задачи, но и варианти на спорове с храна, интересна драматизация на приказки, решаване на загадки, вокални и интелектуални състезания.

"Вземете малко храна"

Rek-t: Заплетено въже, купа бонбони, три стола или три колчета.

Водещият обвива столовете с въже, можете спретнато или по малко по-объркан начин, основното е да оставите разстояние за ръцете си. Гостите са разделени на три отбора. Всеки човек е поканен при един човек, който трябва да получи възможно най-много сладкиши, без да докосва въжето с ръце. Домакинът поддържа ред. Ако човек докосне, бонбоните се връщат.

"Яж, тигър, колбаси"

Rek-t: 3-4 колбаса за един участник, чинии за еднократна употреба за всеки, сос. Кренвиршите се подреждат върху еднократна чиния пред всеки участник. Човек без ръце трябва на бързина (докато музиката свири) да изяде съдържанието на чинията възможно най-скоро, като потапя всеки в соса.

"Вкусни спагети"

Реквизит: Сварени спагети, съдове за еднократна употреба.

Пред всеки играч има чинийка с малко спагети. Без ръце за скорост, играчите трябва да ги изядат, докато играе забавна музика.

Пай с късмети

Rek-t: няколко малки пайове (малки сладкиши) или сладкиши, в които се пекат хартийки за съдба. Участниците, пред които стои на торта, трябва да намерят в нея банкнота без ръце.

„Какво пием?“

Rek-t: чаши за еднократна употреба с различни разпознаваеми напитки: пепси, плодова напитка, лимонада, естрагон, компот, мляко, кефир. Можете също така да приемате алкохолни напитки.

Участниците трябва да изпият съдържанието на чашите със затворени очи и без ръце и да познаят какво се изсипва там.

„Какво ядем в годината на тигъра?“

Rek-t: различни разпознаваеми закуски: осолена риба, лук, сандвич с хайвер, наденица, сирене, палачинка със сладко, кнедли, салата в канапе, маслина и каквото решите сами.

Състезателят е поканен да опита всяко „ястие“ и да познае съдържанието.

Втората версия на състезанието: да се направи необичайна новогодишна салата. Всички със завързани очи трябва да познаят всички продукти, използвани за готвене. Състав: яйца, картофи, сирене, маслини, ананас, пушена наденица, гъби, кисели краставички, царевица, ядки, чушки и други разпознаваеми храни.

Новогодишна приказка "Три прасенца"

Rek-t: костюми на герои (можете просто да използвате маски), стол, плетена кошница и обръч, килим за показване, вампирски зъби (играчка).

Герои:

  • Три прасета;
  • Weed (едър мъж или няколко дами);
  • Настръхване (3 жени);

Авторът (водещ) разказва, а актьорите (от гостите) показват приказката:

Автор: - Имало едно време три прасенца (три прасенца излизат в костюми, за предпочитане трима мъже). Цяло лято те се преобръщаха (салто) и легнаха на тревата (легнаха на тревата). Тук е по-големият брат и казва: „Време е да помислим за зимата, аз цялата треперя“. (Трепери под музиката на Клава Кок „Настръхнали крака“).

Необходимо е да се изреже от него само самата дума "настръхване" и да се изгради до 30 секунди. Настръхват гъделичкат по-старото прасенце.

Автор: - Ще успее, отговориха му и двамата братя и отново паднаха на тревата.

По-големият брат напусна и си построи къща (обръч, който човек може да държи).

Внезапно вълк изтича и се стреми да ухапе Прасчотата за най-оградените места.

Звучи музика, 1 песен "Аз съм зъл и ужасен сив вълк".

Автор: - Прасенцата тичаха, строяха си къщи в движение (единият сложи кошница на главата му, другият се скри под един стол) и седят, треперещи. Вълкът изтича и как духа. (Вълкът духа на песента „Вятърът духаше от морето, духаше вятърът от морето“). Къщата се разпадна, Прасчо едва успя да влезе в къщата при втория си брат. Заедно те се скриха под един стол и зачакаха пристигането на вълка. Вълкът не закъсня и духна отново (музиката е същата). - Къщата се разпадна и Прасчо се втурна към по-големия брат. (Всички се побират в един обръч). - Вълкът духа върху къщата за трети път, но без резултат! Той бяга, Прасенца танцуват с радост под музиката „Пета, скок на пръст скок скок скок“.

Това е краят на приказките за компания за възрастни и кой успя да се напие, браво. Аплодисменти на актьорите!

Скъпи гости, нека още веднъж вдигнем наздравица за този любим и удивителен повод, който ни събира всички! Още веднъж си пожелаваме щастие и всичко най-добро и се надявам, че всички наши корпоративни състезания за Годината на тигъра са ви помогнали да опознаете по-добре собственика му.

Интересни статии...