Morbius филм 2022 - дата на излизане, актьори, трейлър, тийзър

Премиера: 21 януари 2022 г.

оригинално име: Морбиус

Страна на произход: Съединени Американски щати

Жанр: ужас, научна фантастика, екшън, трилър, фентъзи

Продуцент: Даниел Еспиноса

В ролите: Jared Leto, Jared Harris, Michael Keaton, Matt Smith, Adria Arjona, Tyrese Gibson, Charlie Shotwell и др.

Рейтинг на очакванията: KinoPoisk - 94%

Сюжетът на следващия филм за супергерои от кинематографичната вселена на Marvel е базиран на историята на учен (Джаред Лето), който цял живот страда от рядко заболяване на кръвта. Търсейки лек, той комбинира електроконвулсивна терапия и прилепи, за да създаде лекарство, което в крайна сметка го превръща във вампир. Обсебен от възникващата жажда за човешка кръв, той решава, че няма да убива невинни хора, но ще задоволи глада си с кръвта на престъпниците и по този начин ще раздава правосъдие.

Morbius е съвместна адаптация на Marvel Comics и Sony Pictures. Премиерата на филма в Русия ще се състои на 20 януари 2022 година.

Първоначално екранизацията на комикса на Даниел Еспиноса трябваше да излезе на 31 юли 2020 г., но оттогава три пъти е сменяла датата на премиерата. В допълнение към Лето, главните роли във фантастичния ужас изиграха Мат Смит, Адрия Арджона, Джаред Харис и Тайрис Гибсън.

Джаред Лето публично обръсна брадата си за ролята на химик Майкъл Морбиус, който в резултат на лош опит се превърна в нов вид вампир и се опита да информира феновете по време на целия снимачен процес.

Sony Marvel Universe

Докато "Spider" е зает с Marvel, студиото на Sony работи върху разработването на собствена кинематографична вселена, изградена около пълзящ супергерой. Успех "Отрова " (2018), който спечели над 800 милиона долара в касата въпреки ниските критични рейтинги, дава надежда на шефоветеживият вампир Морбиус ще се превърне в един от хип антигероите от 2022 година. В момента се произвежда продължение"Венома" и режисьорРубен Флайшер Сигурен съм, че всичко отива към кръстосването на героите Марвел и Соня.

Вероятно границата между франчайзите може да бъде преодоляна от камеото на герояТом Харди и камея от Джей Йона Джеймсън, за да се играе отновоДж. К. Симънс… Символите могат да мигат"Морбиус", тъй като, според слуховете, скок във времето поради събития"Отмъстителите: Крайна игра", се отнася за сюжета на новостта. Ако версията за вътрешни лица бъде потвърдена, тогава участието на Джеймсън в предстоящия филм на ужасите всъщност ще обедини двете комични вселени и ще позволи на Sony да направи адаптация, където на екрана ще се срещнат класически противници: Питър Паркър и Веном.

Сюжетът на филма и комиксите

От обикновен враг на Спайдърмен до герой - това е пътят, направен от Майкъл Морбиус, професор по биохимия, страдащ от рядко заболяване на кръвта от детството, който дебютира в комикса „Удивителният Спайдърмен“ през 1971 г. . Живият вампир не беше особено известен и на моменти беше забравен, тъй като персонажът се държеше като типична нежить - той беше воден от собствения си глад, но през 1994 г. беше показан в анимационния сериал "Спайдърмен" като колега ученик на Паркър и тръгваме. Неведнъж Морбиус се обединяваше с други антигерои, за да се изправи срещу сериозно зло, което добави към популярността му. Основната мотивация на антигероя винаги е била търсенето на лек за наследствената му болест.

Според сюжета на филма учен търси спасение от смърт в експериментален серум, направен от кръвта на прилепите. Въпреки това, болните клетки, които са реагирали с лекарството, не само лекуват Майкъл, но и променят тялото на професора: той се превръща в кръвожадно чудовище с невероятни способности, вечна жажда и проблеми със закона.

Производство

През лятото на 2018 г. стана известно, че ключовата роля във фантастичния екшън филм"Морбиус" ще въплътиДжаред Лето ("Самоубийствен отряд"), който отдавна се интересува от проекта на Sony, но не бърза да подпише договор, докато не се увери, че блокбъстърът се движи в обещаваща посока. Именно актьорът наклони везните по посока на режисьора на трилърите"На живо" и"Номер 44" Даниела Еспиноса.

Сценаристи"Power Rangers" - Бърк Шарплес и Мат Сазама се подписват да работят по текстовете, а Ави Арад, Матю Толмак и Лукас Фостър продуцират блокбъстъра.

Тийзър на ремарке:

Интересни статии...