Направи си сам коледни карнавални маски: за деца и възрастни!

Знаете ли кое е най-якото нещо в навечерието на Нова година? Неговата изключителна магическа аура. Просто така се случи, хората вярват, че това е времето на чудесата! Те ги чакат, искрено вярвайки във възможността за най-неочаквани и прекрасни събития. И за да привлекат тази прекрасна енергия към себе си, те самите стават малки магьосници и палавници.

  • Магията на мистерията.
  • Купете или направете?
  • Направи си сам карнавална маска.
  • Снимки и модели на маски за деца и възрастни.

Как можете да внесете магия в ежедневието на сивия ден? Това е измислено отдавна и се използва и до днес. За това те започнаха да правят маски. Те позволяват в тази вълшебна нощ да се промени, да се превърне в друг човек или същество.

Новогодишните маски привличат както деца, така и възрастни. Това не означава, че хората от всички възрасти се крият от реалността. Те просто изпълняват мечтата да бъдат някой друг, да станат мистериозни и красиви (или ужасни, каквото им харесва). В крайна сметка, заедно с друга маскировка, можете да изпробвате различен характер, линия на поведение, съдба. И там, поглаждайки, животът ще започне да се върти и всичко към по-добро.

Направете или купите?

Основното тук е целта. Защо се нуждаете от карнавална маска? Какво искате да получите, като го носите? Ако изплашите приятелите си, значи сте в специализиран магазин. Има толкова много там! Всеки Дракула може да бъде изобразен. Ако детето иска да бъде лисичка или мече, тогава можете да пазарувате или сами да изрежете картонено лице.

Тези, които искат да добавят мистерия към себе си и дори да разгърнат творческия си потенциал, могат да направят истинска карнавална маска със собствените си ръце. Не е трудно и интересно. Освен това ръчно изработеният продукт ще бъде изключителен. В крайна сметка тя може да бъде направена идеална както за новогодишното облекло, така и за повода.

Работилница за изработка на карнавални маски

От какво имаш нужда:

  • тесто за игра (нарича се още моделираща маса);
  • ножици, хартия;
  • модел (можете да ги намерите в края на статията);
  • всяка пластмасова форма под формата на лице;
  • акрилни бои;
  • пайети, мъниста, пера, кристали за декорация.

Първо трябва да направите шаблон от хартия. След това го поставете върху тънко навита скулптурна маса. Често е трудно да се намери много бяло, няма значение, можете да използвате цветно. Можете да го разточите с обикновена точилка. Дебелината на слоя трябва да бъде 3-4 мм.

След това с остър манекен отрязваме слоя според шаблона.

Поставяме онова, което се е оказало, върху формата и изчакваме да изсъхне напълно, обикновено 12-24 часа, в зависимост от температурата. Не сушете продукта близо до батерията - той може да се деформира.

Не забравяйте да пробиете дупки за въжето.

След като коледната маска изсъхне, можете да я нарисувате с акрил.

Украсете със скулптурен модел, залепете кристали и кристали.

Отгоре може да бъде украсена с пера.

Новогодишната карнавална маска е готова! По-долу ще намерите снимки и модели на детски и възрастни модели. Честита Нова Година!

Интересни статии...