Как да украсим коледно дърво през 2021-2022: съвети от стилисти, модни цветове, как да се обличам на улицата

Един от важните атрибути на новогодишните празници е красивата рибена кост. Всяка година възрастни и особено деца с радостно и вълнуващо усещане за магия украсяват коледното дърво за празника. Астролозите съветват не забравяйте да закачите играчка символ на настъпващата година на коледното дърво. 2019 г. ще се проведе под егидата на Жълтото прасе, така че прасето трябва да присъства на празничното дърво. Как да украсите празнично коледно дърво през 2019 г., ще научите от нашата статия.

Характеристики на украсата на коледно дърво за 2019 г. на Жълтото (земно) прасе

Коледното дърво отдавна се смята за символ на настъпващата година, така че без него истинска празнична атмосфера няма да работи. Ароматът на мандарина с иглолистен аромат е познат от детските спомени за новогодишните празници. Сега много хора предпочитат да поставят изкуствени коледни елхи у дома. Ако решите да закупите жив смърч, за да създадете истински новогодишен празник у дома, изберете свежо, не изсъхнало дърво. Обърнете внимание на височината на дървото: това ще определи колко декорации имате нужда.

Кой е най-добрият начин да украсите коледно дърво за новата 2019 година? През Новата година на жълтото прасе дървото трябва да блести с всички цветове, да блести и да блести. Прасето ще хареса дъговото дърво. За да направите това, започнете да украсявате коледното дърво с гирлянди от горната част на главата, като ги спускате по спирала до самото дъно. Така коледното дърво ще бъде разделено на секции, всяка от които трябва да бъде украсена с играчки в една и съща цветова схема.

На бележка! Ако дървото е високо, трябва да получите най-малко 6-7 секции. Във всеки раздел не забравяйте да закачите играчка под формата на прасе или прасе, за да успокоите домакинята от 2019 година.

За да изглежда дървото като дъга, в долната част трябва да има червени играчки, следващият раздел трябва да бъде оранжев, след това жълт, зелен, син, син и накрая лилав. След като гирляндът е включен, коледното дърво за Нова година на жълтото прасе ще искри с всички нюанси на дъгата. Домакинята на настъпващата година ще бъде доволна от това как сте решили да украсите коледното дърво.

Цветове за украса на коледно дърво през 2019 година

Жълтото земно прасе обича красиви бижута, лъскав декор, богати цветове. Това трябва да се вземе предвид не само при избора на празнично облекло, но и при избора на декорации за новогодишното дърво.

Астролозите обръщат внимание, че основните цветове на Земното прасе са злато, кафяво, всички нюанси на жълтото. Зелените иглолистни клони се съчетават добре със златни топки, лъскави камбани, сърма и дъжд. Не прекалявайте с кафявото, не трябва да има много. Препоръчително е златните топки и мишурата да се разреждат с кафяви нюанси.

В какви цветове да украсите коледно дърво през 2019 г.? Дори и да не вярвате в хороскопите, златната елха ще изглежда разкошно в празнична вечер.

С какви други цветове можете да украсите коледното си дърво през 2019 г.? Освен жълтите, златните и кафявите цветове, Pig ще одобри и сивите и белите цветове. Но е по-добре да откажете червен, син и зелен декор през 2019 година. Малко червен, бледозелен или син цвят обаче няма да разстрои Прасето.

Можете да украсите коледното дърво с ядлив декор: портокали, мандарини, канелени пръчици, торбички с кафе на зърна. По този начин можете да комбинирате любимите си цветове Жълто прасе с вкусни новогодишни аромати. За да успокоите Свинята, поставете жълъди или кестени под дървото. Можете просто да ги поръсите под дърво или да ги сгънете спретнато в сандък.

Основни стилове

В съвремието коледните елхи се украсяват в съответствие със стил и определена концепция.Празничното дърво трябва хармонично да се вписва в интериора на стаята. Има много стилове, така че всеки може да намери подходящ вариант за дома си, как да украси горска красавица.

Необходимо е да се облече коледното дърво, така че да е в хармония с помещението. Ето няколко полезни съвета:

 • Цветовете на декорациите трябва да се комбинират с нюансите, които преобладават в стаята. Например, ако парчетата мека мебел и завеси в стаята са тюркоазени, дървото трябва да има тюркоазени тонове в декорациите.
 • Спазвайте общата новогодишна тема в цялата къща. Ще бъде странно, ако едната стая е декорирана в еко стил, а другата стая е с метален блясък в декора.
 • Във всеки стил е важно правилно да комбинирате цветовете помежду си. Използвайте подходящи комбинации за вашия декор на рибена кост: синьо-сребристо-бяло, бежово-златисто-кафяво, сребристо-сиво-маслинено, матово злато-слонова кост.

Класически стил

Мнозина си спомнят как още през съветските години украсяват новогодишните елхи с домашно приготвени играчки, купуват „дъжд“ и ярки коледни топки. Коледно дърво в класически стил ще ни върне в детството, когато ние, просто деца, помогнахме на младите родители да украсят новогодишната елха и нетърпеливо чакахме сутринта да погледнем под дървото в търсене на подаръци от Дядо Коледа.

