Uncharted: Drake's Luck - 2022 Movie - актьори, дата на излизане

Премиера: 10 февруари 2022 г. в Русия (11 февруари 2022 г. в света)

оригинално име: Неизвестно

Страна на произход: Съединени Американски щати

Жанр: екшън приключение

Продуцент: Рубен Флайшер

В ролите: Том Холанд, Марк Уолбърг, Антонио Бандерас, София Тейлър Али, Тати Габриел, Патриша Меден, Сара Жаклин Петрик

Рейтинг на очакванията: KinoPoisk - 88%

Отдавна е отминала ерата на пиратите, качването на борда, натрапчивите морски битки и костеливия „Весел Роджър“, но споменът за нея все още е жив. Сред всички филибустъри капитан Франсис Дрейк беше особено известен. Нито една жертва не е избягала от бързия и маневрен кораб „Златната кошута“, а самият кораб е бил изпълнен до ръба със злато и бижута. За обогатяване на съкровищницата английската кралица дори дари рицарско звание на Франсис. Благодарение на успешните си кампании и безброй съкровища, той се превърна в най-известния пират в света. Дрейк умря, както подобава на истински морски вълк, на кораба си по време на следващото пътуване.

Четиристотин години по-късно в ковчега на пирата се намира ключ, който отваря пътя към легендарните съкровища на Ел Дорадо. Ценният артефакт попада в ръцете на потомък на Франсис - Нейтън Дрейк и той предприема рисковано пътуване до мистериозен остров, изгубен някъде в Тихия океан. Самолетът на търсача на съкровища обаче страда, преди да достигне местоназначението си, а самият младеж е взет в плен от наемници. Избягвайки по чудо, Нейтън и спътникът му са изправени пред най-трудната задача в живота си. Те ще трябва да се бият с въоръжени главорези, като едновременно копаят до разкриването на древна тайна.

Филмът разказва историята на първата игра, в която Нейтън Дрейк (Том Холанд), все още неопитен авантюрист, с помощта на своя наставник Сали (Марк Уолбърг), открива и усъвършенства талантите си. Много скоро, по типичния начин на Нейтън Дрейк, той попада в неприятни ситуации, от които може да се измъкне само с повече умения и дори повече късмет.
В допълнение към Том Холанд в ролята на Нейтън Дрейк, в актьорския състав влизат още Марк Уолбърг като Сали и Антонио Бандерас и София Тейлър Али като Клои Фрейзър. Режисьор на проекта е Рубен Флайшер, който по-специално е известен с филма "Venom".

Според настоящите планове излизането на филма е планирано за 16 юли 2021 година.

Филмовата версия на приключенията на героя от едноименната поредица видеоигри "Uncharted" - очарователния авантюрист Нейтън Дрейк, най-накрая навлезе в производствената сцена. Филмът няма да бъде директна адаптация на поредицата от игри - той трябва да разказва историята на известния герой.

Предварително производство

Sony се заинтересува от адаптирането на игрите Uncharted през 2008 г., малко след пускането на първата игра от поредицата. В очакване на излизането на „Uncharted 2: Among Thieves“ е заснет дори официалният анимационен предистория „Uncharted: Eye of Indra“ (2009), чиито събития се провеждат преди проекта „Uncharted: Drake's Fortune“.

Но оттогава екипът, участващ в проекта, се е променил много пъти. Новият филм е режисиран по различно време от Дейвид Ръсел, Сет Гордън, Шон Леви и Дан Трахтенберг. Травис Найт също е определен за предполагаем режисьор, но той не може да се съгласи с графика си, поради което снимките трябва да бъдат преместени за пореден път. Последният в режисьорския стол на „Неизвестното: късметът на Дрейк“ беше Рубен Флайшер, известен с работата си по „Веном“. Кандидатурата му беше одобрена през януари 2020 г.

Внимание!

Версията на скрипта от 2015 г. изтече в мрежата, след като сървърите на компанията бяха хакнати, след което датата на пускане на снимката отново беше изместена.

Главният актьор Том Холанд е назначен през 2017 г. В същото време беше потвърдено, че филмовата адаптация няма да повтаря сюжета на игрите, а ще се превърне в техен предистория. Но оттогава сценарият е пренаписван няколко пъти.Окончателната версия е създадена от Arthur Markami Matt Holloway, който си сътрудничи в Iron Man на Marvel (2008).

Внимание!

