Различни занаяти: ТОП-140 снимки на идеи и занаяти за подаръци. Научете се как да го направите сами у дома

Все по-често във вътрешността на домовете на много хора има различни ръчно изработени занаяти. Такива продукти са направени от всякакви неща, които могат да бъдат намерени, и следователно те са оригинални.

Да направите това сами не е никак трудно и често не изискват определени умения и способности. Децата могат да помогнат при изработването на декорации за дома. Със сигурност ще се радват да участват в такава интересна работа и да научат нещо ново в процеса.

От какво са направени занаятите?

За да се изгради нещо подобно, абсолютно всички предмети, които могат да бъдат намерени, са подходящи. Основното тук е фантазията.

Можете да измислите всичко и след това да оживите идеята. Ако в главата ви не влизат мисли, тогава в интернет има снимка на готови опции. Може би те ще ви тласнат към интересна идея.

От хартия

Вероятно това е най-достъпният материал, от който можете да направите огромно разнообразие от различни красиви занаяти.

Цветна хартия може да се използва за:

 • Квадратчета за отметка,
 • Фенерчета,
 • Гирлянди.

Изобщо не е трудно да се замисли и да се създаде интересна апликация. Това може да бъде подарък на някой от вашите роднини или необичайна декорация на дома. Заедно с детето можете да направите пощенска картичка, която също може да се превърне в приятна изненада за любим човек за почивка.

Също така, не забравяйте за оригами. Голяма част от невероятните фигури са направени от листове хартия. Оригами има куп техники, които можете да използвате, за да създадете своя занаят.

От естествени материали

На редовна разходка детето може да събира различни материали за красиви занаяти. Това могат да бъдат шишарки, клонки, жълъди, красиви есенни листа и много други.

 • Например от шишарки и пръчки се получават много забавни фигури на животни. Можете да използвате пластилин, за да държите материалите заедно. Ако имате творческо мислене, можете да излезете с куп уникални продукти.
 • Цветните листа, събрани на открито през есента, могат да се превърнат в прекрасна апликация. Всичко, което трябва да направите, е да ги залепите върху лист хартия или картон в произволен ред. Такива дейности добре развиват мисленето и въображението на детето, а също така дават много положителни емоции.

От други импровизирани средства

Това ще включва всички намотки, буркани, струни и всичко това. Начинът, по който се получава продуктът, зависи от това колко въображение и, разбира се, материали са достатъчни. За всеки случай в мрежата има куп подробни видеоклипове за това как да направите декорации за дома, които ще добавят собствена особеност към общата атмосфера.

Коледна играчка крушка

Така например, обикновена стъклена крушка може лесно да се превърне в играчка за коледно дърво или дори във ваза. Обикновено боята се нанася върху външната страна на стъклото.

Най-правилно е да приемате акрил - той изсъхва по-бързо и се нанася перфектно. Крушката може да се пълни с различни мъниста, искри, малки неща за декорация. Резултатът ще бъде уникален и ще бъде възхитителна декорация на стаята по всякакъв повод.

Оригинален букет

Еднократните пластмасови лъжици и вилици могат да създадат необичаен оригинален букет. Устройствата могат да бъдат боядисани във всеки желан цвят и след това закрепени заедно с конец или пластилин.

Би било хубаво да се изгради ваза за такъв букет, като се използват празни консерви или пластмасови бутилки. Те също са украсени, а занаятът се оказва възхитителен и уникален.

Бутилка пеперуда

Между другото, можете да създадете куп интересни продукти от пластмасови бутилки.Например, лесно е да направите красиви пеперуди, „пърхащи“ в къщата. За това ви трябва:

 • Пинсети;
 • Пластмасови шишета;
 • Клечки за зъби;
 • Основи за пеперудите;
 • Пайети, мъниста, пайети;
 • Маркери или флумастери;
 • Лакове за нокти;
 • Ножици.

Основите за пеперудите са вид шаблони, според които заготовките ще бъдат изрязани от бутилката. Можете да ги търсите в Интернет, в детска книжка или книжка за оцветяване или да нарисувате себе си.

 1. Първата стъпка е да премахнете етикетите от бутилките. След това сърцевината се изрязва и се разделя на двойка правоъгълници.
 2. Получените пластмасови фигури се наслагват върху основата и след това контурът се очертава с маркер или флумастер.
 3. С помощта на ножица много внимателно се изрязва пеперуда. Основното е да внимавате да не отрежете случайно антените или лапата си.
 4. Когато заготовката за пеперуда е изрязана, можете да започнете да я украсявате. Тук просто трябва да дадете воля на въображението си. Предлагат се блясъци, лакове, мъниста и много други.
 5. Задната страна се боядисва с черен маркер или флумастер и след това се покрива с прозрачен лак.

Това е всичко, пеперудата е готова. Сега можете да го прикрепите навсякъде в къщата, да украсите стена или завеса или да го оставите като подарък на роднина или приятел.

Свещи в буркани

За да направите такъв занаят, ще ви трябва:

 • Есенни листа;
 • Празен буркан, който първо трябва да се изплакне старателно и да се изсуши;
 • PVA лепило;
 • Самата свещ (ароматната е перфектна);
 • Всякакви бижута (панделки, мъниста, декоративна лента и др.).

Производственият процес е съвсем прост. Достатъчно е просто да приготвите всичко, от което се нуждаете, и след това да украсите буркана веднага щом ви хареса. В края вътре се спуска свещ.

В дъждовните есенни вечери този занаят ще създаде уютна атмосфера и ще ви даде добро настроение. Вместо листа можете да залепите снежинки, изрязани от хартия, и тогава ще излезе версия за Нова година.

Модна чаша

Ако в къщата има обикновена бяла чаша, без никакъв шаблон върху нея, тогава можете да я украсите.

 • За да приложите картината по-равномерно, е полезно да използвате шаблон, но без това ще се получи много добре.
 • Дете може да създаде своя собствена специална чаша, като я рисува с акрил или цветни маркери.

Резултатът е уникален обект, който радва окото.

Поставка за канцеларски материали

Такъв продукт не само ще бъде красив, но и полезен. За конструкцията са полезни втулки, картонена кутия, лепило, както и стикери и друг декор.

 1. Първата стъпка е да прикрепите ръкавите към дъното на картонената кутия.
 2. Това може да се направи с помощта на обикновено лепило.
 3. След свързването на всички части получената конструкция се боядисва и залепва със стикери, искри и каквото има детето.
 4. След като са построили такова нещо сами, децата вероятно ще започнат да поставят всички моливи и химикалки на място.

Винаги е много приятно да създадете нещо със собствените си ръце. И когато в процеса участват деца, работата става по-забавна и интересна. Заедно можете да излезете с още по-страхотни идеи. Най-важното е да вършите занаята с любов, влагайки душата си в него и тогава всичко определено ще успее.

Снимки на различни занаяти

Интересни статии...