Новогодишни свещи 2022 - 40 фото идеи за декор!

Понякога искаме да пуснем приказка в къщата и да декорираме интериора по специален начин. Новогодишната нощ - можете ли да намерите по-подходящо време за това? Добавете няколко искри към Нова година 2022 под формата на празничен панел от свещници.

Традиция от четири

На новогодишните празници е обичайно къщата да се украсява с четири свещи. Този обичай се появи заради Коледа, а изобщо не Нова година. До 25 декември католиците спазват пост, наречен Адвент. Докато трае, всяка нова свещ се пали всяка неделя, в крайна сметка те са точно четири. Техният цвят е традиционно червен, а стойката е украсена със смърчови клони.

В резултат на объркване в културата днес панел от четири свещи може да се види както в православна Русия, така и в мюсюлманска Турция. Създават се композиции за украса на интериора.

Можете да направите огнен символ на Нова година със собствените си ръце - това е дори по-интересно от закупуването на готови декорирани щандове. Намерете пример в списание, което кара очите ви да светят, композирайте декора в същия стил или според вашия собствен вкус. За ваше улеснение ще предоставим няколко съвета как да приготвите такава украса за празника.

Свещ огън

Големите високи новогодишни свещи изглеждат наистина тържествено. Те трябва да поемат водещата част, като я инсталират в хола. Поставете композицията в центъра на масата, оставете огъня да се превърне в сърцето на празника.


Тънки високи свещи, заобиколени от златни топки и мъниста, изглеждат изящно и нежно. Фигурка на ангел ще добави нотка радост в ансамбъла.

Композицията може да бъде изпълнена чрез подреждане на огъня в кръг върху голяма чиния, в квадрат или по диагонал на новогодишната маса. В последния случай се оказва у дома, просто и красиво. В същото време вместо специални стойки можете да адаптирате обикновена кутия, като добавите цветя в саксии. От растенията туята е перфектна. Това е декоративен иглолистен аналог на смърч. Истинското растение винаги изглежда по-изгодно от отрязаните клони или просто изкуствени заместители.

Коледна чиния с адвентски символ може да съдържа канелени пръчици, изсушени оранжеви клинове, орехи и бисквити. В резултат на това празникът ще се получи по топъл семеен начин. Всяка ядка от такава чиния ще бъде сто пъти по-вкусна от събрата си от бюфета.

Конусите ще се превърнат в традиционна декорация за новогодишното пано. Те могат да се използват като основен декоративен елемент, като ги поставят около восъчни орнаменти. И ако подходите към въпроса като истински дизайнер, получавате произведение на изкуството: поставете свещите в окачена кошница, прикрепете конуси с различни размери отдолу. Ще излезе комичен полилей, който в навечерието на Нова година изглежда по-подходящ от истинския.

Всяка свещ през Нова година, като скъп гост, заслужава специално внимание. Можете например да създадете отделна композиция за всяка свещ, като направите свои собствени свещници. Впоследствие подредете тези мини огнища до или в различни стаи. Дори една свещ може да промени атмосферата в къщата до неузнаваемост. Тя може да бъде единична, инсталирана в стъклена ваза или сложна, където няколко фитила се изсипват в една дебела восъчна пръчка.

Съвременните технологии позволяват да се направят новогодишни свещи, които изгарят за определен брой часове, не се топят, а бавно изгарят вътре. Все по-често в продуктите се използват естествени съставки и аромати. Това е истински подарък за собствениците на къщата и радост за техните гости. Дайте вашата светлина заедно с ярки аксесоари. Честита Нова Година!

Интересни статии...