Занаяти за зъби „направи си сам“ стъпка по стъпка (110 снимки): майсторски клас за начинаещи, оригинални занаяти за дома

Съвременните предмети за бита са добри, защото освен основното си предназначение, те могат да се използват и по друг начин, който първоначално не е бил предвиден. Например клечките за зъби са отличен материал за създаване на фалшификати.

От детски продукти до най-сложния дизайн. И така, как да направим занаят за зъби? Като начало си струва да изберете посоката и вида на фалшификат.

Видове фалшификати за клечки за зъби

Когато избирате кой фалшив може да бъде направен от клечки за зъби, трябва да запомните, че въпреки цялото разнообразие, има три основни начина за създаване на фалшив от клечки за зъби:

 • Клечките за зъби се забиват в обемен обект (същите таралежи от жълъди или кестени):
 • Клечките за зъби са прикрепени на равнина, например върху лист хартия, или друга плоска повърхност, или лице;
 • Клечките за зъби се използват като основен и основен строителен материал. Обикновено този метод включва мащабни проекти.

Разбира се, когато избирате фалшификат, струва си да започнете първо от задачата, но технологичният етап също трябва да бъде разгледан в самото начало.

„Преди най-накрая да изберете кой фалшификат да съберете, трябва да се уверите, че материалите за производството му са у дома или на пешеходно разстояние.“

Когато е избран методът на производство, можете да продължите с избора на конкретна опция за фалшифициране. Най-популярните от тези опции са представени по-долу.

Фалшиви клечки за зъби за начинаещи

Направи си сам фалшификатите от клечки за зъби не винаги са толкова прости, колкото може да изглежда. Ако не сте уверени в способностите си, по-добре е да започнете просто.

Занаяти от пластилин и клечки за зъби

Комбинация от клечки за зъби и пластилин е идеална за начинаещи. По правило такива продукти са прости и всеки може да ги повтори, въпреки че всичко зависи от въображението.

Примери за фалшификати, направени от пластилин и клечки за зъби, са:

 • Различни геометрични фигури. Това е много популярна дестинация. Пластилинът се използва като свързващ компонент, а клечките за зъби се използват като основа. Формите могат да бъдат толкова прости, колкото пирамидата или толкова сложни.
 • Използването на пластилин като обемна основа. Фигурка на животно е излята от пластилин, а изображението е допълнено с клечки за зъби. По този начин можете да направите играчка таралеж, където тръните са клечки за зъби. Насекомо - клечките за зъби ще се използват като лапи.

„Вместо пластилин можете да използвате осолено тесто или специална полимерна глина“

Стиропор или зеленчукова основа?

Вторият, не по-малко популярен вариант за направата на фалшификат е използването на пяна, или плодове, зеленчуци, ядки - всичко, което расте и има поне малко геометрично подходящи параметри.

Когато избирате между полистирол и плодове, трябва да вземете предвид както плюсовете, така и минусите на всеки материал:

 • По-лесно е да направите фалшификати от клечки за зъби със собствените си ръце от зеленчукова основа. Често той (например жълъд) вече има необходимия размер и форма, което ще опрости производствения процес;
 • Пяната основа е по-трудна за приготвяне. Но фалшификат, направен от него, може да продължи много по-дълго. Също така е лесно да се комбинира пяна с други синтетични материали, като лепило. Възможно е да използвате лепило с плодове, но не толкова ефективно, без гаранция, че всичко ще върви както трябва.

Популярни фалшификати за клечки за зъби

Материалите и инструментите са готови. Избран е методът на производство. И музата все още не се появява? Това е често срещан проблем за дизайнерите.

Добре е, че няма плагиатство в ръкоделието и можете да използвате работата на други хора.По-долу е даден кратък преглед на най-успешните идеи за ментета от клечки за зъби, от фоторамки до сложен дизайн.

Кадър

Лист цветен картон се сгъва наполовина. Задната страна е изцяло покрита със слой клечки за зъби. Отпред - само по контура на поставената снимка.

Заготовката, в Г-образно положение, е прикрепена към втория лист картон с помощта на лепило. Непокритата основа също е подредена с клечки за зъби.

Остава да изрежете два триъгълника според големината на страните, да ги залепите с клечки за зъби и да ги поставите на място. Получената основа може да бъде оставена в първоначалното си състояние или да използвате една от опциите:

 • Боядисвайте в един цвят или нанесете рисунка;
 • Разпределете обемните шарки с клечки за зъби.

зоологическа градина

Това е проста опция, която изисква плодове, зеленчуци, кестени или жълъди и малко въображение.

Фигурите на животни са сглобени от материали, клечките за зъби GD могат да играят ролята на различни части на тялото, например крака или игли.

На лист картон, от клечки за зъби, за всяко животно се създават ограда и загони.

Разположение на къща или замък

Тази опция е универсална. Подходящ както за обикновен фалшив, така и за мащабен проект. В зависимост от сложността може да се наложи:

 • Нож и лепило за канцеларски материали - в случай, че се планира много работа само от клечки за зъби;
 • Модел от стиропор или къща, който може да се залепи с клечки за зъби, за да се получи желаният ефект.

Най-големите модели се състоят от хиляди клечки за зъби, така че в тази версия всичко зависи от желанието и наличното време.

Фалшивите клечки за зъби за деца са чудесна възможност да прекарате време заедно. За децата това е възможност да опитат нещо ново и интересно.

Да не говорим за факта, че подобна работа развива фина моторика и интелигентност. Развийте способността да мислите креативно и да постигате цели.

Снимка на занаяти от клечки за зъби

Интересни статии...