Куест за рождения ден на къщата "Пиратски съкровища": сценарий и препоръки за

Провеждането на куестове набира все по-голяма популярност. Този тип игра представлява верига от задачи и загадки, а в края играчите получават подаръци. Най-лесният начин да се проведе вълнуващо събитие за рожден ден е да се организира куест у дома.

Основни препоръки и видове куестове у дома

Първо, трябва да решите в какъв формат ще се проведе домашното търсене. Помислете за важни нюанси:

 1. Възрастта на играчите. За възрастни можете да измисляте по-трудни задачи и да предлагате лесни загадки и ребуси на децата.
 2. Броят на задачите. Обикновено за домашни куестове се използват 6-8 етапа, така че участниците да не се отегчават в търсене на основната награда. Ако задачите са лесни, можете да увеличите броя на 10-12.
 3. Междинни награди. Всеки възрастен има малко дете, което с удоволствие получава подаръци. В допълнение към основната изненада за рождения ден, пригответе няколко малки сувенири. За мъж купете предварително дневник, хубава химикалка, тениска, поставка за мобилен телефон. На приятел може да се представи червило, крем за ръце, фиби, красива ключодържател, козметична чанта.
 4. Брой участници. Ако в търсенето участва само рожденикът, разбира се, основният подарък ще отиде при него. В случай, че гости (роднини, приятели, колеги) се присъединят към играта, всеки играч трябва да бъде насърчен.

Какви са видовете куестове:

 1. Потърсете презентация чрез албум. Скривате подаръка на уединено място и задачата на рожденика е да го намери, следвайки подканите. Всяко съобщение ще съдържа някакъв вид задача, например да разгадае загадка, ребус или кръстословица. Когато играчът получи верния отговор, той ще познае къде е скрита следващата бележка. Подгответе красиво съветите предварително и след това ги подредете във верига, която трябва да съставите предварително, за да не се объркате. В последната бележка участникът ще разбере къде е скрита наградата. Този вариант на куеста може да се организира у дома за съпруг или съпруга за рождения му ден.
 2. Карта. Това търсене може да се направи на открито или у дома. Начертайте схематичен план на апартамента, маркирайте местата на "артефактите" с кръстове. Те трябва да бъдат обединени помежду си по смисъл, например парчета от пъзел, които ще показват къде е скрит подаръкът.
 3. Фото търсене. Снимките на различни предмети и места в апартамента действат като улики. Но трябва да снимате от необичаен ъгъл: снимайте масата отдолу, шкафа отвътре, чайника - с висока разделителна способност.

Колкото по-размазана и размазана е картината, толкова по-трудно е да се отгатне какво има в нея.

 1. Гатанки и пъзели. Интелектуалната опция със сигурност ще зарадва мама, татко или възрастни роднини. Вълнуващо търсене е доброто обучение на внимание, мислене, памет. Отговорът на всяка задача ще бъде намек къде е следващата бележка. В края участниците получават подаръци, а също така можете да представите грамоти или медали за интелигентност и изобретателност.

Сценарий на куеста "Пиратски съкровища"

Помислете предварително за сценария на празничната игра, за да изненадате рожденика и гостите. Какво ви е необходимо по време на подготвителната фаза:

 • цветен картон;
 • ножици;
 • флумастери;
 • пликове с пиратски символи;
 • малки подаръци.

Изрежете изображения на монети от цветен картон - след това участниците могат да ги обменят за подаръци. Куестът започва с първото съобщение под формата на SMS съобщение: „Честит рожден ден! Като подарък за вас е подготвена изненада, която можете да получите в замяна на златни и сребърни монети.Тръгнете да ги търсите и нека късметът да бъде с вас! И започнете от мястото, което не е нито улица, нито къща. " Участниците в играта трябва да познаят, че първата следа е на балкона.

 1. Задача номер 1. На картата случайно се изписват писма, от които трябва да измислите думи (разбойник, папагал, съкровище, филибъстър, кораб). Когато участниците изпълнят задачата, лидерът, преоблечен като пират, подава монета. Рожденикът отново получава съобщение: „Поставяме там мръсни неща, а сапунът и водата ги правят чисти“. Играчите намират следващия плик в пералнята.
 2. Задача номер 2. Участниците трябва да решат пиратска кръстословица. Когато всички думи са изписани, вертикално ги очаква намек в червените клетки: "Орхидея". За изпълнената задача се присъжда монета.
 3. Задача номер 3. В пота с орхидеята има още едно съобщение: думите се изписват в две колони, а задачата на играчите е да намерят допълнителните. Крайният резултат е две думи: фризер. Именно там ги очаква следващият плик и за своята изобретателност те получават друга монета.
 4. Задача номер 4. Текстът на известната песен от карикатурата „Нека те тичат неловко“ е отпечатан на лист хартия с липсващите думи, които участниците трябва да вмъкнат. За изпълнената задача те получават монета и още един намек на мобилния си телефон под формата на увеличена снимка. Когато участниците разгледат внимателно изображението, те ще осъзнаят, че следващата задача ги очаква в микровълновата.
 5. Задача номер 5. На лист хартия в едната колона се записват държави, а в другата градове, които трябва да бъдат правилно съчетани. Когато задачата бъде изпълнена успешно, участниците ще получат заслужена монета. Пликът съдържа и подсказка под формата на загадка къде да отидете по-нататък (до спалнята).
 6. Задача номер 6. Играчите трябва да решат пъзел, отговорът на който ще бъде думата "клавиатура". С монета отиват до компютъра и виждат там нов плик, в който пише, че трябва да натиснете бутона „старт“.
 7. Задача номер 7. Въпроси за ерудиция се появяват на монитора. Когато бъдат намерени всички верни отговори, играчите ще получат монета и следния намек: „Тя изпраща с една ръка, а с другата поздравява гости. Тя не обижда никого, но по някаква причина всички я бутат ”(отговор: дръжка). На входната врата участниците в куеста намират завързан хартиен свитък със съобщение: „За пиратите най-важното е да се поддържа баланс, когато има буря зад борда. Да видим дали можете да устоите на морската буря. "
 8. Задача номер 8. Трябва да стоите на един крак една минута, без да се люлеете. Участниците получават монета и плик с бял лист хартия и карта с ребус. Когато се реши, получавате думата "топлина".
 9. Задача номер 9. Листът трябва да се нагрее, след това върху него ще се появят букви, написани с мляко: „Това, което това око не гледа, ще прехвърли всичко на картината“ (отговор: камера). Трябва да прегледате купчина изображения, сред които ще има изображение на кухнята. Участниците отиват там, където ги чака пиратският лидер. В ръцете си държи сандък с подаръци, които дава в замяна на спечелените монети.

