Новогодишен интериор 2022 - 50 идеи за снимки за вашия дом!

Нова година е може би най-желаният празник за всяка възраст. Навсякъде се подготвят за него: обмислят новогодишната трапеза, озадачени от идеи за подаръци, съставят сценарий за празника и, разбира се, украсяват къщата.

Новогодишният интериор е една от най-интересните задачи при подготовката за тържеството. По всяко време те се опитваха да дадат на къщата специална, подчертана индивидуална атмосфера. И, разбира се, всяка нация има свои, автентични образи на този празник. С течение на времето тези идеи започнаха да се заимстват, смесват и сега скандинавският стил например може да се намери в далечен Сибир или в знойния Египет.

Дизайнерите взеха фините нишки на автентични тенденции, разработиха ги, придадоха им индивидуални черти и сега всеки човек може да украси дома си за новата година, както му харесва.

Изберете стил на интериора:

 • Скандинавски - дъх на Лапландия
 • Бохо - светла независимост
 • Рустик посока
 • Безгрижна държава
 • Тайнствено таванско помещение
 • Shabby Chic - Vintage Holiday
 • Fusion - комбинация от несъвместими

Приказката за скандинавския минимализъм

Нова година е зимен празник. И дъхът на зимата трябва да присъства навсякъде. Сканди стил е най-подходящ за показване на зимно време. Това предполага натурализъм и един вид минимализъм. За любителите на декора, направи си сам, "сканди" дава огромен простор за въображение. Факт е, че използването на естествени материали позволява на цялото семейство да участва в създаването на декоративни елементи. Ще има работа: за татковци със синове и майки с дъщери. Дори бабите и дядовците могат да вземат участие в подготовката, като включат внуци.

Основната насока на сканди интериора е натурализмът. Материалите се избират с такова внимание:

 • Дърво;
 • Бял цвят;
 • Естествени материи с жакардови шарки;
 • Парчета козина;
 • Стъклена чаша.

„Скандинавски стил“ не е подходящ за хора, които плачат над отсечена коледна елха. Изисква истинско дърво, пухкаво, зелено, смолисто и необичайно ароматно. Изкуствените аромати няма да спасят деня, дори не си струва да се опитвате.

Използват се и дървени елементи за декор: къщи и фенери като свещници, рафтове, снежинки и звезди на елхата и като гирлянд. Тези сладки малки неща могат и дори би трябвало да се правят сами.

Северният минимализъм се нуждае от белота. В крайна сметка през повечето време Лапландия е покрита със сняг. Ето защо ще трябва да помислите как да скриете светлите стени. Разбира се, няма нужда да пребоядисвате къщата, но би било съвсем подходящо да използвате леки тъкани или дърво, боядисано в бяло.

Тъкани с жакардови шарки: елени и снежинки, най-обичани от скандинавската посока. Тук те могат да бъдат много ярки: червено, оранжево, синьо, зелено. Текстилът може да запълни по-голямата част от пространството, ако има проблем с основния цвят на стаята. Това включва стенни завеси, декорации на прозорци, покривала за дивани и възглавници, подови настилки, покривки и салфетки.

Козината придава уют и топлина на дома. Тук се дава леко снизхождение: не всеки има вълчи или мечи кожи. Но направата на кожени топки за декориране на стени или кантове върху възглавници на дивана, използвайки например еко кожа, е напълно възможно.

Стъклото ще създаде прохлада. Играе ролята на ледени висулки, парчета лед и ледени скулптури. Всички видове саксии или чаши могат да станат свещници. Тогава те не само ще изпълнят къщата със светлина и топлина, но и с приказно, тайнствено трептене.

Новогодишният интериор в скандинавски стил, потапя къщата в атмосферата на мистериозната Лапландия, импрегнира с духа на древни митове и легенди, отваряйки вратата за новогодишните чудеса.

Бохо - духът на свободата

Разбира се, младите хора се подготвят с най-голям ентусиазъм за Нова година. Особено младите хора искат да създадат имиджа на стаята, ако празникът се провежда независимо от по-старото поколение. Именно за тази светла епоха е подходящ новогодишният интериор "бохо".

