Изработете момиче от листа със собствените си ръце: ТОП на най-добрите идеи със снимки. Майсторски клас за това как да направите необичаен състав от листа

Есента е време на необикновена красота. Луксозни дървета, украсени с богата цветова палитра. И, разбира се, красиви есенни букети, които семействата събират в гори и паркове. Разнообразни идеи за занаяти с листа ще ви позволят да създавате уникални интериорни предмети.

Картините с листа са специален вид декорация, която може да остане в интериора не само за кратък есенен период. Така че, разглеждайки няколко снимки на момичето, направено от листа, можете да видите, че те отдавна са се превърнали в истински произведения на изкуството.

Материали за създаване на занаяти

 • Картон. Повечето опции използват бяло.
 • Лепило. Препоръчително е да използвате пистолет за лепило, тъй като ще бъде най-удобен за фиксиране на малки части. За някои моменти качествена лепилна пръчка също може да ви бъде полезна.
 • Маркер или добър маркер в черно.
 • Листа. Не забравяйте да съберете възможно най-много различни цветове, тогава картината ще се получи по-ефектна.
 • Висококачествени и остри ножици, които могат да режат, а не да откъсват листа.
 • Също така си струва да събирате различни сухи влажни треви, които също ще станат съществена част от картината.

Етапи на създаване на занаяти

Когато започвате какъвто и да е майсторски клас по създаване на занаяти под формата на картини, важно е първо да очертаете контурите на изображението с маркер или флумастер. Това се прави така, че първо, всички елементи да са органично разпределени по цялата площ и, второ, за да се предаде по-точно това или онова изображение.

Такъв е случаят и със снимка на листа, изобразяващи момиче. Нека разгледаме един от възможните варианти.

 1. Скицираме образа на момиче, което държи чадър в ръка.
 2. Изображението се нанася върху бял картон.
 3. След това има няколко опции за това как да направите занаят на момиче от листа, а именно, можете просто да нарисувате тази рисунка с маркер или да я украсите, придавайки й обем.
 4. Помислете за опцията, когато момичето просто е боядисано.
 5. Чертежът вече не се докосва и след това започва работата с изображението на картината, която те започват да украсяват с предварително подготвени материали.
 6. Очертаваме място за бъдещото дърво до фигурата на момичето, изрязваме основата от кората и използваме елементите, изрязани от събраните листа, като нейна листа.
 7. Допълваме дървото с клонки, които също могат да бъдат отрязани от листа.
 8. Трябва да се отбележи, че кората се залепва само изключително с пистолет за лепило.
 9. За да придадем естественост на бъдещото дърво, изсушаваме всички събрани листа и ги залепваме върху него вече леко вдлъбнати.
 10. Оказва се такъв вид маса, която на снимката ще изглежда интересно и органично.

Не си струва да спестявате на листа, колкото повече са, толкова по-пухкаво и красиво ще бъде дървото. Треви, предварително подрязани, ще отговарят на ролята на трева и ще украсят долната част на картината.

Колкото по-разнообразни видове можете да съберете, толкова по-интересна ще изглежда картината. Готовата работа може да се постави в рамка със стъкло. В тази форма тя вече може да бъде окачена на стената.

Момиче за рисуване - есен

Преди това беше представена инструкция стъпка по стъпка как да направите проста картина от листа с деца. Но има опции, които със сигурност ще завладеят и възрастните.

Създаването на картина на момиче-есен не само ще се превърне в интересно занимание за няколко часа, но и ще ви позволи да реализирате въображението си в него. Започнете с избора на материали.

За да го създадете, ще ви трябва:

 • ДВП, идеалният размер за такава работа е 50 на 40 см
 • Колкото е възможно повече материали, които есента даде, а именно, това могат да бъдат не само листа, но и класове пшеница, различни клонки, жълъди, планинска пепел, всякакви цветя, трева и дори просо
 • Лепило. Разрешено е използването на PVA и пистолет за лепило. Тук разчитайте на инструмента, който е по-удобен за използване.
 • Акрилен лак, матова опция си струва да изберете
 • Ще ви трябва и жълта акрилна боя.

Ако се съберат всички подходящи материали, тогава шансът момичето от листата да се окаже със собствените си ръце се увеличава многократно.

Съвети за създаване на картина от листа

Моделът на листа е най-добре да се направи от шевообразната страна на влакнести плочи. Определено трябва да помислите за дизайна на рамката, може да се направи по посока на терасата.

 1. За да направите това, имате нужда от шпакловка, която се смесва с класовете пшеница, ако те не са там, тогава можете да използвате най-тънките клони.
 2. Също така се позволява шпакловката да замени малко сухо лепило или дори може да се използва смес за плочки.
 3. PVA се добавя към тази смес, тя действа като заместител на водата, а след това, заедно с растителни елементи, можете да създадете декор.
 4. След като сместа е около целия периметър, можете да поръсите просо отгоре и да го оставите в това състояние за половин час.

След това трябва да се отърсите от всичко ненужно. За естетика рамката трябва да бъде боядисана, например в злато. След това също е необходимо да се покрие цялата повърхност на фибровата плоскост.

Предварително трябва да изрежете силуета на момиче от картон, особено важно за тези, които често имат затруднения с рисуването.

Такъв силует е залепен към повърхността и също боядисан с акрилна боя. И тогава започва най-интересното - работата на фантазията.

За момичето трябва да създадете изображение: това може да бъде рокля или луксозна пола от листа, или може би ще бъде създадена летяща шапка. Комбинацията от листа на снимката с цветни венчелистчета изглежда по-елегантна.

Снимка направи си сам момиче от листа

Интересни статии...