Основните атрибути на класическия декор на празничното дърво:

 • Златни и сребърни топки;
 • Ярко червени панделки;
 • Ангели от хартия или картон;
 • Остра корона (или звезда);
 • Многоцветни колиби, камбани, играчки за фигури.

Украсете коледното дърво в класически стил с ръчно изработени играчки: пришити или плетени прасета, хартиени гирлянди, картонени фигурки. Ако имате стари бабини играчки, не забравяйте да ги закачите на клоните.

Минимализъм

Тенденция, водеща в Европа от много години. До новата 2019 г. е по-добре да премахнете всички ненужни предмети, като се фокусирате върху естествената красота. Елха, украсена в минималистичен стил, ще искри с гирлянд с малки крушки. Минимализмът върви добре със скандинавския стил. Поставете елхата в плетена кошница или увийте саксията с дърво в хартия за занаяти. Можете напълно да се справите без играчки, като предпочитате само искрящи светлини. Или можете да окачите златно или дървено прасе в авторския дизайн на един смърчов крак.

Страна

Този стил е свързан с домашна, уютна селска среда. В суматохата на града има толкова голяма липса на домашна топлина и уют, че много хора предпочитат селския стил в живота на голям град. Декорациите в селски стил включват големи искрящи топки за коледно дърво, малки дървени играчки, бисквити с меденки и домашни меденки.

На бележка! Невъзможно е да се създаде селски стил без ръчно изработени играчки. Колкото повече са всички видове ръчно изработени предмети на дървото, толкова по-добре. Жълтото прасе ще оцени вашите усилия и следващата година ще бъде добра за вас.

Ако не сте приятели с ръкоделието, можете да изрежете снежинки от занаятчийски картон или да завържете няколко пръчки канела с лъскава плитка. Такива новогодишни играчки ще се превърнат в прекрасен декор за новогодишната красавица.

Блясък

Жълтото прасе обича блясъка, шика и лукса! Наблегнете на това, като изберете декорации за коледни елхи в бляскав стил. Не сдържайте емоциите си: изберете искрящи топки, искряща мишура, голям брой цветни гирлянди, ароматни свещи, буйни лъкове. Дървото трябва да блести, да блести, да блести!

Блясъкът е невъзможно да си представим без розово. Изкуствената розова рибена кост ще добави игриво настроение и яркост към новогодишния празник. Украсете розовите клони със златни топки, сребърни конуси и камбани, гирлянди от златни мъниста.

Ретро

Ако организирате парти в ретро стил или сте поканили родители и баби и дядовци, за да отпразнувате Нова година, по-добре е да украсите коледното дърво в стил "съветско ретро". Гледайте класиката на съветското кино: „Насладете се на банята си!“ и Карнавална нощ, откъдето можете да взаимствате идеи за украса на коледно дърво.

Какви бяха играчките по съветско време? Часовник, показващ пет минути до дванадесет, сови, конуси от ела, самовари, снежни човеци от папие-маше. Такива играчки могат да бъдат закупени на битпазари или взети назаем от баби.

Коледно дърво в ретро стил трябва да бъде украсено със сребрист „дъжд“, многоцветни знамена, звездовиден връх и поставете фигури на Дядо Коледа и Снежанка под клоните.

Модерен

Няколко варианта за украса на коледно дърво в стил ар нуво:

 1. Коледното дърво съдържа само топки без мишура, гирлянди и „дъжд“. По-добре е да комбинирате два цвята топки: бяло и циан, маслинено и циан, златно и лилаво, сиво и златно.
 2. Украса за елха - гирлянди, без топки и други играчки. Гирляндите трябва да са два или три цвята, това ще е достатъчно.
 3. Монохромна рибена кост. Например златна елха, златни играчки и златна мишура. В този случай е по-добре да поставите светещия гирлянд по-близо до багажника и да изберете играчки с миниатюрни размери. Такова коледно дърво ще изглежда много впечатляващо и Жълтото прасе определено ще го хареса.

Реколта

Много ценители отдавна търсят подходящи винтидж предмети. Изглеждат живи, имат своя трудна история и са много по-ценни от най-скъпите декорации за коледни елхи. Ако нямате възможност да закупите истински реколта бижута, не се отчайвайте. В магазините можете да намерите декорации за коледни елхи с ефект на стареене, които ще ви помогнат да създадете истински винтидж стил в декора на новогодишната елха.

Какви коледни декорации са подходящи за декорация на коледно дърво:

 1. Леко изтъркани пъпки и звънчета;
 2. Големи стъклени топки с изключителен дизайн;
 3. Играчки, бродирани с мъниста, кристали и качулки.

