Индиана Джоунс 5 филм 2022 - дата на излизане, актьори, новини

Премиера: 28 юли 2022 г.

оригинално име: Без име Индиана Джоунс проект

Страна на произход: Съединени Американски щати

Жанр: екшън приключение

Продуцент: Джеймс Манголд

В ролите: Харисън Форд и др.

Рейтинг на очакванията: KinoPoisk - 84%

Световноизвестният авантюрист се завръща на големите екрани. Постоянният Харисън Форд ще се появи отново на видно място. Режисьорът на бъдещия шедьовър Стивън Спилбърг не вижда никой друг в този образ. Сценарият е написан преди няколко години, но все пак може да бъде изменен. Датата на излизане на Indiana Jones 5 ще бъде 28 юли 2022 г.

Парцел

Въпреки че по-рано известни герои се появяват в различни филми, всяка от частите на цикъла има отделен пълен сюжет. Подробностите за сценария за петата сцена не бяха разкрити. Създателите признават, че някои точки все още се финализират.

За съдържанието на бъдещите приключения е известно само едно: няколко дръзки героя, включително Индиана Джоунс, ще пътуват и ще рискуват, за да получат важни артефакти. Всяко от съкровищата, от които се интересуват героите, винаги има голяма стойност. Но не материал. Търсените антики, според легендите, имат мощни способности, които нямат аналози в света.

Подробностите за заговора се пазят в тайна, но вече се знае със сигурностИндиана Джоунс няма да умре… Това заяви самият Спилбърг, разсейвайки всички слухове за смъртта на персонажа. Продуцентът Франк Маршал отбеляза, че новият филм ще бъде продължение на историята на Кралството на кристалния череп. Но, очевидно, не е най-директният, защото Шиа Лабеуф в ролята на сина на Джоунс вече няма да бъде тук.

Актьори и роли

Във филма няма други актьори, с изключение на главния актьор. Затова нека си припомним най-запомнящите се герои:

  • Харисън Форд е странен и остроумен археолог, който търси съкровища и артефакти, които имат странни и мощни сили. Честен, смел и справедлив.
  • Кейт Бланшет е негативен персонаж. Най-умният съперник на Индиана, роден в Съветския съюз. Ирина Спалко е близка със Сталин, има твърдост и безкомпромисно отношение.
  • Карън Алън изигра ролята на Мерион Рейенвуд на екрана. Красавицата, една от бившите жени на главния герой. Тя контролира собствената си съдба, знае как бързо да взема важни решения.

Режисьор Джеймс Манголд

Емблематичният франчайз на Lucasfilm „Индиана Джоунс“ е собственост на същия режисьор от първия епизод. И това е основната му разлика от друга легендарна сага - „Междузвездни войни“. Но за разочарование на феновете, Стивън Спилбърг реши да се откаже от режисьорския стол и да се ограничи до продуцирането. Светото място никога не е празно и е заменено от Джеймс Мейнголд, известен с филми като „Момиче, прекъснато“, „Форд срещу Ферари“, „Влак за Юма“. Може би Мейнголд ще успее да преосмисли образа на Индиана Джоунс и да внесе своята визия в него. Дано не е толкова тъмен като характера на Хю Джакмон в Логан.

Първият филм за Индиана Джоунс е създаден от брилянтното творческо дуо на Спилбърг и Джордж Лукас. След огромен успех, те продължиха партньорството си, докато Lucasfilm беше продаден на Disney през 2012 г. Лукас отказа да снима продължение, но, както са сигурни много критици, това може да отиде в ръцете на петата част от сагата. В крайна сметка именно Джордж настояваше за включването в четвъртата част на научнофантастичните елементи, които в крайна сметка съсипаха Индиана Джоунс и Кралството на кристалния череп.

Интересни факти за филма Индиана Джоунс 5

  • Джордж Лукас обяви, че петата част ще бъде последната в поредица от картини за дръзки археолози. Затварянето на франчайза е свързано с факта, че за писателите е трудно да се вдъхновят да създадат разумно продължение на филма.Те не искат да развалят първоначалното преживяване и да свалят летвата.
  • Преди няколко години беше съобщено, че Брадли Купър ще играе следващата роля на Джоунс. Форд открито обяви, че това са само слухове и той няма намерение да изостави един от любимите си герои.
  • Кейт Бланшет и Карън Алън няма да участват в продължението. Студиото и Карън не се разбраха за цената за нейната работа, а персонажът на Кейт не присъства в сценария за бъдещата картина. По същата причина Shia LaBeouf няма да се появи на екрана.

Интересни статии...