Какво да подарите за Нова година 2022 на жена шеф?

В навечерието на Нова година всички служители обмислят какво да представят на шефа си. Ако шефът ви е жена, трябва да вземете този въпрос на сериозно: дамите са по-внимателни към детайлите и нетолерантни към банални и безвкусни неща. Ако жената е професионалист, тя не го признава, но отношенията в екипа няма да се подобрят от това. Ето няколко съвета за избор на новогодишен подарък:

  • Деактивирайте стереотипното мислене

Това означава, че логиката „веднъж жена, после розова и нацъфтяла“ не работи. Изборът на подарък трябва да се подхожда с въображение. Ако все още не сте много запознати с вкусовете на женския шеф, тогава предварително и, ако е възможно, неусетно, разберете какво харесва.

  • Изхвърлете личните подаръци

Това е дори по-неподходящо, отколкото да бъдеш воден от мъж. Личен подарък от момиче може да се възприеме като опит за извикване на благосклонност, тогава подаръкът от мъж е неорано поле за спекулации, което няма да добави популярност и уважение нито на дарителя, нито на шефа.

  • Забрана

Ако жената е шеф, тя не престава да бъде жена. Подаръкът за Нова година не трябва да съдържа намеци за възраст или недостатъци на фигурата. Също така си струва да се откажете от парфюми, козметика за грижа или декоративни, дрехи и т.н. Първо, това е твърде лично, и второ, изключително трудно е да се отгатне.

  • Планирайте внимателно бюджета си

Обсъдете предварително колко пари служителите са готови да дарят за подаръци и Нова година. Ако екипът е голям, изберете няколко отговорни служители, които ще поемат избора на презентация за шефа.

Универсални новогодишни подаръци за шефа

Ситуациите са различни, ето няколко опции за печелене на печалби:

Коледна композиция

Сега много цветари предлагат очарователни иглолистни дървета. Такъв състав изисква минимална поддръжка, относително издръжлив е и веднага създава празнична атмосфера, подходяща както в офиса, така и у дома.

Друго несъмнено предимство на подобна презентация е, че можете да намерите новогодишната икебана за всеки бюджет, както и да добавите отделни детайли, които ще бъдат особено оценени от шефа на жената.

Ръчно изработени сладки

Изглежда банално. Но сега можете да намерите сладкиши с необичайни вкусове, например с босилек или сирене чедър. Разбира се, ако не сте много запознати с това, което харесва шефът ви, по-добре е да отдадете предпочитание на по-класическите варианти. Но дори и от тях можете да направите поздравление или дори да отпечатате портрет върху шоколад.

Чай / кафе / мед

Красиво и оригинално проектирана кошница с чай, мед или кафе, букет чай, новогодишна шейна, пълна с чай, кафе и аксесоари за чай - това са само няколко опции по темата.

Предпоставка е да знаете какъв чай пие шефът ви, дали пие кафе и как го вари и дали е алергична към мед. Ако например женски шеф предпочита капсули, размерът трябва да бъде изяснен. има два стандарта за капсули, тогава можете да дарите капсули от ограничената колекция от Нова година, която се предлага от много производители.

Статус на нещата

Елегантна, скъпа гравирана писалка вероятно ще поласка шефа ви, ако имате същата идея за елегантност. Можете също така да разгледате отделни предмети или канцеларски комплекти.

Интериорни неща

Такива неща трябва да се дават внимателно, като трябва да познавате добре вкуса. Въпреки това, настолен, не твърде изискан фонтан ще заеме мястото си във всеки офис. Същото се отнася и за живи аранжировки с цветя в затворени стъклени вази.

Подаръчно издание

Отдавна е известно, че книгата е най-добрият подарък, а подаръчното издание е отличен подарък за Нова година.

Цветя в саксии

Разберете дали шефът има алергии и не се колебайте да й подарите стайно растение или цвете в саксия. Например, дайте коледна звезда или коледна звезда, която е страхотно коледно растение, което не изисква много поддръжка.

Оригинални подаръци за женския шеф

Това е най-трудната, но най-ефективна категория. Ще отнеме известно усилие, но резултатът ще бъде оценен.

Ръчно изработени неща

Жените ценят оригиналността и уникалността, така че ръчно изработеният предмет, направен в едно копие, ще бъде отличен подарък за Нова година.

Това може да бъде кутия за бижута или красива тетрадка за скрапбукинг. Основното условие е без аматьорско изпълнение, намерете професионален майстор, който ще направи правилното нещо за вас. Ако бюджетът позволява, това може да е нещо според вашата скица.

Стенен вестник или фотокнига

Това е творчески подарък. Можете да го направите ръчно или да използвате различни компютърни програми, като например Photoshop. Много фото услуги предлагат софтуер за колажи и надписи. Вярно е, че трябва да бъдете особено внимателни при избора на снимките си, за да не разстроите шефа си.

Сертификати за подарък: плюсове и минуси

Не трябва да давате парфюм или козметика на шефка, но често се препоръчва да се дават сертификати.

Професионалисти:

  • Универсалност - Тъй като е трудно да се отгатне точно марката на козметичен продукт, аромат на парфюм или нюанс на червило, картата за подарък може да ви помогне. Избирайки верига козметични магазини, които предлагат една карта за подарък, определено няма как да сбъркате и шефът ви ще може да избере нещо по свой вкус.
  • Бюджет - Подаръчните карти са добри, защото можете да изберете деноминацията.

Минуси:

  • Уловът - Ако сертификатите с избор от няколко опции са добри, тогава трябва да бъдете внимателни с моно маркови карти. Фитнесът и дори приключенията могат да дадат на шефа ви грешни мисли.
  • Мис - определено сте пропуснали, ако сте представили карта за закупуване на домакински уреди, съдове, спално бельо и др. Не трябва да давате сертификат за очевидно евтина козметика или парфюми. Но не е нужно да избирате и прекалено скъпи марки. Средната ценова категория на новогодишен подарък ще бъде оптимална. Забраните включват както сертификати за бижута, така и самите продукти.

Най-сигурният начин е да разберете какво иска вашата шефка или да чуете какво споменава, каква марка козметика използва, тогава имате всички шансове да поднесете подходящ и приятен подарък!

Интересни статии...