Официални поздравления за Нова година 2022 в проза

Официалните поздравления не са лесна задача. Необходимо е да бъдете умерено сдържани в избора на думи, докато поздравявате човека, както се казва, "от сърце". Разбира се, ако не сте президент на Руската федерация и не планирате да поздравявате цялата страна, тогава можете да бъдете лаконични. Най-важното е да уцелите окото на бика. Нашата статия ще ви помогне при избора на поздравление.

В интернет има тонове различни стихотворения. Често те са подходящи само за неформална комуникация. Предлагаме поздравления, написани в проза. Това е най-добрият избор за официална реч.

Кратки поздравления за официалните лица

И така, първото правило на „клуба на поздравленията на длъжностни лица“ е да споменете в речта си какво наистина харесвате в човек, компания, организация и т.н. Много ласкателства ще изглеждат грозни, поне колегите ще ви „разгадаят“. Дори да не харесвате нищо, винаги има положителни аспекти. Ето няколко примера:

 1. „От наше име и от името на нашата компания ви поздравяваме за идването! Пожелаваме ви продължаване на успеха в популяризирането … на вашия бизнес … ". Вместо многоточието можете да споменете отдела, който показа успех тази година, личните достойнства на служител (повече за това в следващия параграф).
 2. „Моите колеги и аз ви желаем още повече развитие … вашите силни страни … (можете да добавите своя пример тук), защото те помагат на нашата компания да се развива / става по-добра за вас и всички около вас и т.н.“
 3. „Пожелаваме ви честита Нова година! Вярваме във вас и се радваме на по-нататъшен съвместен растеж! "

Официални поздравления в проза на мъж

Второто правило на "клуба на поздравленията на длъжностни лица" е да се вземе предвид позицията и пола на лицето, което получава поздравления. Необходимо е да държите правило номер 1 в главата си (то е по-високо). Можете да поздравите не само шефа си, но и колегата си. Ето няколко примера, които можете да добавите със свои думи.

 1. "Честита Нова Година на теб. Позволете му да ви донесе по-нататъшно развитие на вашия бизнес / случай / умения. Както и личностно израстване, и още повече възможности за реализиране на вашите амбиции. "
 2. "Честита Нова Година! Пожелавам вашите начинания да се развиват в правилната посока! И също така нека всичко в живота ви да се развие така, както сте замислили! ".
 3. „На този ден бих искал да ви пожелая най-доброто здраве през следващата година, както и успешното продължение на вашия бизнес!“
 4. "Честита Нова Година! От свое име (тук можете да кажете и „От името на нашата организация / компания / екип“) пожелавам (и) висока производителност на труда и увеличени възможности за реализиране на вашите идеи. "

Поздравления в проза за жени

И така, припомняме всички правила от предишните раздели, добавяме няколко комплимента (правим ги въз основа на първото правило) и хумор, но само ако е оценен. Не познаваме жената, която искате да поздравите, така че помислете какво ще се радва да чуе или прочете. Ще се получи по-искрено. Ето няколко примера.

 1. „Заедно с нашите колеги ви пожелаваме щастлива Нова година и ви желаем по-нататъшно израстване в кариерата (при условие, че не поздравявате шефа си), изпълнението на вашите желания и останете същите целенасочени. Екипът ни го оценява много! "
 2. "Честита Нова Година! През изминалата година нашата компания се разрасна / видяхме успех в … / достигнахме нивото … Благодарим ви за това и ви желаем по-нататъшно развитие. И нека вълнението и стресът да ви подминат през следващата година! "

Красиви поздравления за партньори и организации

Както вече се досещате, ние фокусираме вниманието си върху положителните аспекти, които наистина харесвате. Освен това не забравяйте, че поздравявате повече от един човек, което означава, че трябва да споменете общите достойнства във вашите поздравления. Ако в предишните раздели са били разглеждани лични успехи, то в този случай обърнете внимание на екипа като цяло.