Как да украсим коледно дърво: опции и идеи

Как да украсим коледно дърво в годината на прасето 2019? Това е просто, просто трябва предварително да подготвите необходимите декорации:

 • Гарланд. Закачете на спирала цветни искрящи гирлянди на елхата. Също така украсете прозорците и входната врата на къщата отвън с гирлянди. Можете да залепите миниатюрни стикери за прасета върху крушки.
 • Стъклени топки. Какво е дърво без празнични топки? Използвайте 1-2 цвята за декорация.
 • Снежинки. Те могат да бъдат закупени или направени със собствените си ръце от дебел картон, мъниста, мъниста, панделки.
 • Прасето ще го оцени, ако украсите коледното дърво през 2019 г. със собствените си ръце. Вържете миниатюрни ръкавици без ръкавици, снежен човек или прасе, изрежете снежинки от дърво, украсете коледни топки със кристали и мъниста. Прасето ще хареса всяко творчество, така че очаквайте просперитет и финансов успех през следващата година.

От естествени материали

В годината на Жълтото прасе астролозите препоръчват да закачите няколко играчки, изработени от естествени материали на коледното дърво. Изберете всеки материал, който ви харесва: конуси от ела, кора, клонки, канап, хартия за занаяти. Конусите могат да направят смешни занаяти, които децата ще ви помогнат да направите. Например, те с радост ще залепят крилата и главите на неравностите и ще ги превърнат в забавни пингвини. Навитият канап прави отлични коледни топки в еко стил. Топки могат да бъдат направени и от памучни конци.

Орнаменти от дърво

Тъй като Жълтото прасе се нарича още дървено прасе, играчките от дърво трябва да присъстват на коледното дърво. В случай, че обичате дърворезбата, няма да е трудно да направите няколко декорации за коледни елхи.

На бележка! Ръчно изработени дървени играчки за коледно дърво могат да бъдат подходящ новогодишен подарък за роднини и приятели.

Играчките могат да бъдат боядисани или оставени в естествения им цвят. Такива фигури са подходящи за украса на коледно дърво в еко-стил.

Играчки с жълто прасе

Астролозите силно препоръчват да закачите няколко фигурки прасета на новогодишно дърво в годината на Земното прасе. Домакинята на идващата година ще хареса това, а цялата 2019 г. ще премине в изобилие, здраве и добро настроение.

Можете да си купите готови коледни прасета, но е много по-приятно да правите играчки със собствените си ръце. Тук полетът на въображението е безкраен: филцови, плетени, бродирани прасета, фигурки на меденки, плюшени прасета, керамични фигурки и много други. Дори ако никога не сте се занимавали с ръкоделие, преди новата година се опитайте да направите малка играчка под формата на прасе за коледно дърво. Жълтото прасе ще оцени вашите усилия и упорита работа.

Процедурата за украса на коледно дърво

За да украсите красиво коледно дърво, трябва да следвате някои препоръки:

 1. На първо място, гирлянд е окачен на дърво и едва след това играчки. Ако направите обратното, ще бъде трудно да окачите гирлянда върху играчките.
 2. Стъклените играчки са окачени от горната част на главата до долните клони. Декорации от дърво, хартия и плат могат да бъдат окачени във всякакъв ред.
 3. В самия край на украсата върху дървото се поставят сребърен „дъжд“ и мишура. Моля, обърнете внимание, че „дъждът“ изглежда красиво само върху зелената красавица. Ако изкуственото дърво е бяло или сребърно, декорацията просто ще се загуби на дървото.
 4. Не закачайте играчките твърде близо една до друга. Стъклените декорации могат да се счупят и всички останали играчки ще загубят своята привлекателност, ако се слеят в твърда маса.
 5. И накрая, трябва да помислите как да украсите върха на дървото. Това може да бъде традиционна звезда или искрящ връх.

Украса на улично дърво

Ако в двора ви расте смърч, бор или туя, украсете улично дърво за новата година, за да създадете истинска празнична атмосфера. Интересно решение ще бъде да украсите улично дърво със собствените си ръце.

С какви играчки можете да украсите улично дърво:

 • Бонбони. Новогодишните празници са свързани не само с мандарини и шампанско, но и с голям брой всякакви сладкиши. Направете декоративни „бонбони“ от картон, цветна хартия, сатенени панделки и мишура и ги окачете на улична ела като декорация. Можете да поставите сладки във всеки „бонбон“, така че гостите в новогодишната нощ да получат новогодишен „бонбон“ със сладки от Дядо Коледа.
 • Присъства. Увийте малка кутия в подаръчна хартия, завържете я с панделка и я закачете на улична елха.
 • Снежни човеци. Изрежете шаблон от снежен човек от пяна, нарисувайте нос, уста, очи, капачка, шал с акрил.
 • Прасенца. Зашийте намордниците на прасетата от филц, зашийте два копчета вместо ноздрите. Очите могат да бъдат направени от черни мъниста. Завържете плетен шал около врата на прасето и го закачете на елхата, така че символът на настъпващата година да защити дома ви.

Всички чакаме новогодишното чудо с надеждата за промяна към по-добро. Нека успокоим Жълтото прасе, за да ни донесе много здраве, благополучие, просперитет и добро настроение през следващата година. И нека започнем с украсата на коледното дърво, което трябва да присъства във всеки дом. Ако коледното дърво е украсено с удоволствие, Прасе ще забележи вашите усилия! Използвайте нашите съвети и поздравете новата 2019 година в хармония, радост, в добро настроение. Честита Нова Година!

Интересни статии...