Къде да отидем за майските празници през 2022 г. - цени през май

През май руснаците ще имат дълъг уикенд. Ако не обичате да седите неподвижно, организирайте си майска ваканция и се опитайте да се отпуснете в нова обстановка: извън града или като си купите билет за ваканционен дом. Някой предпочита бюджетните развлекателни центрове наблизо, а някой прекарва време в спа центрове. Най-неспокойните избират почивка някъде в чужбина.

Проучване на календара

Как страната почива през майските празници? Разберете нашия график и изчислете колко дни имате на разположение и добавете няколко почивни дни, ще получите пълна почивка за майските празници. Отлична възможност да отидете на почивка за 10-12 дни, да натрупате сили и нови впечатления.

Какво да правим през май

Къде да отидем за майските празници? Това е въпросът, който руснаците си задават преди дългия уикенд.

Ваканциите могат да се прекарат евтино, но интересно. Опциите зависят от предпочитанията и финансовите възможности:

  • организирайте активна почивка, като отидете на поход или риболов;
  • цялото семейство да отиде с кола до местните забележителности;
  • отидете с влак до съседен град;
  • лети до една от столиците;
  • купи билети за туристическа агенция и отлети до място, където е топло и вече можеш да плуваш.

Много руснаци мечтаят да летят с децата си на майските празници по море. Но все още е студено да се плува в Черно море и в Средиземно море също. В най-добрия случай ще можете да се слънчеви бани. Пълна ваканция на плажа е на разположение в Азия, Африка, Индонезия. За децата е по-добре да се отпуснете в познат климат, където не е толкова горещо.

Когато избирате пътуване в чужбина, помислете за посоката. Има редица държави, в които можете да летите евтино без виза и дори без паспорт: Абхазия, Беларус, Казахстан. Прочетете отзиви, проверете времето и се обадете в туристическата агенция.

Южни курорти на Русия

На територията на Русия най-топлият от всички е в Краснодарския край. Въздухът в Сочи се затопля до 16-20 °, във водата 15-16 °. Няма да можете да плувате в морето, но можете да посетите Адлер и да разгледате Олимпийския парк, да вземете вани със сероводород в Мацеста и да се разходите из дендрариума в Сочи. Туристическите турове, заминаващи от Москва, струват от 21 500 рубли.

В Анапа е слънчево, но ветровито. Децата играят на пясъка и се забавляват в аквапарка, активният туризъм очаква възрастни - туризъм, екскурзии, дегустации на вино в Абрау-Дюрсо.

Празничният сезон едва започва в Крим. Морето в Ялта е 15-18 °, във въздуха през нощта 8-10 °, през деня 16-17 °. Туристите оставят отлични отзиви, съветвайки да се изкачите на Ай-Петри, да посетите лястовиче гнездо, да посетите дачата на Чехов. Икономично пътуване ще струва 21 500 рубли. за двама.

Турове до Азовско море могат да бъдат закупени за 5-6 хиляди, но без полет и храна. Йейск предлага прекрасна почивка за деца - плиткото море се загрява бързо, а пясъчните плажове все още са тихи и почти пусти.

Из руските простори

Нека да отложим плажната ваканция за „по-късно“ и да тръгнем да покоряваме столицата. В Москва слънчево и празнично, по площадите свири музика, цъфтят люляци. Отидете до парка „Зарядие“, отидете на Червения площад или Третяковската галерия.

За мир и тишина, вървете в покрайнините на Москва… Уютни ваканционни къщи с басейни и конни клубове предлагат цени от 2 800 рубли. на ден.

В Санкт Петербург за майските празници се предвижда сухо, хладно време: 12-15 ° през деня, 4-6 ° през нощта. Струва си да отидете в Ермитажа, Руския музей, да се разходите по Невски, да поръчате речно пътуване. Туристическа цена - 19 000 рубли. като се вземат предвид преместването, храненето, екскурзиите.

В Казан температурата варира от 16 ° до 21 °, през нощта 8-11 °. Цените зависят от броя дни: от 5 500 рубли. 2 дни преди 19 300 на седмица, отстъпки за деца. Посетете Казанския Кремъл, Кукления театър, разходете се по пешеходната улица Бауман.

