Направи си сам плодни занаяти стъпка по стъпка: 110 снимки на оригинални идеи за плодови занаяти Инструкции как да се направи

Занаятите за плодове „направи си сам“ са особено популярни през сезона. Те могат да бъдат направени от всякакви плодове, особено след като през лятото често остават излишни култури.

В допълнение, такъв продукт може да бъде направен с дете и след това да бъде донесен на изложба в детска градина или училище.

Как се работи с плодове

 • Преди да продължите с майсторския клас за създаване на занаяти от плодове, трябва да подготвите материала. За целта всички продукти трябва да бъдат добре изплакнати и изсушени, за да не се влошат преждевременно. Вие също трябва да се справите с ръцете си;
 • Всички хранителни продукти не се съхраняват дълго, така че трябва да се ядат възможно най-скоро или ще трябва да се изхвърлят;
 • Ако занаятът се подготвя за изложба, с него трябва да се работи непосредствено преди самото събитие, защото продуктът ще има време да загуби своя „пазарен“ вид;
 • Всеки занаят трябва да стои върху някаква основа. Тази точка също трябва да бъде обмислена и сглобена директно на основата, в противен случай, когато се прехвърля от място на място, тя може просто да се разпадне;
 • Можете да поръсите лимонов сок върху плодовете. Забавя зачервяването на белените и нарязани плодове.

Лимонена мишка

За първоначален занаят с плодове за деца, лимонова мишка работи добре. За такъв занаят ще ви трябват минимум материали:

 • Лимон;
 • Нож за изрязване на отделни парчета;
 • Стъбло от всяка зеленина, за да направите мустаци;
 • Зърна черен пипер за мъниста очи.

Тъй като лимонът има форма, подобна на тази на истинска мишка, не е нужно да подрязвате нищо. Самият плод ще бъде тялото за малкото животно.

Необходимо е да отрежете само малка част от цевта, така че мишката да стои здраво на масата и да не се търкаля. Не бързайте да изхвърляте отрязаната част - ще трябва да отрежете ушите и да изрежете опашката от нея.

За шпионката също трябва да направите малки вдлъбнатини и да вмъкнете там пипер на зърна. Отсечете стъблото от зеления сноп и го разделете на шест малки равни части, като ги поставите под формата на мустаци. Мишката е завършена.

Крушов таралеж

Можете да използвате таралеж от круша като идея за приготвяне на плодове. Ще са необходими минимум материали:

 • Круша за тяло;
 • Леки гроздови плодове;
 • Клечки за зъби.

Трябва да позиционирате крушата така, че тясната част да е главата. Клонът трябва да бъде отрязан, така че да не стърчи. Можете дори да изрежете удължената част леко, за да побере чучура. За това можете да използвате каквото е подходящо.

Най-често те вземат половин маслинено или тъмно грозде и го нанизват на круша. Също така, трябва да добавите очи към лицето, които също са изрязани от черни плодове.

Остава само да оформите тялото. За целта клечка за зъби се забива в круша по целия периметър и едва след това се нанизва гроздово зрънце. Крушовият таралеж е готов. Такъв занаят може дори да бъде поставен на празнична маса и като украса, и като почерпка.

Машина на Apple

На снимката на плодови занаяти можете да видите още един прост състав - машина за ябълки. Всичко, от което се нуждаете, е ябълка, клечки за зъби и грозде.

Ябълката трябва да се нарязва на филийки, 4 кръга за колелото трябва да се изрежат от гроздето. Колелата са фиксирани към основата с клечки за зъби.

Изпъкналите дървени части могат да бъдат подрязани. Съвсем прост занаят, с който дори едно дете може да се справи самостоятелно.

Диня прасе

Ако мислите за това как да направите занаят от плодове, за да прекарате минимум плодове, можете да опитате диня прасе. Основното нещо е да изберете овална диня и да я нарежете правилно, така че нейната кора след това да се побере в занаята.

От него се изрязва горната част, така че страничната му част с няколко сантиметра от върха остава непокътната. От тази част ще бъде направен намордник.

Изрежете очи от всеки друг плод, пластир, уши и ги фиксирайте в предната част.

Остава само да помислим как да запълним вътрешната част, защото една кора няма да изглежда много хубаво. Можете да изрежете топчета от динената каша и да запълните празнотата с тях.

Можете също така да поставите прасето като кошница за плодове и вече да напълните тялото с тях. Оригиналната версия на занаята може да бъде украса за празничната трапеза.

Бананово куче

Банановата форма е идеална за направата на дакел от нея. Това ще изисква един цял плод, а от втория малка част, за да се направи глава от него.

Инструкциите стъпка по стъпка за този занаят не са сложни:

 • Необходимо е да се отреже главата от подрязаната част на плода, така че пулпата да остане по-малко от кората. От тази "допълнителна" кора сега трябва да оформите ушите;
 • Прикрепете крака към тялото на банана, така че вдлъбнатата част на плода да е отдолу. Опашката на плода ще бъде продължение на тялото на кучето и ще повтори истинската му опашка;
 • Остава само да нарисувате очи върху кората на муцуната и да фиксирате главата върху тялото с клечка за зъби.

Бухал

За разлика от други видове занаяти, този продукт няма да има собствена форма и няма да стои самостоятелно. По-добре да го събирате в чиния. Какво ще е необходимо:

 • Круша за багажника;
 • Киви за направа на крила и очи;
 • Тъмно и светло грозде.

Крушата трябва да се реже по дължина, за да се получи удължено тяло. От кивито се изрязват два кръга за очите. Учениците се изрязват от тъмно грозде, а ноктите се нарязват на малки филийки.

Резените се изрязват от леко грозде на крила. След това целият занаят е изложен на чиния. Можете също така да добавите малка клонка или пръчка, сякаш върху нея седи бухал.

Снимка на плодови занаяти

Интересни статии...