Прогнози на Нострадамус за 2022 г.

Прогнозите на Нострадамус за 2022 г. предизвикват известен интерес не само сред учените и изследователите, но и сред обикновените хора. Приживе много от пророчествата му се сбъднаха. И в своите творби той очертава в криптирана форма събития, които е вероятно да се случат в света след много години.

Каква е стойността на прогнозите на Нострадамус

Мишел дьо Нотрдам (известен също като Нострадамус) - великият френски астролог, лекар, алхимик и пророк е живял през първата половина на 16 век. Повечето хора свързват името му с предсказания. И за това има много добри причини.

Творческото наследство на Нострадамус се основава на 10 века (свързани легенди), състоящо се от 942 катрена (катрени, римувани редове с логическо заключение), както и предговори към тях - писма до сина му Цезар и крал Хенри II. Колосалната творба се нарича „Предсказанията на Мишел Нострадамус“.

За съжаление до днес са оцелели само 4 века, които съдържат допълнения и малки разлики. Според коментатори Мишел дьо Нотр Дам прави прогнози за няколко хилядолетия напред.

Отличителни черти на тълкуванията на Нострадамус:

  • осмисленост, дълбока замисленост и сложност;
  • като основа - астрологични изчисления;
  • френският алхимик вярва, че историята на човечеството е циклична, следователно той създава своите пророчества въз основа на тази теория;
  • значителна част от катрените се отнася до миналото, но като се има предвид цикличността на събитията, астрологът подчерта тяхната голяма вероятност в бъдеще.

Заслужава да се отбележи, че в своите прогнози Мишел дьо Нотр Дам често говори за природни бедствия, които почти биха ударили планетата.

Днес човечеството е много по-вероятно от преди да се сблъска с земетресения, цунами, вулканични изригвания и други бедствия. Според Нострадамус ситуацията само ще се влоши.

Прогнози за природни бедствия

Творческото наследство на френския пророк е огромно поле за дейността на учени и експерти. Повечето експерти оценяват точността на пророчествата на Нострадамус на 70-80%. Вярно е, че всеки от тях тълкува неясни и забулени поговорки по свой начин.

Подобно на други гадатели, Нострадамус говори много за изменението на климата, за факта, че през 21 век човечеството ще се сблъска с безпрецедентен брой природни бедствия, които носят разрушения.

Глобално затопляне - в своите трудове френският пророк многократно обръща внимание на този проблем. Той каза, че през 21-ви век температурата ще се повиши, от което ледниците ще започнат да се топят бързо, ще започне суша и жителите на северните райони ще бъдат принудени да избягат в търсене на подходящо място за живеене.

Безпрецедентна жега ще дойде в Русия и Европа, навсякъде ще пламнат природни пожари, всичко живо ще бъде унищожено от огън. Нострадамус предупреди, че последиците ще бъдат толкова мащабни, че хората ще загубят Слънцето и Луната поради дим и смог.

В същото време поредица от природни бедствия ще премине от една крайност в друга: от мащабни пожари до многодневни душове. Валежите ще бъдат толкова силни, че ще доведат до наводнения в много страни. Най-силно ще бъдат засегнати Океания и Австралия. Френският пророк също прогнозира земетресения, които ще започнат след изригване на вулкани.

Но най-зловещото пророчество се счита за безпрецедентната сила на цунамито, което ще се появи след падането на кометата на планетата. В резултат на това най-много ще пострада африканският континент, където ще започнат глад и болести.

Прогнози за геополитиката и света

Според Нострадамус до 2022 г. на геополитическата арена на света ще се развие ситуация, провокираща въоръжен конфликт.Много държави могат да бъдат въвлечени в тази война. Но в същото време пророкът твърди, че периодът от 2022 до 2041 г. е последният в историята, когато е възможно избухването на война.

Отношенията ще ескалират поради големия приток на мюсюлмани, който ще наводни Стария свят. В момента, когато броят им наближи критично ниво, те ще започнат да диктуват свои правила, в резултат на което може да възникне въоръжен конфликт. Ще бъде възможно да се локализира - потокът от емигранти от източните страни ще бъде спрян от френското правителство.

В други катрени на Нострадамус се казва, че само две държави - Индия и Китай - ще излязат победители от голям въоръжен конфликт. Войната ще започне заради съперничеството между двете държави - САЩ и Китай. Но хората ще умрат не само във война - ще се появи непознат досега вирус, от който няма да има спасение.

Френският пророк направи много предсказания за Изтока и Китай. Някои от неговите трактати казват, че през 2022 г. Китай ще придобие статут на суперсила и именно оттам, от Изтока, на света ще дойдат нови амбициозни политици-тирани, които ще подчинят почти всички държави.

Що се отнася до Русия, прогнозите на Нострадамус са много оптимистични. Ако в миналото страната е преживявала далеч не най-добрите времена на фона на умората и липсата на фундаментални промени, то през 2022 г. ситуацията ще започне да се подобрява.

Русия ще заеме благоприятна позиция за себе си на геополитическата арена - ще се превърне в неутрален наблюдател на събитията, разгръщащи се между Китай и САЩ.

Може би ще се обедини с някои източни държави. Но руският владетел, според предсказанията на оракула, ще трябва да вземе съдбоносно решение.

Прогнози в световната икономика

През 2022 г. състоянието на световната икономика ще се стабилизира. Поне така експертите тълкуват четиристишията на Нострадамус. Въпреки потока от емигранти от други страни, страната ще може да укрепи икономическите си позиции на световния пазар.

Руското правителство ще може да повиши жизнения стандарт на много сегменти от населението и да намали равнището на безработица в страната. Благодарение на повишаването на жизнения стандарт демографската ситуация в страната също ще се подобри.

Много хора ще започнат да усвояват нови видове доходи. Съдейки по прогнозите на Нострадамус, занаятчиите и хората, работещи на земята, ще бъдат търсени през 2022 година.

Други прогнози на Нострадамус за 2022 г.

Доста е трудно да се интерпретират и дешифрират произведенията на френския гледач. Той никога не е посочвал конкретни дати и държави, говореше забулено и забулено. Повечето от прогнозите му обаче се сбъдват.

Вземете например природни бедствия, които се случват на планетата. Той видя, че в много страни ще започнат проливни дъждове и дори наводнения са възможни. Той предвижда, че в Америка ще започнат вътрешни разделения и САЩ ще трябва да се оттеглят от глобалната политическа и икономическа арена, за да разрешат вътрешните конфликти.

Според предсказанията на Нострадамус езиковите бариери ще изчезнат в света, може да се появи нова религия - напълно различна или чрез обединяване на света.

Френският алхимик също предупреждава за вероятната промяна в орбитата на Земята под въздействието на космически фактори. Що се отнася до близкото бъдеще, през 2024 г. на планетата ще паднат големи технологични и екологични бедствия.

Трябва ли да вярвате на Мишел Нострадамус

Невъзможно е да се отговори еднозначно на този въпрос. Някой не вярва на себе си, но какво можем да кажем за някой френски мислител? Още приживе творбите на Нострадамус са критикувани: астролозите посочват многобройни грешки и първите му пророчества не се сбъдват, което създава сериозни проблеми на автора.

Въпреки това съвременните експерти смятат, че пророчествата на Нострадамус се сбъдват със 70-80% вероятност. А изследователите и историците вярват, че пророчествата са най-ясният пример за средновековна мистика и есхатология.

Интересни статии...