Известно време режисьорът Дан Трахтенберг твърди, че простото повтаряне на сюжет на игра със сигурност ще разочарова феновете, а заснемането на по-лоша версия на любимата им игра първоначално е загуба на време.

Работа по филма

Sony създаде отделна филмова компания, PlayStation Productions, специално за работа по заснемане на адаптации на игри през пролетта на 2019 г. Нейните проекти включват „Неизвестното: късметът на Дрейк“. Този филм ще бъде нейното пилотно издание в изкуството.

Носят се слухове, че поредицата Lara Croft, която стартира отново на екрана през 2018 г. с Alicia Vikander (Tomb Raider: Lara Croft), може да е свързана със вселената на Drake. В края на краищата Sony има продължение за смелия гробнически рейдър, а PlayStation Productions просто ще работи върху франчайзите.

Поради дългосрочни проблеми с режисьорската позиция, датата на обявеното излизане на филма многократно се отлагаше. Една от последните дати беше март 2021 г., но в крайна сметка дори тези планове трябваше да бъдат променени. Периодът на снимките изпадна в разгара на пандемия - започна една година преди очакваното излизане, през март 2020 г.

Внимание!

В интервю Холанд спомена, че снимките трябва да спрат буквално в деня след началото им.

Екипът успя да се върне на работа едва в края на юли - това се случи в Германия. От съображения за безопасност на площадката те спазваха дистанция и задължаваха всички да носят маски.

Неизследвани актьори и герои

- Том Холанд ще въплъти главния герой на игралния франчайз - все още младият Нейтън Дрейк, по-известен като Нейт. Характерът му е известен със своята физическа подготовка, както и със саркастичното си чувство за хумор.

Тази роля беше предложена на Крис Прат, но в крайна сметка той се отказа от проекта. Наред с другите, Захари Леви също се интересуваше от характера. Феновете на поредицата игри от своя страна предложиха Брет Далтън за тази роля и дори организираха флаш моб в социалните мрежи.

- София Тейлър Али ще играе Клои Фрейзър, ловец на съкровища от Индия.

- Марк Уолбърг получи ролята на Виктор Съливан или "Сали", по-възрастен приятел и ментор на Нейт. Актьорът потвърди заетостта си в проекта още през 2010 г., напусна го за известно време, но след това се завърна.

Съдейки по кадрите от снимачната площадка на „Неизвестен: Късметът на Дрейк“, персонажът на Уолбърг във филма няма да загуби прочутите си мустаци. Феновете бяха много притеснени от тази подробност.

- Антонио Бандерас ще играе все още неназована роля.

- Тати Габриел ще стане Braoddock. Не помним такъв характер в играта.

Нейтън Филион, който изигра главния герой в късометражния филм „Неизвестното“, издаден през 2018 г., също прояви интерес към снимките. Но докато феновете на франчайза харесаха тази версия на историята на Дрейк, нито Sony, нито Naughty Dog потвърдиха участието си в франчайза.

Интересни факти

  • Известни източници включват Нейтън Дрейк в Топ 50 на най-добрите играеми персонажи.
  • Филмът ще включва различни технологии на Hyundai Motor Group като част от рекламен договор.
  • Компанията Naughty Dog, която е собственик на франчайза на играта „Неизвестно“, няколко пъти се обръща към Сет Роген и Евън Голдбърг да напишат сценария, но те отказват с обяснението, че не искат да работят по друг филм в духа на Индиана Джоунс.
  • На свой ред Марк Уолбърг представи бъдещата картина като смесица от филми за Индиана Джоунс с „Аферата на Томас Краун“, както и елементи от приключенски филми за грабежи.
  • В ранните етапи на работата по филма, когато Уолбърг току-що беше включен в проекта, Робърт Де Ниро и Джо Пеши трябваше да снимат с него. Те трябваше да играят баща му и чичо му. В крайна сметка и тримата напуснаха проекта, заедно с тогавашния режисьор Дейвид Ръсел.

Неизвестно: Дрейк на късмета Дата на издаване

Датата на пускане на снимката е отлагана много пъти. Неизвестно: Късметът на Дрейк трябва да излезе по кината на 15 юли 2021 г., според последните новини.Тази дата първоначално е била предназначена за премиерата на друг холандски филм „Спайдърмен: Далеч от дома“. През същия месец трябва да излезе още един екшън филм „Top Gun: Maverick“ (2021).

Внимание!

Sony отново коригира графика на излизане, като премести филма на 11 февруари 2022 г. (САЩ).

Интересни статии...