Букет бонбони със собствените си ръце, най-добрият майсторски клас!

Какъвто и празник да наближи, подарък под формата на сладкиши и цветя винаги е от значение. Защо не комбинирате тези два елемента и не създадете необичаен букет от сладкиши? Предлагаме на вашето внимание майсторски клас за създаване на сладка икебана за вашите майки, сестри, приятелки или просто колеги по работа.

За да направите букет ще ви трябва:

  • Гофрирана хартия във всеки два цвята (например зелен и розов).
  • Дебела флорална тел.
  • Големи кръгли бонбони.
  • Опаковане.
  • Ножици.
  • Двустранна касета.
  • Бижута (декоративни мъниста, панделки).
  • Златна или сребърна нишка.

Нека започнем да правим букет бонбони, като създаваме пъпки. Вземете бонбоните и приберете опашката; за по-голямо удобство можете да я закрепите с двустранно тиксо. Така че, това няма да попречи на следващата ви работа. След това внимателно увийте с опаковъчна (опаковъчна) хартия, като закрепите дъното с конец. Сърцевината на нашите цветя е готова! Не е ли просто?

Нека започнем с най-важното - създаването на венчелистчетата. Изрежете две заоблени листенца от гофрирана хартия с любимия цвят. Тяхната дължина и диаметър трябва напълно да обграждат бонбоните. Поставете венчелистчетата един върху друг, така че ръбът на единия да стърчи малко по-нагоре. След това вземете сърцевината и увийте венчелистчетата около нея, като ги закрепите със същата нишка. Ако сте направили всичко правилно, тогава вашият продукт вече трябва да прилича на цвете.

Вземете зелена хартия и изрежете лента от нея. Ножица горния ръб, за да прилича на корона. Закрепете по периметъра на цветето.

Нека започнем да създаваме стъблото. Увийте внимателно предварително подготвената тел в зелена хартия. Уверете се, че няма подутини или вдлъбнатини, така че стъблото ще изглежда по-естествено.

Фиксирайте получената дръжка в основата на пъпката - бонбони.

Това е всичко. Сега просто трябва да повторите всички тези стъпки, за да създадете още няколко цветя.

Когато всичко е готово, комбинирайте цветята в букет. Ако желаете, украсете венчелистчетата с кристали или мъниста, красиво завържете стъблата с панделка. Използвайте малко въображение и украсете букета, както желаете.

Може да има много варианти на букети от бонбони. За новогодишната версия е подходяща декорация с изкуствени или естествени смърчови клони, планинска пепел, червени панделки. Създайте аранжировка в кошница или букет от алени рози. Не се ограничавайте само до един вид цветя, колкото по-интересен е букетът, толкова по-голям ефект ще предизвика вашият новогодишен подарък.

Интересни статии...