Красиви сватбени дати през 2024 г. - ден

Драконът е символ на характер, експлозии от емоции и бури. През 2024 г. е важно да изберете красива дата за сватбата, която да съдържа характерните черти на този период и да донесе просперитет в семейния живот. Високосната година също носи известна нестабилност, така че е по-добре да планирате предварително и да вземете предвид всички фактори.

Благоприятно време за сватба

Стандартният ден от седмицата за сватбена церемония е събота. Това е общ празник, когато повечето гости могат да присъстват. В неделя обикновено не е нужно да ходите никъде, което означава, че можете да си прекарате добре. Но никой не задължава всички да се записват в събота.Можете да изберете всеки ден с изключение на неделя. Препоръчително е да се съгласите и да вземете предвид плановете на всички гости.

Според народните вярвания всеки ден от седмицата има свои собствени характеристики:

 1. понеделник. Не носи нищо добро в живота на млада двойка. Най-вероятно връзката ще бъде изпълнена с рутина и постоянни грижи.
 2. вторник. Според народните вярвания сватбите, сключени на този ден, ще бъдат неуспешни. Голям брой кавги и взаимни претенции ще разрушат всеки брак.
 3. сряда. Най-неутрален ден. Няма да има нищо твърде положително, но няма да има и нищо отрицателно.
 4. четвъртък. Напротив, много лош ден. Връзките ще бъдат придружени от постоянни скандали и предателства.
 5. петък. Добър за създаване на съюзи. Връзките ще бъдат дълги и щастливи.

В зависимост от избора, според дългогодишните традиции, младоженците могат да бъдат или щастливи след брака, или напълно да разрушат връзката си. Към избора на почивка се подходи с особена отговорност. Сезонът също изигра важна роля.

В миналото е имало обичай да се играят сватби след жътва. Най-добрите месеци са септември и октомври. До този момент повечето от случаите вече са приключили и останалите грижи не създават много трудности.

Сватбите се играеха по-рядко през лятото. Смятало се, че само тези, които не искат да работят или поради някакви специални обстоятелства, сключват съюзи през този сезон, за да избегнат популярния слух. Браковете не бяха толкова силни, но все пак успешни. Пролетта и зимата се смятаха за неблагоприятни за семейно планиране поради студа, лошото време и постоянното натоварване на хората. Церемониите се провеждаха само ако имаше специални обстоятелства, които възпрепятстваха по-късен брак.

Астрологичен календар

Всеки знак от зодиака според астрологичния календар е благоприятен за определени месеци. С правилния избор късметът ще последва в бъдеще, всеки нов бизнес ще донесе два пъти повече резултат с по-малко усилия.Бракът е важен етап за последващ щастлив живот, така че може да се вземе предвид и астрологията:

 1. Януари е месецът за Телец, Риби и Рак. Драконът ги покровителства и по всякакъв възможен начин ги насърчава към успешни дела.
 2. Февруари - само Лъвовете ще бъдат щастливи от щастие.
 3. Март е месецът за твърдите зодиакални знаци: Скорпион, Козирог и Стрелец.
 4. Близнаци и Козирог ще имат късмет през април.
 5. Май и юни са най-добрите месеци за Дева и Везни.
 6. Юли е оптимален за Везни и Скорпион. Лъвовете също ще могат да вземат малко късмет.
 7. Август е само за Раци. Никой друг знак от зодиака няма да има предимство.
 8. През септември - Стрелец и Дева ще могат да разчитат на успех в любовните отношения.
 9. През октомври - Телец, Скорпион и Водолей ще получат малко помощ във всякакви начинания.
 10. Ноември е месецът за Овните, но едва към края. Преди това упоритостта на Дракона ще влезе в конфликт със знака на зодиака. Добър период в началото ще бъде за Риби.
 11. Декември - Овен, Лъв, Скорпион и Водолей.

Щастливите числа за всеки знак са различни, но те няма да помогнат при избора на дата за такъв празник като сватбата. По-скоро те засягат кариерата, обучението и т.н. В любовните отношения човек не трябва да се ръководи от числата, особено предвид потенциалния конфликт на нумерологията между двама души.

Как да изберем дата според лунния календар

Лунният календар има своето влияние. Подкрепата на планетите, луната и слънцето може да бъде полезна по всички въпроси. За да го получите, просто следвайте простите правила:

 1. Затъмненията не са най-добрият период. Въпреки че това може да е хубав жест, най-добре е да не правите съюзи на този етап.
 2. Ретроградният Меркурий е неблагоприятен за всякакви важни решения.
 3. Нарастващата луна е най-добрият период да започнете нещо ново и да преминете към следващия етап.

29 февруари е необичайна дата и някои хора искат да се оженят на този ден. Изглежда интересно, но в лунния календар това е най-неприятният момент, който трябва да се избягва. Периодът се характеризира със затихваща енергия и дори самото празнуване може силно да изтощи партньорите и да остави отпечатък върху бъдещия им съвместен живот.

Красиви дати през 2024

Интересни дати, които може да се окажат щастливи:

 • 02.02.2024;
 • 04.04.2024;
 • 05.05.2024;
 • 11.11.2024;
 • 24.04.2024;
 • 24.02.2024;
 • 20.04.2024.

Добрият избор за сватба зависи малко от предсказанията на Ванга, лунния календар и други неща. Важно е отношенията от самото начало да са наистина изградени върху любов и взаимно разбиране. Ако е така, можете да изберете всяка дата, но все пак малко късмет и благословия от висши сили или традиции няма да навредят.

Интересни статии...