Двоен подарък - весела коледна история

Със съпруга ми се преместихме в Москва преди пет години. Оттогава много обичам Нова година, защото не е необходимо да я срещате непременно с многобройни роднини, които виждате само по празници.

Особено трудно ми беше да правя срещи със свекърва си. Ако бяхме с тях, безкрайни истории за това колко е умна, че прави всичко: фитнес, занаятчийски клуб, работа, дача, обрати и магьосничество пред печката. След това самочувствието спадна до нула. Ако дойдоха при нас, тогава всичко, което направих, беше критикувано: не толкова гримирана, новогодишната рокля не пасваше, подсолена, под пипер, преварена и т.н.

Сега срещнахме Нова година само трима от нас: аз, съпругът ми и синът ми. Всяка година измисляхме нещо тематично, за да се забавляваме взаимно. Разходката из празнична Москва също беше включена в програмата.

На 30 декември съпругът ми мистериозно се приближи до мен след вечеря и каза:

- Скъпа, мисля, че ти трябва нов бански!

-Луда си, какъв бански през Нова година!

В отговор съпругът връчи туристическите пликове с ваучери за три за една седмица. Полетът беше рано на следващата сутрин. Скочих от щастие и веднага започнах да разграбвам килера в търсене на летни тоалети. Тайланд ни чакаше за Нова година. Можете само да мечтаете за такъв подарък!

В суматохата на подготовката забравихме да пишем на родителите си, че си тръгваме. Решихме да ги зарадваме със Skype сесия, която вече е от Тайланд. Нямахме време да слезем от таблото, когато звънна обаждането от свекървата:

- Къде си?

-Ние сме в Тайланд!

- Като в Тайланд! Дойдохме с вас, за да отпразнуваме Нова година, стояхме на стълбището от два часа. Сега какво ще правим? Изпратихме ви телеграма за нашето пристигане.

Докато свекърва ми изля душата си на съпруга си, аз тайно се зарадвах. Новата година определено се е развила за мен. Добре е, че телеграфът не ни намери. В противен случай съпругът можеше да предаде ваучерите под натиска на майка си. В крайна сметка празникът беше успешен за мен. Двойният подарък е двойно приятен!

Интересни статии...