Занаяти от foamiran със собствените си ръце на етапи: ТОП снимки на най-добрите схеми и шаблони за начинаещи. Уроци по работа с материала

Днес има много нови видове ръкоделие. Това до голяма степен се дължи на появата на интересни материали за творчество в продажба.

Те включват фоамиран, който е много търсен. От него можете да направите огромен брой интересни продукти.

Характеристики на

Изкуственият материал има свои отличителни черти. Трябва да научите за тях, преди да започнете работа:

 • богат асортимент - днес на пазара има много разновидности. Всеки има свои собствени характеристики. Богатата палитра от нюанси също ще се хареса, което улеснява намирането на най-подходящия цвят за определен занаят от фоамиран „направи си сам“;
 • лекота на използване - няма затруднения при рязане. За да направите това, достатъчно е да използвате удобни ножици. Краищата няма да се отлепят;
 • леко тегло - чаршафите са леки.

В процеса на работа си струва да се обмислят някои тънкости, като се спазват правилата за безопасност.

Намирането на подходящи модели на занаяти от foamiran е много просто. Няма да е трудно да намерите подробни семинари в Интернет.

Материалът се използва активно за производството на различни продукти. Всеки се оказва привлекателен по свой начин.

Цветя

Цветята са станали много разпространени занаяти от foamiran. С правилните нюанси, компетентно изпълнение, те изглеждат страхотно, привличат вниманието със специален реализъм. Производственият процес е много вълнуващ:

 1. Избират се нюанси на материал, подходящ за определен вид цвете.
 2. Необходимият брой листенца се изрязва.
 3. Оформя се цвете. За това венчелистчетата са залепени заедно.
 4. Листата се изрязват отделно. Те също трябва да бъдат залепени за цветето.

В допълнение към отворените цветя могат да се направят и красиви пъпки, като се създадат подходящи форми. Много красиво ще изглежда букет, състоящ се от няколко цветя, добре съчетани на цвят. Отделно цвете също ще изглежда грандиозно.

Барета

Лесно е да създадете ексклузивен аксесоар за коса:

 1. Подготвя се лист от фоамиран. На него са отбелязани контурите на бъдещите детайли. Ще ви трябват венчелистчета и цветна сърцевина. Всичко е спретнато изрязано.
 2. Частите са здраво свързани помежду си.
 3. Готовото цвете е прикрепено към обикновена фиби.

Снимката на foamiran занаяти показва колко красиво изглежда щипка за коса с пеперуда. Интересна идея е да украсите обръча по тази технология.

Благодарение на това той ще изглежда много впечатляващо и привлекателно, веднага ще преобрази прическата, ще направи индивида да изглежда по-елегантен и празничен.

Рибена кост

Подготвяйки се за празниците, се предлага да се направи необичайна декорация за интериора - коледно дърво, следвайки прости инструкции стъпка по стъпка за изработване на занаяти от foamiran:

 1. Ще ви трябва лист от зелен фоамиран. От него се изрязват ленти с малка ширина. На тях се извършва ресни. По-добре разрезите да са тънки. Това ще направи дървото да изглежда по-пухкаво.
 2. Картоненият лист се навива на конус. За да свържете ръбовете, ще ви е необходим телбод.
 3. Предварително нарязаните фоамирани листове се залепват върху картонената основа. Необходимо е постепенно да залепите необходимото количество отдолу нагоре.
 4. В края, по желание, коледното дърво се украсява допълнително. За това са подходящи мъниста или друг декор.

С такава новогодишна декорация на интериора настроението веднага ще стане празнично. Можете да го украсите по ваш вкус, въплъщавайки съществуващи творчески идеи в живота.

Пощенска картичка

Подготвяйки се за различни празници, наистина искам да зарадвам близките с добър подарък. Поканени сте да изразите чувствата си с подарък, направен от собствените ви ръце.

Позната пощенска картичка ще искри с нови цветове, ще се превърне в изключителна работа, ако използвате фоамиран, а също така ще фантазирате за нейното създаване.

За работа, освен листове фоамиран, ще ви трябва:

 • Многоцветен картон
 • Хартия,
 • Ножици,
 • Лепило.

Технологията е изключително проста:

 1. Основата е направена от картон. Избира се подходящ размер. Оригиналните режещи ръбове под формата на вълни ще изглеждат красиви.
 2. Балоните се изрязват от многоцветни листове фоамиран. Те могат да бъдат с различни форми и размери. След това те са залепени към основата.
 3. Към всяка топка е залепена нишка. На дъното те са завързани с красив лък.
 4. Като допълнителен декор се предлага да се прикрепят различни елементи, изрязани от цветна хартия. Може да е торта. Лентите, залепени по краищата, ще се превърнат в интересна декорация. От тях можете да направите лъкове, които изглеждат много елегантно.
 5. В края трябва да напишете поздравления, като изберете приятни думи за героя на случая.

Фигурки

Забавен занаят - кукла от foamiran. Има много място за въплъщение на вашите идеи. За работа се нуждаете от листове фоамиран, лепило и ножици.

Много е лесно да се работи:

 1. Определя се коя фигура ще бъде създадена. Например, може да е зайче.
 2. На хартия се прави предварителна скица, отразяваща как ще изглежда персонажът. В зависимост от това на хартия се рисуват отделни детайли - лапи, уши, муцуна, тяло.
 3. Контурът на частите се прехвърля във фоамирана.
 4. Детайлите са изрязани.
 5. Последният етап е залепването.

Освен това можете да използвате различен декор, за да направите зайчето много по-забавно и интересно.

Украса за коледно дърво

Когато се подготвям за любимите ви новогодишни празници, искам да се зарадвам с нови декорации за елхата. Няма да е трудно да ги направите от фоамиран.

Това ще изисква листове от няколко цвята, в зависимост от идеята, както и лепило, ножици и красиво въже. За да създадете бижу, трябва да направите само няколко стъпки:

 1. Като пример можете да направите коледно дърво. За това се използват зелени фоамирани листове.
 2. Очертанията на бъдещото коледно дърво са отбелязани на листовете материал.
 3. Изрязват се две еднакви части.
 4. Рибената кост е украсена с различен декор, използвайки фоамирани листове с различен цвят, от които се изрязват съответните елементи.
 5. Между двете основни части има въже, на което ще бъдат окачени бижутата. Двете парчета са залепени заедно.

Снимка на занаяти от foamiran

Интересни статии...