Новогодишна история Изненада от сина

Случи се така, че с Олежка останахме сами. Съпругът избра нов партньор в живота, но синът не знае подробности. За него официалната версия беше, че татко трябва да работи в друг град, а мама не искаше да напусне работата си тук.

Олег вече беше на дванадесет, разбира се, разбираше много. Въпреки че се правеше, че не забелязва нервните ми сривове поради вечната липса на пари, нощни сълзи от импотентност и желанието да бъда обичан отново.

Исках да направя Нова година специална за него. Не можех да дам нещо скъпо, но можех да организирам почивка. Дизайнът беше направен почти в любимия му стил с миньони. Синът оцени и гордо публикува своите селфита на новогодишния фон в социалната мрежа.

Предложих му да покани приятелите си и след камбанния часовник да отиде на градския площад в шумна компания, придружен от мен. Синът не одобри идеята. По-късно разбрах, че на 12 години възрастните са излишни в компанията.

Синът ми също отказа да отиде да посети бабите си или моите познати. "Ще се срещнем заедно!" - решително заяви синът.

На 31-ви не работих, за да мога да се подготвя. Прочетох куп новомодни рецепти и цяла сутрин работех върху тяхното изпълнение. Добре, че реших да купя тортата, а не да я пека сам.

По обяд телефонното обаждане на Олежка иззвъня. Отначало той не каза нищо особено, а след това изведнъж попита: „Мамо, би ли имала нещо против да празнуваме Нова година три заедно? Това е добър човек. Искам и вие да се убедите в това. "

Помислих, че синът ми реши да призове първата си любов към нас. Нямаше възражения от моя страна.

Преоблякох се в красива рокля, в която реших да отпразнувам Нова година според всички звездни съвети. Червеното винаги ми отиваше. Интернет беше пълен със заглавия, че точно този цвят трябва да присъства в къщата и в дрехите, за да отговаря на огнения знак. В декорацията на апартамента почти нямаше червено, защото навсякъде имаше миньони. Но се погрижих за себе си.

Когато ключалката щракна, реших да не бързам навън, за да позволя на госта на сина си да свикне. Едва сега той покани не момиче, а класния си ръководител. Красивият, интелигентен Андрей Викторович, в разговор с Олежка, призна, че има много интересна и красива майка. И те направиха заговор. Олежка ми каза: "Мамо, това е моята изненада за теб." Изненадата наистина се случи.

А предстоящата Нова година вече сме четирима. Нашите и Андрей Мариночка ще отпразнуват първия си месец в навечерието на Нова година!

Интересни статии...