Рустикален коледен декор - 60 идеи за снимки

Украсявайки къща преди Нова година, Коледа, искам да създам нещо ново, необичайно, като същевременно оставам в рамките на традициите. Все повече хора се обръщат към селски декор. Доста скромни, не крещящи бижута, завръщане към селския живот с неговата праволинейност, естествени материали - това са основните характеристики на селския стил.

Нова година е радостен, весел празник, който трябва да се помни при избора на детайли за декора.

Истинско дърво е желателно, голямо, с красив връх и блестящи гирлянди. Коледните украси трябва да са големи, ясни - картонени снежинки, покрити с варовик, лъкове от избелен лен, големи леки топки, горски животни, файтони, звезди и полумесеци. Трябва да има нещо умишлено в простотата на дизайна, близостта до реалността в селските райони, но в никакъв случай не е повторение на ярък и безгрижен селски стил.

Декорациите на стаите - трапезария, кухня, всекидневна - са направени от чул, избелен лен, естествено дърво, кора от дървета, корени.

Невероятен венец от разфасовки на трупи с поздравления, ботуш, изрязан от шперплат за подаръци, отворени борови шишарки, леко поръсени с бяла или сребърна боя.

Малко въображение - и обикновена калаена кофа магически се превръща в коледен натюрморт.

Венците са задължително спазване на традициите, те могат да бъдат плетени от буйни смърчови клони или от гладка лоза, но те задължително са украсени с панделки, макар и лен, свещи.

В кухнята е добре на стената да прикрепите смърчов клон, аналог на голямо коледно дърво, с малки играчки от сандъка на баба. Украсете стените на детската стая с големи шперплатови звезди, снежни човеци, снежинки, елени.

Свещите са неразделна част от празника. Големи и малки, дебели и тънки, предимно прави цилиндрични, но и усукани, завързани с алена плитка. Свещниците могат да бъдат направени от кора - красиво, стилно, по новогодишен начин.

Основната играчка за коледно дърво - топка - също следва избрания донякъде брутален селски стил. Това не са крехки огледални топки, въпреки че на фестивала ще има място за такова парти. Това са топки с въжени бримки, усукани от плитка, изрязана от чул и избелен лен, можете да ги покриете с карирана тъкан.

Дори дантелата, незаменим елемент от селския живот, е изтъкана от плътна усукана нишка.

Покривки, салфетки блестят с ленено бяло, кант с домашна дантела. Високото легло се гордее с планина от възглавници в ленени калъфки за възглавници с шевни, дантелени ластици.

Интересни статии...