Направи си сам занаяти от бонбонени опаковки от сладкиши: 140 снимки на дизайнерски идеи, стъпка по стъпка майсторски клас, уроци за начинаещи

За да създадете самостоятелно оригинален авторски предмет за интериорна декорация, не са ви необходими скъпи материали. Обичайните опаковки за бонбони са достатъчни.

С малко усилия можете да направите невероятно стилен аксесоар с много забавление.

Какво се изисква за такова творчество

Разбира се, основното е да имате позитивно отношение и богато въображение. Човек обаче не може без импровизирани материали.

В допълнение към опаковките за бонбони, ще ви трябва:

 • Конци и игла за създаване на бримки и свързване на елементите на бъдещия продукт;
 • Ножици;
 • Малък канцеларски нож за изработка на малки части;
 • PVA лепило, цветни кламери;
 • Скоч;
 • Комплекти от цветен картон и хартия;
 • Мъниста за украса на готовата работа;
 • Тънка тел;
 • Пробивач на дупки;

Опаковките за бонбони могат да се използват във всякакъв размер и плътност, различна текстура, цвят. Колкото повече различни бонбонени опаковки ще бъдат използвани в занаята, толкова по-интересно ще се окаже.

Популярни идеи

Снимката на занаятите от опаковки от бонбони показва, че те могат да бъдат много различни. Някои могат да украсят къщата, други ще се харесат на тези, които имат деца.

Направата на опаковки от бонбони за училищно състезание или за изложба в детска градина не е лоша идея. По-долу ще бъдат разгледани най-подходящите варианти за работа.

Флагела

Това е най-елементарното нещо, което може да се направи от опаковки от бонбони. Флагела определено ще се окаже дори от начинаеща майсторка. Да се научиш как да ги създаваш е важно, защото те са основата за по-сложна работа.

Технологията е проста - огънете обвивката няколко пъти по надлъжната ос. Трябва да имате лента с ширина 1 см. След като я сгънете наполовина, трябва да поставите необходимия брой подобни ленти. За по-голяма яснота можете да проучите схемата за продажба на венчелистчета.

Панел

Опаковките за бонбони са отличен материал за направата на пана.

Търся:

 • Картон;
 • Парче плат;
 • Лепило;
 • Опаковки за бонбони.

Първо трябва да навиете опаковките на бонбони, образувайки тесни ивици. Освен това, занаятът се извършва съгласно основните принципи на квилинг: те усукват плътни модули, навлажнявайки краищата на опаковката на бонбони, докато са усукани, и ги залепват в произволен или проверен ред върху предварително подготвена основа.

За да го създадете, вземете картон и залепете с избран парцал от плат. Ако желаете, можете да добавите пръски боя към композицията, като направите няколко щриха с четката върху платното. Такива занаяти от бонбонени опаковки със собствените си ръце ще украсят всеки дом - те изглеждат много впечатляващи.

Звезда

Лесна за правене звезда от обвивки може да стане част от голям новогодишен декор. Или можете да го използвате като независим аксесоар, например да направите грамофон.

За да създадете такъв детски занаят от опаковки за бонбони, са необходими лепила и опаковки за бонбони в размер на 6 броя.

Инструкции:

 1. Вземете първата опаковка от бонбони. С помощта на ножица направете квадрат от нея.
 2. Сгънете детайла наполовина по диагонал, изправете краищата.
 3. Сгънете ъглите към центъра.
 4. Огънете долния край в същата посока.
 5. По същия начин изработете още 5 заготовки с диамантена форма. Залепете ги, като ги сгънете, така че да се образува звезда.
 6. В средата на продукта направете дупка за закрепване.

Сувенирно дърво

Такъв новогодишен занаят от бонбонени опаковки е особено търсен през декември, когато трябва да украсите апартамент за празника. Дори малко дете ще има достатъчно сила, за да го направи. Възрастните се нуждаят само от малко помощ.

На първо място, трябва да направите картонена основа.За да направите това, лист картон трябва да се навие в конус, като закрепи краищата с лепило. След това се вземат опаковки за бонбони, нарязват се наполовина, усукват се и се залепват към направения детайл.

Зимна апликация

Ако има бебе на седем, то ще му хареса подобен занаят, направен от опаковки от бонбони. Всички деца с удоволствие правят апликации.

Работен алгоритъм:

 1. Вземете хартиена чиния за еднократна употреба.
 2. Нарежете опаковки от бонбони в колиби и коледни елхи.
 3. Залепете заготовките върху плочата с помощта на лепило.
 4. Завършете декорациите с шпакловка.
 5. Издърпайте здрава нишка през горната част на парчето и я закачете на стената.

Следвайки инструкциите стъпка по стъпка за изработване на занаяти от опаковки от бонбони, можете да създадете цяло зимно село.

Риби

Опаковките за бонбони могат да се използват за украса на детска стая, например, за да се направи тяхна снимка под формата на аквариум или висящи аксесоари. Необходимо е да се подготвят, освен опаковките за бонбони, също въдица и лепило.

Процедура:

 1. Нарежете обвивката, превръщайки я в квадратна заготовка.
 2. От изрязаната лента сгънете опашката, а от квадрата - триъгълника.
 3. Плъзнете един елемент в друг и го закрепете с лепило.
 4. След като направите няколко фигури, засадете ги на въдицата, като добавите мъниста като тегло и ги закачете на полилея.

Мъниста

Има две възможности за приготвяне на мъниста от опаковки за бонбони:

 1. Свържете няколко опаковки за бонбони с двустранна самозалепваща лента и завийте лепкавата страна върху дръжката. Нарежете получения цилиндър на пръстени. Нанижете ги на тънка жица.
 2. Навийте опаковки от бонбони в кръгове - това ще бъдат мъниста. Увийте в средата памучна вата, завързана с конец. Нанижете получените елементи върху нишка.

Кой начин да изберете зависи от вас. Мънистата за опаковане на бонбони могат да се използват за украса на коледно дърво или любимата ви кукла. Детето може да ги носи сами, например през лятото.

Витражи

Витражът ще се окаже изумително красив, ако го направите от опаковки от бонбони. Начинаещите трябва да научат тази техника от прости картинки. Можете да ги намерите в Интернет или да ги измислите сами. Изображението се прехвърля върху лист картон с флумастер и внимателно се изрязва с канцеларски нож.

Елементите за витраж се изрязват от опаковки за бонбони и се прикрепват към краищата на платното с витражи. Полученият занаят може да се вмъкне в рамка, също направена ръчно от картон.

Изработването на занаяти от бонбонени опаковки е не само забавно, но и полезно. Подобно творчество развива фината моторика и въображение, възпитава търпение и внимание. Това важи особено за бебетата. Колкото по-разнообразни са опаковките, толкова по-лесно ще ви бъде да реализирате идеите си.

Снимка на занаяти от бонбонени опаковки

Интересни статии...