Дете на новогодишната трапеза - храни, които не трябва да бъдат

Разнообразната, красиво украсена новогодишна маса е една от най-важните украси на празника. И точно на този празник се опитваме да готвим само най-вкусните и любими ястия, като от време на време добавяме няколко нови салати, опитвайки се да изненадаме гостите.
За някои празникът не е пълен без традиционния „Оливие“ по семейната рецепта, докато други се опитват да зарадват гостите с „отвъдморски“ деликатеси, но все пак само родителите на малки деца ще имат специално отношение към празничната трапеза. За деца, които не са навършили 5-6-годишна възраст, се изисква да се подготви отделно детско новогодишно меню.

Отдавна за никого не е тайна, че след новогодишните и коледните празници броят на пациентите в инфекциозните отделения на болницата значително се увеличава и е особено тъжно, че този процент засяга и малките деца.

За да се предотвратят подобни ситуации, е необходимо много внимателно да се проверява свежестта на закупените продукти, а не да се правят покупки в съмнителни супермаркети и малки магазини, където стоките по правило са остарели. Особено внимание трябва да се обърне на термичната обработка на продуктите и, разбира се, не давайте на детето осолена риба или нестабилно (осолено) месо. Първо, той няма да оцени такъв деликатес, и второ, подобна дегустация може да доведе до неприятни и опасни последици.

Разбира се, много е трудно да забраните на детето да опита малко парче наденица, херинга или сочен осолен домат по време на подобно събитие. Ако бебето е здраво и няма алергични реакции, тогава малка част от „вредната“ храна няма да му донесе забележима вреда. И така, че хлапето да не преяжда майонезна салата за възрастни, достатъчно е да го нахраните преди празника с обичайната му храна.

В допълнение към обикновените салати можете да приготвите обикновено детско ястие с децата си или да го донесете вкъщи със себе си. Вместо майонеза, можете да използвате натурално кисело мляко или нискомаслена заквасена сметана в него, не добавяйте пикантни храни и подправки. И изложената салата под формата на новогодишна петарда или коледно дърво наистина ще се хареса на трохата.

Вниманието на детето може да се насочи към нарязани пресни зеленчуци или салата от тях, здравословни плодове, например банан може да се нареже на пръстени в чиния и да се предлагат на детето вилици и безопасен нож.

Но що се отнася до гъбите и морските дарове по празниците, не бива да рискувате, по-добре е да отложите „вземането на проби“ за друг път. Тези продукти са силно алергенни и могат да повлияят отрицателно на здравето на детето. Маслините и маслините могат да бъдат причислени към един и същ списък, тъй като те също ще съдържат голямо количество сол.

Новогодишните празници са голяма радост за малчугана и е важно той да помни ярката и ирисираща мишура, а не болничното отделение в инфекциозното отделение. Ето защо си струва да се обмисли предварително диетата на бебето по празниците, така че храната да е не само вкусна, но и здравословна.

Интересни статии...