Първоначално „бохо“ се появи във Франция. Той символизира духа на свобода на номадските ученици. Той съчетава бохемски лукс и циганска яркост. Разбира се, декорът е създаден със собствените си ръце от импровизирани средства, изпълнен с яркост, креативност, блясък от злато и сребро, но въпреки това всяко малко нещо има своето място. И ако на пръв поглед бохо поваля с пъстротата си, то по-късно строгият ред на мотиви е много по-ясен.

За да създадете "бохо", ще ви трябва:

 • Дървени мебели, които могат да бъдат намерени на битпазари, тавани и килери;
 • Голям брой текстил в естествени, но ярки цветове. Малина, синьо, светло зелено, блато, оранжево, жълто са подходящи;
 • Голям брой малки неща, които могат да имат не само смислово натоварване, но и да са просто скъпи за сърцето;
 • Комбинация от стилове от различни националности, така наречения еклектизъм. В този случай интериорът може да смесва индийски мотиви например с посоката Нанай.

"Boho" е идеален не само за младежки новогодишни партита. Факт е, че домашните вещици служат като декор за празника. Това означава, че интериорът може да бъде създаден от всички членове на семейството. Ловци на сънища и ловци на слънце, гирлянди от помпони, всякакви покривала и салфетки, дървени или плетени играчки за елхата. Полетът на фантазията е безкраен.

По-добре е да изберете естествено дърво. Бохо и индустрията са несъвместими неща. Ето защо е по-добре да оставите пластмасовите инсталации за други. Можете да украсите зимна красавица с всичко. Основното условие: яркост и сочност.

Рустик интериор - спокойствие и спокойствие

Рустик стил заема твърдо място в сърцата на жителите на града. „Рустик“ изпълва интериора с провинциален мир и спокойствие, които така липсват на жителите на мегаполисите. Това е донякъде подобно на "страна" и много от тях дори ги объркват, но има разлики и много впечатляващи.

За "селски" ви трябват такива неща като:

 • Вретище. В големи количества за декорация на стени, мебели и прозорци;
 • Дърво. Това са рафтове, рамки, кутии, кутии и сандъци и дори гирлянди;
 • Хартия и шперплат. От тези материали се правят декорации за коледното дърво и къщата.

Коледното дърво трябва да е истинско. Никаква пластмаса. Играчките се правят от картон или шперплат. Те трябва да са големи с ясни граници. Това са предимно снежинки, полумесеци, звезди и животни.

Използва се всеки детайл. Дори една стара кофа от калай може да се превърне в саксия не само за коледно дърво, но и за други пълнители, като смърчови лапи, лозя, сухи клони. Основното нещо е да подходите творчески към процеса и не забравяйте да придадете натюрморта новогодишен вид. Като декорация се използват шишарки и корени на дървета, които определено ще намерят своето място в интериора. Те могат да бъдат поръсени с позлата или сребро, както искате. Килимите и завесите на баба ще създадат специален комфорт в къщата. Свещите могат да бъдат увити с дървесна кора, като предварително сте я обработили със специален разтвор за предотвратяване на пожар.

Основното нещо, което трябва да се наблюдава в селски образ, е селският минимализъм. А разликата от безгрижната кънтри музика се крие в спокойния декор и спокойната атмосфера на интериора.

Безгрижна държава

Истинският селски живот е пълен с упорита работа, скромен живот и безкраен мир. Но този живот става празничен, светъл и наситен с настъпване на новогодишните празници. Това е основната разлика от селския стил. Оставайки много проста, страната е хипнотизираща. И така, какво ви трябва за "страна"?

 • Текстил. Естествени материи, в червени и бели тонове, с щампа "клетка";
 • Стъклени изделия и стъкло. Преобладава същият червен цвят;
 • Изобилие от плетени предмети и изделия в техниката "пачуърк";
 • Декор, изработен от естествени материали: дърво, глина, камък;
 • Предмети от бита в селските райони: кофи, куки, вани, сандъци и скринове;
 • Смърчът е естествен и нищо друго.

Най-важното нещо, което трябва да имате предвид, е цветовата схема. Червеното и бялото са основните цветове на страната. Да кажем, зелено, защото основният атрибут на Нова година е смърчът. Моделът е жакардов или клетка, тоест най-геометричен. Има голямо изобилие от лъкове, панделки, въжета, които изпълняват най-различни роли, но в същото време се подчиняват на общата насока на стила. Лъковете например ще украсят коледно дърво, панделките ще се увият около новогодишен венец или завеси, а струните ще служат като основа за гирлянд. Държавата обича блясъка. Следователно златото и среброто са напълно подходящи. Те могат да покрият всякакви снежинки, звезди, ледени висулки, фигурки на елени.