 1. „От името на целия екип / организация поздравяваме вашия екип за напредъка през изходящата година в … ИТ сферата … (вместо точки изберете нещо свое), а през следващата година пожелаваме че … вашият екип … ще намери възможности да реализира своите планове. Нека успехът върви ръка за ръка с вас.
 2. „От името на колегите ви поздравяваме вас, нашите партньори, за … успешно излизане на ново ниво … през изминалата година, а през новото ви пожелаваме да продължите да правите бизнес по същия начин!“.

Думи за Нова година към началника, ръководителя на областта, губернатора

В този случай има тънка граница между ласкателство и истински искрени поздравления. Всичко зависи от това какви цели преследвате. Ние не осъждаме ласкателствата, защото това е личен избор на всеки, но ако няма такава задача, тогава ще помогнем да бъдем по-искрени.

 1. Първо, "вижте точка # 1." Работи за всички поздравления, дори за неформални - това е основата. Полът също влияе върху избора на думите за Нова година. Жената ще бъде по-настроена към вас, ако я накарате да се усмихне с поздравленията си. Ще ви предоставим диаграма, в която можете да заместите думите си (можете да надникнете в думите в предишните раздели).
 2. „Призив - от кого - благодарност / споменаване на постигнатия успех - желание, което е от значение за всички (например„ продължете да развивате нашата компания също толкова успешно “) - желание за кариера - лично желание.“

Проза за годината на тигъра

В този раздел вземаме предвид китайския хороскоп. Предстоящата 2022 година е годината на Синия воден тигър. Този символ носи изобилие, материално богатство и силни взаимоотношения. Годината на тигъра е годината на тези, които се стремят да постигнат целите си. Ето защо е необходимо да се правят планове, да се направи списък с желания и да се подготви за факта, че Тигърът със сигурност ще възнагради тези, които наистина работят. Всичко това си струва да се каже във вашата проза.

 1. „През следващата година Водният тигър да донесе просперитет, който ще помогне за организирането на хармония и стабилност във вашия бизнес!“
 2. "Синият воден тигър ще ви донесе изпълнението на желанията през новата година и ще събере много пари с петата си!"
 3. „През новата година Тигърът ще ви помогне във вашия бизнес, затова ви пожелаваме по-нататъшно развитие в кариерата / развитие на бизнеса / растеж / придобиване на нов опит! Не се страхувайте да изпробвате нови неща, символът на годината ще се погрижи за всички несгоди! "

Пощенски картички с текст на поздравления

Официалното поздравление, което трябва да бъде написано, всъщност не е трудно. В крайна сметка писането често е по-лесно от говоренето. Можете да се обърнете към предишните раздели и да изберете официалния си поздрав за пощенската картичка там. Обърнете внимание и на схемата, в която можете просто да замените думите си - тя ще ви помогне.

Подготвили сме за вас няколко примера за официални поздравления в проза за пощенска картичка. Не се ограничавайте само до тях, използвайте въображението си, защото вие притежавате това, което ние не притежаваме - информация за човека, когото искате да поздравите.

 1. „В тази пощенска картичка аз и целият ни екип ви желаем здраве, защото здравият човек е и успешен човек: той може да мисли повече за своите дела, за колегите и личностното си развитие. Поздрави за празника !!! ".
 2. „От името на нашата компания ви пожелаваме да покажете същите добри резултати през новата година като тази. Останете същите (едни и същи) невъзмутими (упс) пред трудностите. Нека късметът ви се усмихне с широка усмивка и нека денят започне „на десния крак“! “.
 3. „В това поздравление бихме искали да ви пожелаем по-нататъшно израстване в кариерата, както и повишено благосъстояние.Нашият екип ще се радваме да продължим да работим с вас през новата година! Останете винаги еднакви (едни и същи) … решаващи (о) за нашия бизнес … ". (Вместо точки можете да изберете нещо свое)

Всъщност не е необходимо да копирате напълно нашите опции, те са дадени като пример за съветите, събрани за тази статия. Най-важното е да бъдете искрени и във всяка ситуация да намерите положителните страни на този, който ще приеме поздравления. Последното правило на „клуба на поздравленията на официални лица“ - не се страхувайте да фантазирате, шефовете ви или колегите ви също са хора и ще се радват на уникален подход, който няма да бъде описан в никоя статия.

Интересни статии...