Новогодишен елен - 2022 шаблон за рязане, голям

Всеки иска да украси дома си за настъпването на Нова година. В семейство с малки деца може да има малко време за подготовка, но искате да зарадвате децата и самите родители, за да се потопите във вълшебната празнична атмосфера. Изход, който ще ви позволи да облечете апартамент бързо и по оригинален начин - използвайте готови шаблони за изрязване! Новогодишните северни елени, впрегнати в шейната си от Дядо Коледа, за да доставят подаръци и топли пожелания на всички, без изключение, бързо ще се втурнат към вашия гостоприемен дом на грациозните му бързи крака!

Как да използвам шаблон?

Коледният шаблон за елени може да се използва по няколко начина:

 • изрежете и залепете директно към повърхността;
 • обиколете рисунката на елен според шаблона и цвета;
 • изрежете фигурата, запълнете дупката с боя с подходящ цвят. Можете да приложите метода на щамповане през шаблон: вземете малко количество боя с парче гъба и го нанесете върху отвора на шаблона, за да получите отпечатък;
 • напръскайте боя от спрей около шаблона. Или напръскайте боята с четка.

Рисуване на елени може да се приложи:

 • на прозорците. За този метод, между другото, можете да вземете прозрачен цветен филм, за да получите ефекта на витражи;
 • на стената на къщата отвън;
 • на вратите, стените в апартамента;
 • малки мотиви на елени чрез шаблон могат да се използват за украса на мебели;
 • фигурки на елени, изрязани от картон, могат да бъдат прикрепени към завеси, лампи.

Опитайте се да направите новогодишен гирлянд от еднакви фигури на елени или да го разредете с други новогодишни силуети: подаръци, топки, свещи.

Малките деца може да обичат да проследяват силуетите с цветни моливи, флумастери.

Как да изрежете шаблон на коледен елен

Ще имаш нужда:

 • дебела хартия като ватман хартия, картон може да бъде;
 • макет (канцеларски) нож;
 • остри ножици;
 • подложка за рязане. Най-добре работи самозатягащата се подложка за създаване на прототипи и занаяти. Ако не, използвайте чиста, плоска дъска за рязане, за предпочитане гладка пластмаса.

Инструкции как да изрежете силует:

 1. Шаблонът може да бъде изтеглен онлайн или да използвате нашия.
 2. Отпечатайте на хартия шаблон за коледни елени в естествен размер. Ако не се получи, залепете го спретнато от няколко части. За рязане дебелата хартия е най-подходяща, например за скрапбукинг или ватман "goznak". Офисът (за принтер) също е добър. Тънка хартия като писане няма да работи - тя е мека, няма да работи, за да изреже равномерен силует от нея.
 3. Поставете шаблона върху килима. Внимателно проследете фигурата с острие на нож, без да повдигате ръцете си. Завършете малки детайли с ножица. Можете да използвате маникюр. Свършен!

Съвет! За деца в предучилищна и начална училищна възраст отпечатайте и им поверете да режат шаблони за елени по-лесно, без изобилие от дребни детайли. В никакъв случай не ни позволявайте да работим с нож - това изисква твърда ръка и отлична координация на движенията, които бебетата все още не притежават. Детето определено ще се справи с малки ножици и няма да се притеснявате, че силуетът е крив.

Отпечатайте, изрежете шаблони за коледни елени. Нека Дядо Коледа донесе на вас и вашето семейство щастие и забавление през Новата 2022 година!

Интересни статии...