Тайната на новогодишния "таванско помещение"

На пръв поглед няма нищо необичайно в "таванското помещение". За неспециалиста това може да изглежда просто, минималистично и някак непълно. И за това има обяснение: основната концепция за „таванско помещение“ се крие в индустриалната посока. Сякаш изоставен склад или работилница е превърнат в жилище. Но в това е красотата. Максимална светлина, въздух и пространство. Няма проблеми с декорацията на стени: тухла означава тухла, паднала мазилка, греди на тавана и метални парапети и стълби. Но как се преобразяват помещенията преди Нова година!

Така че, любителите на "таванско помещение" ще трябва:

 • Голям брой светещи предмети: лампи, лампи, гирлянди;
 • Текстил. Колкото по-проста е тъканта, толкова по-добре. Може изобщо да не съществува, на първо място се отнася до прозорци: не са необходими завеси;
 • Метални конструкции от тел, декорации за въдици и други подобни инсталации;
 • Интериорни предмети от съвременни тенденции са добре дошли: високотехнологични;
 • Смърч. Лесно може да бъде изкуствено.

За кого е подходящо таванското помещение? Е, разбира се, за големи младежки компании, идеални като новогодишен интериор за корпоративни събития, идеални за компании, движени от една идея. Като цяло, при наличие на голяма стая и липса на време за създаване на декорации, "таванско помещение" е най-подходящият вариант. Дори семейства, които най-накрая са придобили домовете си, но живеят в режим на "обновяване", могат да победят къщата си. И това ще е това, от което се нуждаете! Изобилието от електрически лампи - към това се стреми „таванското помещение“, създаващо новогодишно настроение.

Шаби шик - стара приказка

Старият, съветски анимационен филм "Лешникотрошачка", обичан от мнозина, е живо въплъщение на "изтъркан". Всичко, което е в старата, реколта къща - всичко ще влезе в действие! Изобщо не е необходимо да превърнете цялата къща в античен салон, достатъчно е да уредите малък ъгъл, например този, в който стои горският гост.

 • Цветове - пастелни и сребърни;
 • Атмосфера - мента, ванилия и блат;
 • Декорът е съдържанието на кутията или сандъка на бабата.

За подобен новогодишен интериор не е необходимо нищо друго. Той не само отразява ангажираност към реколтата, но и изпълва къщата със специален шик. В него може да се види изискан лукс, но в същото време простотата на дизайна. Самият въздух е изпълнен с аромати на сладкиши, а усещането за еднорози, излизащи от камината, става вискозно и истинско. Шаби, в по-голяма степен отговаря на нуждите на хората, които постоянно се опитват да живеят в приказка.

Fusion - комбинация от несъвместими

Стилът Fusion в интериора се появи в средата на миналия век. Това са дните на хипитата, свободата на словото, новите технологии. По това време интериорът се състои от класически мотиви. Но появата на телевизори и други устройства озадачи любителите на комфорта. В крайна сметка беше необходимо някак да се обедини всичко. Например, за разреждане на барока с високотехнологични или класически с етническа принадлежност. Но дизайнерите са се справили със задачата. Така се появи стилът fusion.

Интериорът на Нова година в тази посока е може би най-демократичният. Основното нещо, което трябва да се наблюдава, е цветовата палитра.Той е бял, сив и бронзов или кафяв. Освен това - каквото пожелае сърцето ви: африкански бюст в мишура, естествено коледно дърво с изкуствен сняг, смесен гирлянд от снежинки и ловци на сънища, свещи наполовина с лампи с нажежаема жичка.

Малка тайна: много къщи за новогодишните празници са декорирани точно по този принцип: хол в модерен стил, но играчки от сандък на баба? Отлично! Африкански мотиви в спалнята, но индийските покривки за вигвам? Перфектно!

Fusion е чудесна възможност за създаване на интериор според принципа „Заслепих го от това, което беше”, като се спазват само моделите в разпределението на декора и цветовата схема.

Какъвто и декор да изберете, най-важното е усмивките на вашите близки, които ще ви заобиколят в най-вълшебната новогодишна нощ.

Интересни статии...