Нова година 2022 в Нижни Новгород - почивка, цени, навечерието на Нова година

Когато избират място за празнуване на Нова година, много руснаци обмислят да посетят красивите и древни градове на нашата обширна страна. Един от тях е Нижни Новгород. Той привлича туристи с многобройни атракции, развита инфраструктура и бюджетни възможности за посрещане на главния празник на годината.

Къде да празнуваме Нова година 2022 в Нижни Новгород


На онези, които отиват в Нижни Новгород, за да отпразнуват Нова година, се предлага да разгледат една от опциите за празнуване:

 • в центъра на града на главното дърво;
 • в център за отдих или в селска вила;
 • в някой от клубовете, кафенетата или други развлекателни заведения.

Освен това можете да наемете парти бас - комфортен автобус, който се движи из града, като прави спирки в някои от забележителностите. Превозното средство е оборудвано с бар. За една нощ в такъв автобус трябва да платите от 7,5 хиляди рубли.

Центрове за отдих в Нижни Новгород


На територията на регион Нижни Новгород има голям брой санаториуми и центрове за отдих, които ви канят да отпразнувате новогодишните празници далеч от шумния мегаполис и неговата суета. Летуващите могат да се насладят на тишината, природната красота и зимните спортове, като плащат от 2,5 хиляди рубли на ден. Най-популярните опции:

 1. Селски клуб за ценители на елитния отдих "Зеления остров". Намира се на 11 км от областния център. В зависимост от избраната вила, ваканцията от 31 декември до 2 януари ще струва 16-60 хиляди рубли.
 2. Ранчо 636 ще превърне празниците в истинска приказка. Цената на настаняването тук от 31 декември до 2 януари варира от 27,5 до 43 хиляди рубли.
 3. Туристическата база "Живи извори", разположена в квартал Богородски, предлага да прекарате основната нощ на годината в топла и уютна атмосфера. Цената на поставянето е в рамките на 55 - 140 хиляди рубли. цената включва настаняване от 31.12 до 02.01, сауна, билярд. Храненето се заплаща допълнително.

Нова година по улиците на Нижни Новгород


Най-простият и достъпен вариант за празнуване от всички е да посетите градската елха. Тук, по-близо до полунощ, се събират тълпи от хора, празничен концерт започва с поздравления, изпълнения на артисти, състезания, дискотека и празнична заря.

Масовите тържества се провеждат не само на площадите Минин и Пожарски, но и на площад Жуков, 1 май, Швейцария и парковете Автозаводски, на улица Рождественская и до стълбите на Чкаловская. В полунощ на инсталираните тук екрани започва излъчването на новогодишните поздравления на президента. Веднага щом камбаните отброят 12 удара, започва празнична заря, която продължава 10-15 минути.

Тук не можете да донесете алкохол. Полицейските служители ще дежурят на местата за масови тържества, ще бъдат монтирани контролно-пропускателни пунктове и детектори.

Нова година 2022 в кафенета и ресторанти в Нижни Новгород


Многобройни развлекателни заведения отварят вратите си за жителите и гостите на града в навечерието на Нова година. Повечето от тях са специализирани в местна и европейска кухня, но има и такива, които предлагат на своите посетители да се запознаят с ориенталски и други ястия. Средната проверка в навечерието на Нова година ще бъде средно 4-5 хиляди рубли. Но трябва да резервирате маса предварително, тъй като до 31 декември може вече да няма празни места.

Цените зависят от нивото на институцията, която харесвате, новогодишната шоу програма, организирана в нея и избраното меню:

 1. Ресторант "Моне".Институцията кани своите гости да пътуват в атмосферата на изискана Франция и да изпълнят новогодишната нощ с шик. Цената на празничен банкет е от 7 хиляди рубли на посетител.
 2. Ресторантът Cinema ще направи вашата почивка незабравима и вълшебна. Тук гостите ще открият новогодишен празничен банкет, състезания с награди, забавно и танцово шоу. И разбира се, всички присъстващи ще бъдат поздравени от Дядо Мраз. Цената на тържеството започва от 5,5 хиляди.
 3. Ресторант "Кухня за приятелство". Гостите на заведението ще могат да бъдат пренесени в празничната атмосфера на Прага и да прекарат празника в магическа атмосфера. Всеки от тях ще получи 2 халби истинска чешка бира като подарък. Цената на билет за почивка започва от 3,5 хиляди рубли от 1 посетител.
 4. Кафене "Хачапури". Истинска „грузинска суматоха“ очаква гостите тук. И така, вместо новогодишната елха, можете да видите чичилаки, грузински флаш моб, състезание по ядене на хинкали, майсторски клас по гастрономия и много други. Цената на тържеството започва от 3900 рубли.
 5. Кафене „Сан Ремо” предлага на посетителите да се насладят на развлекателната програма и най-добрите ястия от европейската кухня. Цената на банкета е около 3 хиляди рубли.

Новогодишни обиколки 2022 до Нижни Новгород


Обиколките до този древен град по време на новогодишните празници обикновено се избират от ценителите на историческото и културното наследство на страната ни. Подобно на Ярославъл, Суздал и Кострома, този град е много популярен сред туристите. Цената за 3-дневна обиколка от Москва до Нижни Новгород започва от около 40 хиляди рубли. Конкретната цена зависи от избрания хотел, развлекателна програма и допълнителни услуги.

Ако решите да пътувате сами, тогава трябва да вземете предвид, че настаняването в най-евтините апартаменти в града е около 2,5 хиляди рубли. Те предлагат да наемат апартамент за новогодишната нощ за 1,5-9 хиляди рубли.

Отзиви за новогодишната нощ в Нижни Новгород


Както отбелязват пътуващите, празнуването на Нова година в този древен град е чудесна възможност не само да си прекарате добре, но и да се запознаете с много забележителности на Нижни Новгород, включително: Нижегородския кремъл, къщата на Петър Велики, главната панаирна къща и др.

Всички, които са били тук в навечерието на Нова година, сравняват атмосферата, която цари по улиците на града, с магия. Цените за хотелско настаняване и празничен банкет в ресторантите са относително ниски, което привлича значителен брой туристи тук.

Интересни статии...