Измислете интересен текст на поздравления в стихове за водещия. Когато играчите получат подаръци, можете да ги почерпите с истински пиратски ром.

Играта ще се окаже по-интересна, ако предварително се погрижите за пиратското обкръжение. Раздайте на участниците ризи, бандани и черни превръзки за очите. Украсете апартамента си с миди, акули и кораби. Бъдете креативни с дизайна на стаята, измислете още няколко куеста с пиратска тематика. Възрастните с удоволствие ще се потопят в примамливия свят на приключенията и съкровищата.

Как да започнете

Ако решите да организирате търсене на рожденика, можете да го започнете така:

 • предайте плик с първата задача лично на рожденика;
 • изпратете SMS съобщение на мобилния си телефон;
 • прикрепете плик със задача към стената;
 • поставете на видно място в апартамента;
 • изпратете с куриер;
 • минете през приятел или съсед.

Текстът на първото съобщение може да бъде следният: „Честит рожден ден за теб! Можете да получите подарък, след като преминете всички тестове. Обещавам, че накрая ще имате приятна изненада! "

Опции за подсказване

За търсенето използвайте голямо разнообразие от предмети и места в къщата. Къде можете да скриете пликове за куестове:

 • под клавиатурата на компютъра;
 • в скрин;
 • под възглавницата на дивана;
 • в пералнята;
 • в хладилник или микровълнова печка;
 • на балкона;
 • в празна купа;
 • под мека играчка;
 • в саксия за цветя;
 • на перваза на прозореца;
 • на мецанина;
 • в килера.

Можете да използвате една стая в къщата или цялата площ на апартамента (не забравяйте за балкона и коридора, има и много уединени скривалища).

Куестовете често използват всякакви загадки, отговорите на които са подсказка за следващия етап. В интернет можете да намерите тонове различни видове загадки, но дори е по-добре, ако ги съставите сами. Не е необходимо стриктно да се следват поетичните канони, защото това не е състезание за най-добра рима! Но можете да измислите свои собствени опции за рожденика, той ще бъде много доволен.

Предлагаме няколко оригинални идеи за това как да скриете намеци:

 • надут балон с бележка вътре;
 • торта с подсказка вътре;
 • подсказка под формата на текстов файл или видеозапис на USB флаш устройство;
 • SMS съобщение;
 • намек с подчертани букви в списание или вестник;
 • задачи, прикрепени с щипки за дрехи към връв за дрехи;
 • в шоколадова обвивка;
 • в детска кола;
 • на гърба на купа на куче или котка;
 • в празна тенджера или чайник.

Голяма награда

Ако куестът е организиран за един рожден ден, в края на изпълнените задачи той намира главната награда. Но ако няколко играчи ще участват в играта, погрижете се за необходимия брой подаръци, така че всеки гост да получи подарък.

Наградата трябва да бъде скрита на такова място, така че рожденикът да не я намери преди време, в противен случай куестът ще приключи в самото начало. Помислете върху веригата от задачи, така че да не се припокриват, но е по-добре да маркирате за себе си всички скривалища на лист хартия: по този начин няма да се объркате и надеждно да скриете задачи и подаръци.

Не се обезсърчавайте, ако сте закупили символичен подарък за рожденика. Самото търсене вече е подарък, завладяващ и оригинален, който ще донесе неизразима радост на участниците. Подаръкът може да бъде не само материален, но и под формата на положителни емоции. Например, баща и майка могат да получат обиколка през уикенда, брат - сертификат за посещение на картинг център, любими - романтична вечеря в ресторант.

Рожденият ден на любимия човек може да бъде направен незабравим, като измислите свое собствено търсене с интересни задачи. В края на рожденика ще има подарък, но самият процес на търсене ще се превърне във вълнуващо приключение, което толкова често липсва на възрастните.

Интересни статии...