В Карелия отличен риболов, красива природа, чист въздух. Температура - 8-12 ° през деня, 1-3 ° през нощта, възможни са слани и дъждове. Препоръчва се прегледите на туристите да комбинират екскурзии с лечение в санаториуми. Редовен тур за 3 дни и 2 нощувки струва 10 900 рубли.

Релаксацияв планинския Алтай ще се проведе на фона на разцъфнал марал. Планинските склонове са покрити с люляков килим. Ще видите водопади, бурни реки, цветни скали и снежни върхове. Температурата варира от 7 ° до 15 °, възможни са валежи. Разходи за обиколка - от 26 000 рубли. без полет.

В Белокуриха почиващите очакват радонови извори, лечебна кал и модерна медицинска база. Стая в санаториум струва от 1200 рубли. на ден. През май вали малко, през деня 15 °, през нощта 6 °. Тук няма скокове на атмосферното налягане, а въздухът е наситен с фитонциди.

В Адигея лятна топлина - 20-21 ° през деня, 13-15 ° през нощта. Отидете на планински преход покрай потоци и водопади, през алпийски ливади. В края на пътеката ще стигнете до ледника и ако желаете, изкачете снежния връх на височина 2867 м. Двойна стая с удобства ще ви струва 9 600 рубли. за двама с трансфер от летището и 2 хранения на ден.

В Калининград вижте Музея на кехлибара, Катедралата, Музея на Световния океан. Струва си да направите екскурзия до Куршската коса. В града е прохладно - от 13 ° до 16 ° през деня, 4-8 ° през нощта. Тур пакет пакет - от 4950 рубли. за възрастен и от 4550 за дете.

На Селигер Май радва със слънцето, въздухът се затопля до 18 ° през деня и пада до 8 ° през нощта. Отзивите на туристите са пълни с възхищение от природата, риболова, уютните къщи. Тур в последния момент за 3 нощувки струва от 9730 рубли. за двама, и хотелска стая - 1300 рубли. на ден.

В Кисловодск в началото на май, само 13 ° през деня и 9 ° през нощта. Времето е слънчево, сухо, курортният парк привлича със свежа зеленина, планинският въздух е чист и свеж. Тук те не само пият нарзан, те се къпят в него. Цената за стая с лечение и хранене започва от 3500 рубли. на ден.

На Байкал в допълнение към уникалното езеро, конна езда, рафтинг и каяк, лов и риболов, места за сила, разходки с хеликоптер. Във въздуха през деня от 12 ° до 18 °, през нощта температурата пада под 0 °. Туристическите обиколки струват от 14 000 за 3 дни и 4 нощи. Но ще трябва да летите до Иркутск сами.

Близо до чужбина

Почивките в страните от ОНД за майските празници са не по-малко популярни.

В Грузия ще откриете планинския Кавказ, древните селища и съвременните градове с храмове, крепости, дворци. В Тбилиси в началото на май 17-20 ° през деня и 10 ° през нощта. Хотелска стая 3 * от 1200 рубли. Не се изисква виза. Турове от 19 000 рубли / човек

В Абхазия температурата на въздуха се повишава до 22-24 °, в морето 18 °. Трябва да се види - езерото Рица, пещерите на Новия Атон, Ботаническата градина и детската стая на маймуните в Сухуми. Цените на ваучерите започват от 10 500 рубли.

Релаксацияв Беларус на разположение дори с минимален бюджет. Направете обиколка на Минск, посетете крепостта Брест, разходете се по Беловежката пуща. Времето е хладно - 16-17 ° през деня, 11-12 ° през нощта. Една седмица почивка в Минск ще струва 34 000 рубли. за двама.

Все повече туристи почиват В Казахстан… Температурната люлка не изненадва никого. Термометърът може да скочи до 30 ° и да падне до 8 °. Отзивите на туристите приятелски препоръчват да посетите Астана и Алма-Ата, да се разхождате в подножието на Тиен Шан, да слушате пеенето на дюни в степта. Пътуването ще струва от 30 800 рубли.

Ваканцияв Баку ще даде много впечатления. Май е богат на събития - празник на цветята, музикален фестивал, грандиозни фойерверки. Във въздуха през деня до 19 °, през нощта 17 °. Хотелска стая струва от 1900 рубли. Турове от 16 000 на човек

Интересни статии...